Našli jsme pejskovi nevěstu, co dál?

114
22.5.13 08:21

našli jsme pejskovi nevěstu,co dál?

Ahojky lidičky. mám dotaz. máme krátkosrstýho čivaváka čokoládový barvy a našli jsme mu nevěstu :lol: zajimá mě jak tadyto probíhá, teda spíš jak je to pak se štěňatama kdyby se zadařilo. máme nárok na nějaký podíl z prodeje nebo vše připadne majitelům fenky? děkuji za odpověd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
22.5.13 08:24

No tak předně se zeptám, jestli jsou to psi s PP a uchovnění? Předpokládám že asi ne, jinak by jsi tyhle informace věděla…pokud jsou bez PP, tak bych opravdu nemnožila a radši se běž podívat do útulku, jak takoví psi končí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.5.13 08:26

Běžně je krycí poplatek cca cena jednoho štěněte? Záleží na domluvě.
Jelikož předpokládám, že nejde o uchovněné psy s PP - a i tam bych váhala - není těch čivav přece jen už dost???
Stačí se podívat do inzerce :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.5.13 08:30

Tak jim nechte ušít šatičky a udělejte jim obřad :zed:
Předpokládám, že jste našli fenu ke krytí, takže se budete muset domluvit s majitelem feny. Psi jsou bezpapíráci, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
22.5.13 08:36

Proč chcete množit bezpapíráky? :roll: Předpokládám, že ti psi nebudou mít PP, protože bys tento dotaz pravděpodobně nepokládala.

Jinak, jak je to s množením vořechů fakt nevím, já bych takto úmyslné odměňovala jednou přes ústa a to pro obě strany :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
22.5.13 08:36

Jsou bez papírů. jsou obě čokoládový což je u čivav rarita takže o ně je ještě zájem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
22.5.13 08:38

No tak ořeši to nejsou, rodiče mají papírový. ten náš měl jít na chov do itálie ale pak jsme si ho nechali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
22.5.13 08:39

Jsou bez PP, jsou to vořeši, pardon, ale je to tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.5.13 08:43
Mají PP rodiče, mají vzácnou barvu, o kterou je zájem, vy jste ho neuchovnili, přestože byl o něj zájem až v Itálii, teď ho chcete namnožit a vůbec netušíte, jak to chodí při krytí? A teď tu o Karkulce.
@Misule91 píše:
No tak ořeši to nejsou, rodiče mají papírový. ten náš měl jít na chov do itálie ale pak jsme si ho nechali…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
@Misule91 píše:

Na chov do Itálie? Pes bez PP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
@Misule91 píše:

nemají PP, takže…prvně mrkni na info o této problematice, PP není jen kus papíru, má to nějaký význam. Když jsou jejich rodiče papíroví, proč oni papíry nemají? Už v tom bych viděla problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
22.5.13 08:44
@Misule91 píše:

když mají papírové rodiče, proč nemají papíry i oni? Buď jsou nestandartní a tak je nevhodné je dále množit (genetické zatížení nemocemi) nebo kecáš. Papíry dostane každé štěně papírových rodičů, takže řeči, že jelikož je na mazlíka, jsou fakt jen kecy. Mazlíci mají poznámku v papírech, že nejsou do chovu.

edit: ještě dodatek…i nestandartní štěňata dostanou papíry. Prostě VŠECHNA štěňata uchovněných papírových rodičů. Pokud nebudou uchovněný rodiče, tak už tam je problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.5.13 08:47
Ono to není tak úplně pravda, pokud psa neuchovníš, je ti jeho PP k ničemu, nemlžeš s ním mít dále papírová štěňata. Mám psa s PP, ale nejsem typ na chov psů, mám ji doma na mazlíka, chtěla jsem PP právě kvůli genetickému zatížení, nemocem atd atd, ale ačkoliv má PP, štěňata s papíry by mít nemohla, proto je vykastrovaná. Chci ji na mazlíka.
@Kakika píše:
když mají papírové rodiče, proč nemají papíry i oni? Buď jsou nestandartní a tak je nevhodné je dále množit (genetické zatížení nemocemi) nebo kecáš. Papíry dostane každé štěně papírových rodičů, takže řeči, že jelikož je na mazlíka, jsou fakt jen kecy. Mazlíci mají poznámku v papírech, že nejsou do chovu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
22.5.13 08:47

:( Z tohohle mě mrazí, pak člověk vidí, jak se ty množírny rozjíždějí čím dál víc. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.5.13 08:49

Pro uchovnění u čivav je jedna výstava a teď jsem našla, že nějaký odběr DNA - ověření paternity - na bonitaci zašmrdlají pejskovi vatičkou v puse.
Takže fakt obtížné podmínky pro odchov papírových čivav :mrgreen:

- dva čokoládoví rodiče dají taky čoko štěňata? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný