Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím všechny milovníky zvířat
Myslíte, že může pes okoukat chování koček pokud s nima dlouhodobě žije? Mám totiž dva měsíce malého psa, toulal se po okolí, nikdo ho nehledal, nejspíš byl vyhozen z auta. A podle jeho chování usuzujeme, že žil nejspíš s kočkama (a nebo je s nějakou čičinou kříženej
). Rád se mazlí a chová na klíně (kdyby předl tak je to fakt jak kočka), miluje vyhřívání na slunci a celkově teplo, nesnáší vodu (než by prošel kaluží, kterou nelze obejít, tak bude stát a štěkat, že dál nemůže, pokud prší je umění ho dostat ven a pár kapek vody v kožichu prožívá jak konec světa). Nehraje si jako pes, nezajímá ho žvýkání/kousání čehokoliv (kost jen obere od masa a nechá), pamlsky při výcviku mu nic neříkají, ale přitom mlsný je strašně a jak je někdo u lednice, hned ho má za zády. Zkoušeli jsme troje granule různé kvality, žral je jen pro udržení se naživu, to samé konzervy. Ale kočičí granule i konzervy žere v pohodě. O tom jak si šlechtí kožich radši ani nemluvím, je to malej fintil. Na nové jméno sice slyší a reaguje, ale nejspolehlivější je na něj zavolat ČIČÍÍÍÍ a přiběhne okamžitě
(děsná sranda pro okolí volat na psa na cvičáku čiči, aby přišel
)
Z jeho chování tedy usuzujeme, že mohl žít s kočkama a okoukat od nich různé věci. Myslíte, že je to možný?
Náš pes je úplně stejnej a s kočkama nežije
A kočíčí žrádlo by opravdu neměl, to pro psa není vhodné
@lukresia no ono když nic jiného nežral, vydržel čtyři dny ohladu a pak aby nechcípnul hlady si dá dvacet granulí a zase byl o hladu
kočičí granule dostal náhodou omylem a po dlooouhé době se nažral. Tak jsme je zkusili pak dát znova a opravdu je žere. Psí granule/konzervy jen očuchá a nechá.
@Murka to je blbý, ale stejně bych neustoupila, on by hlady neumřel neboj
kočka a pes mají jiné zažívání, psům kočíčí žrádlo škodí a naopak, zkusila bych mu dávat psí granule, třeba s vývarem na začátek, zvykne si…
Moje první pesa nikdy s kočkou nežila a jako kočka se chová, vyhřívá se, leze an vyvýšená místa a tam spí, má i tu nezávislou kočičí povahu… Myslím, že je to prostě naturelem. Ale žrádlo pro kočky by vážně neměl…
Taky jde o to, jakými psími/kočičími granulemi krmíte, můžu být prostě chuťově výraznější…
Já mám kocoura, co se chová jak pes. Dokonce i napadá cizí psy a kočky na férovku honí
Žere kočičí granule…taky ofrňuje, ale kočka je masožravec, pes všežravec. Když mu budeš dávat kočičí granule, zatěžuješ mu organismus. Radši bych mu sehnala granule s vyšším podílem masa, než rovnou kočičí ![]()
Chování se přibližuje kočkám, ale přeučila bych ho určitě na psí žrádlo. Kočky v něm mají jiné živiny a to pro psa není to pravé ořechové. Samo, že mu to víc chutná, v kočičím žrádle je víc rybiny, našich fenka se po kočičích granulích taky mohla utlouct. Z volání si nic nedělej, my jsme psa naučili auto k noze a vypadá to krásně, když jede cyklista a my voláme auto k noze.
taky myslím, že to bude povahou
, náš pes taky slyší na čiči, ale spíš proto že si myslí, že přijde nějaká kočka, kterou on potom sežere
, jeho předchůdce zase nesnášel vodu, ani nechodil po dvoře když pršelo
a ty kočičí granule ho nezabijou, vzhledem tomu že žil na ulici a žral buhví co, tak to pro něj musí bejt jak kaviár
no a nevadí mu třeba ty psí, že jsou moc veliký
někdo mi říkal, že psi žerou raději kočičí, že je tam víc masa, ale nevim co je na tom pravdy… hlavně že se má u vás hezky ![]()
Jako bys psala o mém psovi, jen teda s tím rozdílem, že nikdy mezi kočkama nebyl. Ten náš už se dokonce naučil i něco podobného jako vrnět ![]()
A teda dávám mu občas kočičí konzervu, jinak má granule pro psi, ale jednou za čas (cca 1za 14dní) konzervu dostane a to má kočičí, tak snad mu ta jedna neuškodí. Dostává jen půlku z té malé, jelikož je to york.
Holky a může kočka psí granule nebo je to taky tak škodlivý? On teda hlavně loví venku. A jinak mně to připomělo když náš kocour vrčel a vydával zvuky který se podobaly psímu štěkotu. Nevěřili jsme vlastním uším
.Jen mi to tak připomělo.
Tak to kočičí žrádlo postupně omezím, budu mu to míchat se psím a přejdeme na čistě psí. Projela jsem google a fakt by to neměl jíst stále, aby si nezničil ledviny atak
Můžete mi dát tip na dobré, malé granule? Zkoušeli jsme acanu, dva dny nadšenej, pak jen co musel, pak radši hladověl. Pak měl proplan, bez nadšení týden, pak byl radši hlady. Pak jsem si od známých donesla Bono granule (dobrovolně bych je nekoupila
„Složení: výrobky a vedlejší výrobky ze zrn obilovin, výrobky ze suchozemských zvířat a vedlejší výrobky z nich, minerální látky.“) ty jedl nejdýl ale taky je pak nechtěl.
Ale docela koukám, kolik psů se chová jako kočka a naopak
Náš pes se s kočkama kamarádí, tedy pokud chce ta kočka
. A „auto k noze“ mě teda pobavilo
Doufám, že nám nezačne doma mňaukat a příst ![]()