Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj „chovatelé pejsků“,
dnes se nás pokusili vykrást cikáni. Můžete mi poradit, jaký pes by byl nejlepší jako hlídací k domu a hlavně k dětem? Musí být tedy venku celoročně, ale nějakého, který se snadněji vycvičí. Díky moc.
Hovawart, pokud rádi temperament
K dětem i zvířatům skvělý, pro začátečníka nutný cvičák. Jinak je to nejlepší hlídač, kterého znám. Ale určitě fenku.
Nedam dopustit na nemeckeho ovcaka, chytry, ovladatelny a cikani te budou obchazet obloukem a zdravit!
Ja bych volila Rhodského Ridgebacka, ja ho teda zvolila… Mám ho doma je to úžasné plemeno, obrovske srdce, dobry hlídač, který stéká jen kdyz se něco děje.. Nejlépe se vycvici
na tvrdou ruku to neni… Je to láska na cely život. Mohu zaslat fotku… Jeden se mi tu vali po noze
![]()
Myslím, že hovawart je dobrá volba, ale jak který je dobře vycvičitelný…některý jsou pěkně tvrdohlavý potvůrky
ale jinak miláčci
dále můžete pouvažovat o chodským psu nebo klidně i německý ovčák (ten by na cikány asi platil nejvíc
)
@Sara23 píše:
Ja bych volila Rhodského Ridgebacka, ja ho teda zvolila… Mám ho doma je to úžasné plemeno, obrovske srdce, dobry hlídač, který stéká jen kdyz se něco děje.. Nejlépe se vycvicina tvrdou ruku to neni… Je to láska na cely život. Mohu zaslat fotku… Jeden se mi tu vali po noze
![]()
RR na celoroční pobyt venku? ![]()
@Ivoka také souhlasím, ale také je u nej potreba se mu věnovat a přece jen to neni lenoch… Což s malým dítětem taky nepůjde úplne dobré se mu věnovat 1000% Rhodaci jsou hrozne prizpusobivy… ![]()
@Malinoisa píše:
Myslím, že hovawart je dobrá volba, ale jak který je dobře vycvičitelný…některý jsou pěkně tvrdohlavý potvůrkyale jinak miláčci
dále můžete pouvažovat o chodským psu nebo klidně i německý ovčák (ten by na cikány asi platil nejvíc
)
Tvrdohlaví jsou snad všichni, alespoň ti mí dva exepláři
Ale dá se s nimi domluvit ![]()
Alarm…
Pokud psa chcete jen kvůli hlídání.
Jinak klidně „klasika“ německý ovčák, nebo jakýkoli větší černý kříženec z útulku třeba - lidi se víc bojí černých psů.
Ale každý pes bude vyžadovat i nějaké jiné zaměstnání, než být na zahradě a občas zaštěkat.
Snadno se vycvici ovcak, ale doporucuju pracovni linii - z 90% vlkoseda a cerna barva, muzu kdyztak poradit. DO nejakych „exotu“ bych se nepoustela, pokud nemate zkusenosti
Taky mě první napadl hovík. My ho měli, ale byl to teda tvrdohlavec, ale zlatej ![]()
@Sara23 píše:
@Ester13![]()
jsem si nevšimla
![]()
![]()
Já jsem si to myslela
Ale už jsem bohužel slyšela o tom, že si ho někdo na celý rok ven pořizoval.
Tak tyhle hafánky maj tchánovci dva, a věř, že zloděj by k nim asi nevlezl, jsou to takový telátka, ale hodný, nejdřív jsem měla kvůli dětem strach, ale nic jim neudělaj