Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím,
v létě nebo dokonce ještě rychleji si koupíme psa. Plánujeme útulek, ale možná si ho pořídíme od chovatelů. Nevíte co takovému štěňátku koupit za potřeby? A co mu můžu dávat jíst? Masíčko, granule? Se psy nemám tolik zkušenosti jak s kočkami, ale myslím si, že chov psa je úplně to samé co s kočkou, ale raději se nechám poradit. ![]()
@Ani123 píše:
Zdravím,v létě nebo dokonce ještě rychleji si koupíme psa. Plánujeme útulek, ale možná si ho pořídíme od chovatelů. Nevíte co takovému štěňátku koupit za potřeby? A co mu můžu dávat jíst? Masíčko, granule? Se psy nemám tolik zkušenosti jak s kočkami, ale myslím si, že chov psa je úplně to samé co s kočkou, ale raději se nechám poradit.
Co se jídla týče záleží na tom zda to bude štěně nebo dospělec ale obecně granule, konzervy, vařené maso. Potřeby určitě pelech, obojek, vodítko, misky na vodu a jídlo to je to základní co je potřeba.
Za pejsky se přimlouvám za ten útulek nebo ještě lépe Slovensko-karanténky. Tam se nějakém čase utrácí a kolikrát tam jsou čistokrevní pejci, i štěňata.
Souhlasím s @lecka, jen bych k tomu dodala spoooouuuustu hraček ![]()
Děkuji. Tak určitě to bude štěně, protože ho chci naučit povely, a taky naučit chodit na vodítku. Můžu se zeptat, jaké vodítko používáte? Máte postroj nebo vodítko je zapnuté na obojku?
Mám na svoje psy,,téměř,, všechno. Štěňata se ale učí základní poslušnost na klasické nylonové přepínačce, později pes rozlišuje přepínací + polostahovák - vycházky a výcvik, flexu do města + kožený objek ( mám HUNTERy a ROGZ ), výstavní vodítko - jeden kus zárověň s obojkem a stopovačku + nylon obojek… postroje se používají na obrany ( IPO a TART ).Pořízení psa je v první řadě starost, tak držím palce, ať vše zvládnete
.
Příspěvek upraven 25.05.13 v 13:49
Jen ti chci dodat, že na vodítku a povely naučíš i starého psa, to, že „Starého psa novým kouskům nenaučíš“ je jen fáma
Souhlasím s @jannina1 za slovenskou karanténku, tam je to opravdu šílenost, co se tam děje. Co se krmení týká, tak to je na tobě, jestli chceš psovi připravovat jídlo doma nebo kupovat granule
Vodítko používám klasický nylonový + nylon obojek, pokud pes tahá, tak škrťák (teda, ne zase aby se na tom uškrtili, já používám škrťáky často a rozhodně tím psy netýrám, jsou naučený chodit hezky u nohy a u klasickejch obojků mi občas nevydržela sponka…). Na postroji je pes špatně ovladatelný, alespoň mně postroje na procházky absolutně nevyhovujou, používáme je jen na obrany.
@Baslerinda pokud si pořídí bernardýna, tak flexu moc nedoporučuju ![]()
Asi bych začala koupí pořádné knihy o psech, nejspíš několika, a studovala. Pak bych šla do pejska.
Tam se dozvíš vše potřebné, i jak s výcvikem. ![]()
@Reinka píše:
@Baslerinda pokud si pořídí bernardýna, tak flexu moc nedoporučuju
Jasně no, tak ona zakladatelka nenapsala, jak velký asi pes bude, na flexe u nás potkávám jen jednoho vlkodava, to je fakt… ale ten si to může dovolit, netáhne a šlape jak švýcary. Předpokládala jsem, že pořídí něco menšího, ale kdo ví, to doho mi nic není - ptala se na vodítka.
@Baslerinda však já to nemyslela zle, jen mě to tak napadlo, vždy jak slyším flexa, tak vidím, jak tady lítaj lidi s flexou třeba jen za labradorem, nebo pak mají menšího pejska, ale ten běhá zleva doprava a člověku by tím vodítkem podrazil nohy
![]()
@Baslerinda Jééé, pardon
Ten pes bude malý, možná středního vzrůstu. Určitě to nebude doga atp. ![]()
@eMíša píše:
Souhlasím s @lecka, jen bych k tomu dodala spoooouuuustu hraček
Jé no vidíš hračky jsem zapoměla napsat ![]()
Kdysi jsem používala postroj ( kšíry) na psy jak malé tak velkého psa a za sebe už jedině obojek pes se na něm snadněji učí a ovládá tot můj názor, vodítka výhradně obyč provaz navíjecí vodítka mi přijdou hodně nemotorná..
Já sem si pořídila pejska cca před : měsícem a pul štěnátko 7 týdenní a moje zkušenosti byli na bodu nula. A klasika pořídila jsem si obojek, vodítko,(kšíry ale ty nechce),mističky na vodu a granule, hračky (ty se dokupují pořád) a pak klasika poznáš podle věku psa co je potřeba pro zdraví atd. Jídlo (granule, konzervy, masíčko, zelenina, ovoce, pamlsky)