Poraďte psí plemeno

3140
17.5.13 16:29

poraďte psí plemeno

Ahoj, chtěla bych poprosit pejskaře o tip, stěhujeme se do baráčku a vybíráme pejska. Mívali jsme pyrenejského horského, jenže od té doby nám přibyly téměř čtyři děti. Manžel by si zase představoval něco podobného, žádného „smetáka“, můj strop, co se velikosti týče, je tak max border kolie. Vzhledem k tomu, že ho budu venčit převážně já, tak bych chtěla nějakého, za kterým nebudu povlávat. Nějakého, který se bude dát na cvičáku vycvičit, aby poslechl, ne že poslechne jenom chlapa, a to ještě jenom když se mu zachce. Chtěla bych nějakého rodinného, co má kladný vztah k dětem, nějakého, co s námi na výletě bez problému těch 10-15 kiláků ujde, ale zároveň mi nezešílí, když budu mít nemocné dítě a pár dní se dostane na procházku jen večer, nebo bude na zahrádce.
Mezi velkými plemeny bych měla pár srdcovek, ale jak už jsem psala, budu mít čtyři malé děti a koupit si k nim nějaké štěně mamuta mi nepřijde jako dobrý nápad. Ve středních plemenech nějak tápu, tak si nechám něco doporučit. Dík :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18687
17.5.13 16:32

@me2dova k detem urcite labradora nebo zlateho retrivra, ten je o neco klidnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
17.5.13 16:33

@me2dova Chodský pes. jedičné, ovladatelné, super k dětem. Cvičitelné i pro začátečníky. střední plemeno. :kytka: a je to české národní plemeno. Pletou si ho s něměckým ovčákem, přitom je to nebe a dudy.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
17.5.13 16:36

Jako první mě napadl chodský pes. Chytrý, nekonfliktní, aktivní, vlídný k dětem, ochotný poslouchat. http://www.zmalehoudoli.cz/…dskypes.aspx

Edit - ha než to dopíšu už je tu o něm zmínka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
17.5.13 16:37

@me2dova : Rhodézský ridgeback :palec:. Ale za tim bys asi vlála :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
17.5.13 16:38

Co se týče poslušnosti, inteligence a i vztahu k lidem - jednoznačně již zmiňovaná borderka.. I když je náročnější na čas, potřebují pořát nějaké „zaměstnání“, pracovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
17.5.13 16:41

Tak my máme doma ke dvěma maličkým dětem německou dogu…venčím jí také já i s dětma a kočárkem a je zlatá. Děti miluje, můžou si s ní dělat co chtějí. A doma je to takovej gaučák…není to teda střední plemeno, ale třeba naši mají retrívra a ta naše je o proti němu mnohonásobně klidnější a vyrovnanější…někdy mám pocit, že jí snad nic nevytočí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
17.5.13 16:49

Jestli chceš do velikosti BOC, tak já můžu doporučit australského ovčáka. Máme fenku a s děckem, břichem a dvěma psy se nedostanu ven denně. Takže ji občas musí stačit zahrada, je to sice akčňák, ale mně se na zahradě nenudí a venku si to pak užije. Je to hodně inteligentní plemeno, na to možná trochu bacha, jako štěně mě dost obech*ávala :mrgreen: Malého miluje, nejradši by ho adoptovala. Naproti tomu máme berňáka, ten už je pro tebe ale moc velký a nevyhovuje požadavkům ujít hodně na tůře, už je to starej lenoch :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
17.5.13 16:49

Super, všechny tipy prozkoumám, zrovna třeba chodský pes by mne nenapadl nikdy. Pište dál:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
17.5.13 16:51

My jsme si teda k dětem pořídily rhodéského ridgebacka. Super plemeno, klidné, skoro neštěká, jen na zloděje a nepřátele, není zákeřný, je hodný, na procházkách za ním nevlaju, je sebevědomí, chodím s ním ven i s dětmi a kočárkem a vp ohodě. Dá se dobře vycvičit. Naši maj labradora a ten si teda chce furt hrát, což jako někdy to ty dětičky otravuje, že jim bere hračky a je až moc hravej, neposedí. :think:. ale je to asi i o povaze psa a jak páníček vychová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
17.5.13 16:54

Český strakatý pes :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
17.5.13 16:56

Z vlastni zkusenosti doporucuji zlateho retrivra :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
17.5.13 16:58

Určitě retrívr a asi fenku, jestli nechceš větší vzrůst :) my máme a je to zlatíčko a učí se strašně rychle :)

• Citovat
  • Upravit
11514
17.5.13 17:09

Tak já jsem milovnice plemene Cane Corso, je to naprosto oddaný pes milující děti, ale je velký… Jinak kolem sebe mám několik border kolií a to jsou neskutečně chytří poslušní a oddaní psy, co si rádi hrajou… :pankac:
Jinak jak tady někdo zmiňoval rhodéského ridgebacka, tak určitě nééé k malým dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
17.5.13 17:09

@jája428 nádherný.Já ji měla doma, tak nebyla tak osrstěná…ale je stejně užasná a určitě potvrdíš to, co jsem psala. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný