Jaký hlídací pes k domu a k dětem?

23.5.13 20:17

jaký hlídací pes k domu a k dětem?

Ahoj „chovatelé pejsků“,
dnes se nás pokusili vykrást cikáni. Můžete mi poradit, jaký pes by byl nejlepší jako hlídací k domu a hlavně k dětem? Musí být tedy venku celoročně, ale nějakého, který se snadněji vycvičí. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6569
23.5.13 20:19

Hovawart, pokud rádi temperament :) K dětem i zvířatům skvělý, pro začátečníka nutný cvičák. Jinak je to nejlepší hlídač, kterého znám. Ale určitě fenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
23.5.13 20:25

Nedam dopustit na nemeckeho ovcaka, chytry, ovladatelny a cikani te budou obchazet obloukem a zdravit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
23.5.13 20:26

Ja bych volila Rhodského Ridgebacka, ja ho teda zvolila… Mám ho doma je to úžasné plemeno, obrovske srdce, dobry hlídač, který stéká jen kdyz se něco děje.. Nejlépe se vycvici :srdce: na tvrdou ruku to neni… Je to láska na cely život. Mohu zaslat fotku… Jeden se mi tu vali po noze :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
23.5.13 20:27

Myslím, že hovawart je dobrá volba, ale jak který je dobře vycvičitelný…některý jsou pěkně tvrdohlavý potvůrky :lol: ale jinak miláčci :palec: dále můžete pouvažovat o chodským psu nebo klidně i německý ovčák (ten by na cikány asi platil nejvíc :pankac: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
23.5.13 20:27
@Sara23 píše:
Ja bych volila Rhodského Ridgebacka, ja ho teda zvolila… Mám ho doma je to úžasné plemeno, obrovske srdce, dobry hlídač, který stéká jen kdyz se něco děje.. Nejlépe se vycvici :srdce: na tvrdou ruku to neni… Je to láska na cely život. Mohu zaslat fotku… Jeden se mi tu vali po noze :mrgreen: :mrgreen:

RR na celoroční pobyt venku? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
23.5.13 20:28

@Ivoka také souhlasím, ale také je u nej potreba se mu věnovat a přece jen to neni lenoch… Což s malým dítětem taky nepůjde úplne dobré se mu věnovat 1000% Rhodaci jsou hrozne prizpusobivy… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
23.5.13 20:29

Jo to určitě ne!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
23.5.13 20:30
@Malinoisa píše:
Myslím, že hovawart je dobrá volba, ale jak který je dobře vycvičitelný…některý jsou pěkně tvrdohlavý potvůrky :lol: ale jinak miláčci :palec: dále můžete pouvažovat o chodským psu nebo klidně i německý ovčák (ten by na cikány asi platil nejvíc :pankac: )

Tvrdohlaví jsou snad všichni, alespoň ti mí dva exepláři :)Ale dá se s nimi domluvit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798

Alarm…
Pokud psa chcete jen kvůli hlídání.
Jinak klidně „klasika“ německý ovčák, nebo jakýkoli větší černý kříženec z útulku třeba - lidi se víc bojí černých psů.
Ale každý pes bude vyžadovat i nějaké jiné zaměstnání, než být na zahradě a občas zaštěkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287

@Ester13 :roll: :roll: jsem si nevšimla :roll: 8) :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494

Snadno se vycvici ovcak, ale doporucuju pracovni linii - z 90% vlkoseda a cerna barva, muzu kdyztak poradit. DO nejakych „exotu“ bych se nepoustela, pokud nemate zkusenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
23.5.13 20:31

Taky mě první napadl hovík. My ho měli, ale byl to teda tvrdohlavec, ale zlatej :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
23.5.13 20:33
@Sara23 píše:
@Ester13 :roll: :roll: jsem si nevšimla :roll: 8) :oops:

Já jsem si to myslela :) Ale už jsem bohužel slyšela o tom, že si ho někdo na celý rok ven pořizoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5064
23.5.13 20:34

Tak tyhle hafánky maj tchánovci dva, a věř, že zloděj by k nim asi nevlezl, jsou to takový telátka, ale hodný, nejdřív jsem měla kvůli dětem strach, ale nic jim neudělaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný