Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky lidičky. mám dotaz. máme krátkosrstýho čivaváka čokoládový barvy a našli jsme mu nevěstu
zajimá mě jak tadyto probíhá, teda spíš jak je to pak se štěňatama kdyby se zadařilo. máme nárok na nějaký podíl z prodeje nebo vše připadne majitelům fenky? děkuji za odpověd
No tak předně se zeptám, jestli jsou to psi s PP a uchovnění? Předpokládám že asi ne, jinak by jsi tyhle informace věděla…pokud jsou bez PP, tak bych opravdu nemnožila a radši se běž podívat do útulku, jak takoví psi končí..
Běžně je krycí poplatek cca cena jednoho štěněte? Záleží na domluvě.
Jelikož předpokládám, že nejde o uchovněné psy s PP - a i tam bych váhala - není těch čivav přece jen už dost???
Stačí se podívat do inzerce ![]()
Tak jim nechte ušít šatičky a udělejte jim obřad ![]()
Předpokládám, že jste našli fenu ke krytí, takže se budete muset domluvit s majitelem feny. Psi jsou bezpapíráci, co?
Proč chcete množit bezpapíráky?
Předpokládám, že ti psi nebudou mít PP, protože bys tento dotaz pravděpodobně nepokládala.
Jinak, jak je to s množením vořechů fakt nevím, já bych takto úmyslné odměňovala jednou přes ústa a to pro obě strany ![]()
Jsou bez papírů. jsou obě čokoládový což je u čivav rarita takže o ně je ještě zájem…
No tak ořeši to nejsou, rodiče mají papírový. ten náš měl jít na chov do itálie ale pak jsme si ho nechali…
@Misule91 píše:
No tak ořeši to nejsou, rodiče mají papírový. ten náš měl jít na chov do itálie ale pak jsme si ho nechali…
@Misule91 píše:
Na chov do Itálie? Pes bez PP?
@Misule91 píše:
nemají PP, takže…prvně mrkni na info o této problematice, PP není jen kus papíru, má to nějaký význam. Když jsou jejich rodiče papíroví, proč oni papíry nemají? Už v tom bych viděla problém…
@Misule91 píše:
když mají papírové rodiče, proč nemají papíry i oni? Buď jsou nestandartní a tak je nevhodné je dále množit (genetické zatížení nemocemi) nebo kecáš. Papíry dostane každé štěně papírových rodičů, takže řeči, že jelikož je na mazlíka, jsou fakt jen kecy. Mazlíci mají poznámku v papírech, že nejsou do chovu.
edit: ještě dodatek…i nestandartní štěňata dostanou papíry. Prostě VŠECHNA štěňata uchovněných papírových rodičů. Pokud nebudou uchovněný rodiče, tak už tam je problém.
@Kakika píše:
když mají papírové rodiče, proč nemají papíry i oni? Buď jsou nestandartní a tak je nevhodné je dále množit (genetické zatížení nemocemi) nebo kecáš. Papíry dostane každé štěně papírových rodičů, takže řeči, že jelikož je na mazlíka, jsou fakt jen kecy. Mazlíci mají poznámku v papírech, že nejsou do chovu.
Z tohohle mě mrazí, pak člověk vidí, jak se ty množírny rozjíždějí čím dál víc. ![]()
Pro uchovnění u čivav je jedna výstava a teď jsem našla, že nějaký odběr DNA - ověření paternity - na bonitaci zašmrdlají pejskovi vatičkou v puse.
Takže fakt obtížné podmínky pro odchov papírových čivav ![]()
- dva čokoládoví rodiče dají taky čoko štěňata? ![]()