Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím vás.. přítel slíbil kamarádovi, že mu pohlídáme psa. Podle me je to mix salasnickeho s dobrmanem (dobrman je tam urcite). Meli jsme ho mit jen na vikend, samozrejme je z toho 8 dni a pritel je do zitra vecer necekane pracovne pryc a psa sem vyfasovala od vcera vecer ja. Psa (fenka 2 roky) jsem videla vsehovsudy jednou asi pul hodiny..připadám si jak blázen, ale prostě se bojím..vůbec nevím jestli po mně nevyjede zpátky.. poslouchne tak na 10 vterin.. vcera jsem ji na noc zavrela do pokoje samotnou kde rozkousala matracku.. rano pak na me jeste vrcela (asi za to ze jsem si dovolila ji tam nechat).. je to hyperaktivni pes vyzadujici porad pozornost..dneska jsem ji pres den kdyz uz mi dosly nervy i trpelivost a nemohla sem vubec nic delat zavrela do venkovniho „vybehu“ - je to vetsi nez kotec a je tam bouda (byl tam loni nemecky ovcak) a tam lezela a v pohode. Vecer jsem ji vzala na prochazku (teda spis vzala ona me
), pak dostala najist a ted jsem ji chtela nechat zase v tom pokoji, ale ona tam nechtela vlezt ani za zlate prase (ani lakani na kde co, prikazy proste nic nepomohlo..) a zacala na me osklive vrcet a dvakrat i stekla.. na to sem ji zase odvedla ven ze ji proste necham pres noc tam (vodu tam ma).. venku je 7 stupnu.. a ted proste nevim jestli jsem udelala dobre nechat ji tam pres noc.. sice sem klidnejsi ze me nesezere, ale zas nevim no.. je zvykla spat normalne v baraku tak aby ji treba nebylo zima nebo neco
pripadam si ted uplne zla, ale jak na me cenila zuby do zpevu mi teda nebylo..myslite ze to tam do zitra zvladne? ted tam normalka lezi venku jen si lehla pod strom..
Zvládne to nech ji tam. Majitel je teda sakra nezodpovědný. Nesmíš jí ukázat že se bojíš. Ale venku se jí nic nestane.
![]()
Hele pes vycítí, že se ho bojíš. Jestli nechce být v pokoji (navíc devastuje byt), tak bych jí nechala normálně venku v kotci, předpokládám, že tam je nějaká bouda…do ní dej deku a nazdar bazar. Kamaráda bych příště poslala tam kde slunce nesvítí. Víkend a 8 dnů je sakra rozdíl pro člověka, který psa nezná a bojí se ho. Pro ochránkyně zvířat, podotýkám, že psa máme, máme i kočku…ale když mám volit mezi tím, že budu v pohodě a nepokousaná a zdevastovaným bytem, kotec jednoznačně vyhrává…
Zavolala bych kamarádovi a poměrně nas. aným tonem se dotázala, zda tam může zůstat. Pokud ne, zavřela bych čokla třeba do koupelny.
A kamarád by mi musel přivézt nějakou opravdu hodně velkou čokoládu, o zaplacení zničené matrace nemluvě…
@Petra2829 tak jako on i muj pritel furt rikaji jak je hrozne hodna.. ten kamarad ji ma cely den zavrenou v baraku protoze je cely den v praci dycky se de dvakrat denne hodinu probehnout a to je vsecko.. jako asi neni zla, ale ja mam z cizich velkych psu fakt respekt a chapu ze to ze me citi tak si proste prosazuje svou no.. ted jsem z toho nestastna aby na me zitra nebyla nejak zla kdyz ji tam necham a ponesu ji rano jidlo.. ach jo se mi zas pritel bude smat, mi rikal at ji prastim ale jako ja uz vidim jak me pak za to sezere takze to neni takove jednoduche kdyz nevim co mam cekat no ![]()
@Zuzee87 Nech ji tam fakt je jí venku i lépe. Kord když je zavřená pořád. Nechápu takové lidi
![]()
Nech jí normoš venku náš bígl spí už dávno venku (přes zimu je též vevnitř). Kamaráda se na nic neptej a nech ji tam ![]()
@yweta vsak ja sem taky byla pekne nasrana ze si to muj drahy domluvil a jako nakonec je nekde v prdeli a hlidam ja.. tak ja ji tam teda necham, mela jsem hrozny vycitky at ji tam treba neni zima nebo tak neco no ![]()
@Gladys no kdybysme nemeli z predsine dvere do zachoda tak ji zavru v predsini ale takhle musela ven..
on o znicene matraci uz vi - hazela jsem foto na fb a poslal mi vysmateho smajlika k tomu takze asi to ma na salamu.. no kazdopadne to s nim si pak vyresi pekne pritel.. jesteze je v patek statni svatek takze musi zitra prijet a pak at si hezky hlida on..
@Kallkapa ouk, necham ji tam.. treba nebude tak hloupa a kdyz bude prset vleze si do boudy. jak jo tak je to jeji problem no.. uf.. uz sem si rikala jak mi napisete ze pes zvykly v baraku mi to venku neprezije
no jsem rada.. obcas na ni chodim kouknout z okna jestli zije.. porad lezi na stejnym miste tak asi dobry..
No, myslím, že celkově chudák pes, pokud je celý den doma. Jinak pokud tě nepokousala, tak si myslím, že když na n nebudeš zlá, nekousne tě. vzala bych si jí do ložnice k posteli s ledovým klidem. řekla bych, že se bojí víc ona tebe než ty jí a že se bojí té samoty v tom pokoji, když je doma celý den sama.
Pokud se jí venku líbí, dala bych jí tam deku a je to, ona bude spokojená a ty taky
Příspěvek upraven 15.05.13 v 19:51
Ani se nedivim ze rozkousala tu matraci…zavrit ji v cizim prostredi samotnou do pokoje? Udelala to natruc - separacni uzkost…a jestli se ji venku libi tak ji tam nech
Kdyby ses jí nebala, tak ti taky řeknu majzni jí po čumáku…ale takhle si bude vyskakovat ještě víc. takže bych šla cestou nejmenšího odporu. Kotec, procházka, kotec a šmitec.
@Zuzee87 píše:jesteze je v patek statni svatek takze musi zitra prijet
sorry za OT ale on je v pátek nějaký svátek? od kdy? ![]()
@princeznaII píše:
sorry za OT ale on je v pátek nějaký svátek? od kdy?
Taky nad tím přemýšlím ![]()