Našli jsme pejskovi nevěstu, co dál?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9090
22.5.13 11:48
@Shellyss píše:
@terinka4444 přesně jak píšeš, psi typu pitbull musí mít člověk který tomu rozumí a umí si s ním poradit. Vždy je to jen o výchově a přístupu člověka ke psu. Jednou v parku jsem viděla slečnu na podpatkách v minisukni a vlála za pitbullem, ten pes si dělal absolutně co chtěl, na první pohled šlo vidět, že ho slečna nezvládá, kolem šla paní s jezevčíkem a jen tak tak utekla jinak by ho ten piťas sejmul

nj tyhle plemena si často pořízují lidi jen proto, že je to prostě moderní ale to co píšeš funguje minimálně u poloviny lidí, co si vezmou psa. Mnoha lidem nedochází, že pes potřebuje výcvik, socializaci a prostě větší péči, než jen vyvenčit. A dokonce existují lidi, co považují výcvik pomalu za týrání, jednou jsem se s tím sama setkala, když jsem cvičila našeho psa a 2 kolemjdoucí starší paní jen pronesly „chudák pes, že mu nedají pokoj“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.5.13 11:48
@Shellyss píše:
@Ester13 ale já neříkám, že jsem zastánce rozmnožování vořechů, jsem zásadně proti tomu aby se kříženec křížil s jakýmkoliv jiným psem. Jen chci říct, že nevidím důvod proč by se nemohli nakrýt psi stejné rasy bez PP, pokud jsou zájemci

Ono jde o to, ze ne kazdy je schopny posoudit, jestli zrovna jeho pes splnuje kriteria pro to ktery plemeno. Nekdo ochotne zavre obe oci. A ja pak mela doma dve hysterky, z nichz jedna mela pres 35 kilo (coz sice neni az tak moc, ale pokud uvazime, ze pes se cca rok zivil prevazne lovem a byl diky tomu nalezite osvalen, navic se citil byt alfa samcem s touhou to vsem dokazat…no zajimavy casy to byly, i vzhledem k tomu, ze fenka sla po krku fenam a slabsim psum a bajecne se tak doplnovali :mrgreen: )

Příspěvek upraven 22.05.13 v 12:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
22.5.13 11:50

@asha A nad jakým plemenem uvažujete? Teda pokud jsem správně pochopila, že nad nějakým uvažujete. Já pokud jsem v bytě, tak to je taky 2+1, na baráku pak má krásnou zahrádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.5.13 12:02

@Didian Uz jsem psala, asi to bude vorech s papirama…cesky strakaty pes. :D Potrebujem neco nekonfliktniho, nenarocnyho, k detem, mensiho, ale ne uplne malyho, spolecenskyho, sportovniho typu :mrgreen: Neni to uplne jednoduchy. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
22.5.13 12:20

@asha Jo tohle plemeno znám, perfektní vořech :mrgreen: Ten by se mi taky líbil :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
22.5.13 12:22
@Shellyss píše:
@Ester13 ale já neříkám, že jsem zastánce rozmnožování vořechů, jsem zásadně proti tomu aby se kříženec křížil s jakýmkoliv jiným psem. Jen chci říct, že nevidím důvod proč by se nemohli nakrýt psi stejné rasy bez PP, pokud jsou zájemci

protože už to jsou už z podstaty toho, že nemůžeš doložit jejich původ, jen kříženci… :nevim: To je jak si koupit auto bez techničáku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
22.5.13 12:29

@Verca1989 Tak to si asi moc nerozumíme :D ale Tvůj názor Ti nebudu vyvracet. A hlavně nechápu jak můžeš vůbec přemýšlet nad tím, že si koupíš psa a ten když si na Vás zvykne tak si najednou uvědomíš, že se o něj nemůžeš postarat a vrátíš ho chovateli? Pes je živej tvor a než si nějakýho pořídíš musíš si přeci rozmyslet jestli se o něj dokážeš postarat. Dítě přeci taky nevrátíš zpět do porodnice ne? A pokud se aspoň trochu rozumí psům, tak čistou rasu poznáš i bez PP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.5.13 12:31
@Shellyss píše:
@Verca1989 Tak to si asi moc nerozumíme :D ale Tvůj názor Ti nebudu vyvracet. A hlavně nechápu jak můžeš vůbec přemýšlet nad tím, že si koupíš psa a ten když si na Vás zvykne tak si najednou uvědomíš, že se o něj nemůžeš postarat a vrátíš ho chovateli? Pes je živej tvor a než si nějakýho pořídíš musíš si přeci rozmyslet jestli se o něj dokážeš postarat. Dítě přeci taky nevrátíš zpět do porodnice ne? A pokud se aspoň trochu rozumí psům, tak čistou rasu poznáš i bez PP

Cha, to urcite :mrgreen: Kolikrat si nejsou jisti ani odbornici :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
22.5.13 12:34

@kate02 Přirovnávat psa k autu? Není to smutný? Ty nepoznáš značku auta aniž by jsi se podívala do techničáku? Kde se stala chyba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.5.13 12:35
@Shellyss píše:
@kate02 Přirovnávat psa k autu? Není to smutný? Ty nepoznáš značku auta aniž by jsi se podívala do techničáku? Kde se stala chyba?

PP ale jaksi neni jen o „znacce“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
22.5.13 12:37

@asha Pokud odborník vidí matku i otce štěněte tak by to měl poznat ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.5.13 12:39
@Shellyss píše:
@asha Pokud odborník vidí matku i otce štěněte tak by to měl poznat ne?

Svyho casu nam prednasel pan Dostal o tom, jak bez PP nerozezna ceskyho fouska od nemeckyho hrubosrstyho ohare ani on. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
22.5.13 12:39

@asha Samozřejmě že ne, ale stejně jako poznám rasu psa, tak snad poznám na první pohled značku auta ne? A nepotřebuji k tomu papíry, pokud tedy nejezdím na výstavy a nechci chovnýho psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.5.13 12:41
@Shellyss píše:
@asha Samozřejmě že ne, ale stejně jako poznám rasu psa, tak snad poznám na první pohled značku auta ne? A nepotřebuji k tomu papíry, pokud tedy nejezdím na výstavy a nechci chovnýho psa.

Neco, jako rasa psa neexistuje, to za prvy. A za druhy…ne vzdycky to rozeznas. A uz vubec nepoznas, jestli je cistokrevny :nevim: Ono zalezi, jak se u krizencu ty geny namichaji, nekdy to muze vypadat, jako typicky predstavitel plemene a pritom je to vorech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
22.5.13 12:43
@asha píše:
Svyho casu nam prednasel pan Dostal o tom, jak bez PP nerozezna ceskyho fouska od nemeckyho hrubosrstyho ohare ani on. :lol:

No jasný, jenže tohle jsou jedni z mála psů, kteří jsou si takhle podobní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný