Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A množírnám stejně nezabráníte tím, že tady budete hanit psy bez PP.
@Angua píše:
@kate02 jo, chápu, ale někomu to přece nevadí, ne? Tak proč by nemohl mít psa bez papírů? Já tomu asi zas tak nerozumím, ale myslím, že takových lidí jako já je většinaŽe je jim to celkem jedno, jestli pes má ucho tak nebo tak
Utratit psa a pořídit s PP
To je drsné… Mně to přijde, že tak uvažoval třeba i Hitler
![]()
![]()
Mně to tak nejde ani u psů - asi proto, že do toho málo vidím a nedokážu patřičně docenit ty výhody. Mně to přijde proti přírodě
Mně třeba o vzhled nejde… Spíš o to zdraví a o povahu… To je důvod, proč bych k dětem nechtěla psa bez PP, ale jen papíráka, u kterýho znám rodiče, ideálně i prarodiče osobně…
Abych věděla, do čeho plus mínus jdu… ![]()
Prostě fakt je, že pokud bys do přírody pustila psa, co má DKK (dyspalzii kyčelního kloubu ), nejspíš nebude mít vůbec šanci nějaký štěňata „vyrobit“, protože buď chcípne hlady nebo se nikdy nedostane do alfa postavení ve smečce…
Jenže množitelé psů bez PP množí všechno za každou cenu, nehledě na zdraví, povahu.. Protože všechny tyhle testy stojí kopec peněz a „to se přece nevyplatí“… ![]()
Na nevěstu se vykašlete a nemnožte dál
Taky sice mám dva vořechy, ale darované, narodili se omylem - neplánovaně
Nevyměnila bych je za nic na světě, jsou to mazlíci a nevadí mi, že nemají PP, nejsem typ, který by s nimi obrážel výstavy a uchovnil je. Ale je pravda, že kdybych chtěla konkrétní plemeno, tak jdu do papíráka, už proto, že ti psi jsou tak strašně přešlechtěni a skoro každé plemeno na něco trpí.
Btw, je zajímávé, že psa doporučuje každý s PP, ale prověřujete si takhle svého partnera, jestli „je do chovu“? Jestli nemají v rodině dědičná onemocnění, nějáké vady, křivé zuby?
To mě teď jen tak napadlo, že u psů se to řeší a u lidí to neřeší nikdo. Nebo teda neznám nikoho, kdo by poslal partnera do háje, protože mají v rodině cukrovku ![]()
mám doma fenku s PP, několik výstav, i svod. štěnata měla dvakrát bez PP, vždy s pejskem s PP a měli jsme zjištěnou i genealogii…a přesto jsou z nich nádherná zdravá štěnata. Má tu někdo z vás chovnou stanici, že tomu tak rozumíte???
Mohu se zeptat z jakého důvodu byla bez PP? Pokud byl svod, výstavy a zvíře vhodné k chovu (nevím co je za plemeno a zda zdravotní stránka třeba nevylučovala chovnost) svod mají většinou lovecká plemena, tedy chybí mi RTG
Tak kdyby bylo vše tak v pořádku není už tak těžké o uznání chovnosti zažádat. Dát x tisíc za psa, x tisíc za výstavy a svod, za krytí a pak štěně prodávat „pod cenou“ bez PP mi přijde víc než divné ![]()
@lyrica píše:
@Angua ono stačí, když se o to člověk trošku zajímá. Pak se to víA když se štěňata neprodají, hádej co s nima většina těch množitelů udělá?
A to nakrývání fen kdykoliv to jde, víš jak potom skončí ta fena?
Opravdu to není jen o otm, že bychom tu některé z nás měly nějakej problém s nePP psy. Ale spíš to, jak se někdy v těch množírnách s těma zvířatama zachází na úkor peněz pro majitele, to je vážně mazec.
O tom jsem nikdy nepřemýšlela
Mně to přišlo jako že pokud má dobrou výživu, péči a zázemí, tak je na to stavěná… Třeba švagrovic kočka má taky koťata, kdykoli to jde a už se dožila úctyhodného věku
A normálně všecky zvířata v přírodě taky, ne?
Srnky a tak
Není to pak právě tou přešlechtěností a určitou „degenerací“? (dávám schválně do uvozovek, možná zchoulostivění by bylo lepší slovo)
Každopádně děkuju za odpovědi, ráda si rozšířím obzory ![]()
@Ve-ru s tím partnerem mě to napadlo několikrát (ne že bych to teda udělala…
) Jenže člověk si toho svýho partnera vybírá sám, dobrovolně, ne jak pes, kterýmu přivedeš jednu fenku a „konej“
Takže to nejde zas tak moc srovnávat… ![]()
@Eugiinka píše:
asi tak nějak jsem zůstala koukat na tuto diskuzi![]()
mám doma fenku s PP, několik výstav, i svod. štěnata měla dvakrát bez PP, vždy s pejskem s PP a měli jsme zjištěnou i genealogii…a přesto jsou z nich nádherná zdravá štěnata. Má tu někdo z vás chovnou stanici, že tomu tak rozumíte???
Mluvíte tu o „prsnění“ plemen s čímž souhlasím, i že to má někdo na výdělek…ale zažila jsem chovatelskou stanici, kde měli pejsky s PP a fenky jako mašiny na štěnata, jedno takové pulroční štěně, jsme z takové stanice koupili a fenka v roce a půl zemřela, nehledě na to, že jsme pořád jen lítali po veterináři, jak byla zanedbaná a nemocná!!!
Takže každá mince má dvě strany!!
A proč má štěňata bez PP? Pokud jsi prošla s fenkou výstavou, mohla jsi i uchovnit - proč nemáš uchovněno? Pokud máš uchovněno, proč nemáš chovnou stanici a děláš štěňata bez PP?
A pokud jsi neprošla uchovněnín, nejspíše má tvá fenka vadu, která není vhodná pro další chov rasy, tak proč množíš?
Tak buď chci chovat psy - a pak se vším všudy, nebo mám jen mazlíka
tenhle mezičlánek (psi s PP, štěňata bez PP) prostě neuznávám ![]()
@kate02 píše:
Prostě fakt je, že pokud bys do přírody pustila psa, co má DKK (dyspalzii kyčelního kloubu ), nejspíš nebude mít vůbec šanci nějaký štěňata „vyrobit“, protože buď chcípne hlady nebo se nikdy nedostane do alfa postavení ve smečce…![]()
Jenže množitelé psů bez PP množí všechno za každou cenu, nehledě na zdraví, povahu.. Protože všechny tyhle testy stojí kopec peněz a „to se přece nevyplatí“…
No jo, to je vlastně pravda…
@Angua JO, určitě to někdy před X generacema začalo tak, že prostě jen neuchovnili pejska / fenku bez vady…
Jenže dejme tomu fenka měla ve vrhu 3 štěňata - fenky, z nich dvě měly taky štěňata atd. a už ti původní majitelé té první fenky vůbec nemůžou mít přehled, jestli třeba vnučka/pravnučka mojí fenky nedřepí v útulku, nebo naopak v nějaké velké množírně… Mě by to fakt drásalo.
PP vrh je celý povinně označený, původ každého psa se dá vypátrat, můžeš sledovat, jak se daří štěňatům z tvého chovu…
Samozřejmě to nezaručuje, že PP psa nikdo nebude týrat, že neskončí v útulku nebo množírně nakonec… ale ta pravděpodobnost je o dost menší.
A fakt nejhorší situace je u těch módních plemen.
U málopočetných, když si ho teda pořídím, mi zas přijde škoda, pokud je pes hezký, tak na něm vyrábět bez PP štěňata… když by mohl být přínosem do chovu, za pár let třeba vyhraje nějakou velkou výstavu pes, co má toho mého v rodokmenu…
Ale někdo to prostě neřeší a já to nezměním
Jen je mi těch psisek pak líto.
@Eugiinka píše:
asi tak nějak jsem zůstala koukat na tuto diskuzi![]()
Mluvíte tu o „prsnění“ plemen s čímž souhlasím, i že to má někdo na výdělek…ale zažila jsem chovatelskou stanici, kde měli pejsky s PP a fenky jako mašiny na štěnata, jedno takové pulroční štěně, jsme z takové stanice koupili a fenka v roce a půl zemřela, nehledě na to, že jsme pořád jen lítali po veterináři, jak byla zanedbaná a nemocná!!!
Takže každá mince má dvě strany!!
Vzhledem k tomu, že chovná může být maximálně fena, tak chovnou stanici tady bude mít asi málokdo… ![]()
Jinak chovatelskou stanici nemám, ale kolem sebe mám spoustu lidí, co jo… ![]()
Druhá věc je, že i mezi PP chovatelskejma stanicema se musí vybírat, ale to je ta nejmenší investice, co člověk do psa vloží… ![]()
@jowana to že ho chceme jednou připustit neznamená že budeme mít 60psů. to pozor, zacházíte docela daleko.krom toho si nemyslim že štěně bez papírů musí bejt nemocný. to je teda názor
máme ho taky bez papírů a je naprosto zdravý a hezký pejsek…
A k útulkům… Kdo ví kolik těch psů, co tam je, bylo původně prodanejch jako určitý plemeno, jen v tom útulku už jaksi ani nepoznaj, co to původně mělo být… To nikoho nenapadne?
Když kolikrát i čistokrevnýho psa (takže s pp
) označí jako vořecha? ![]()
@Shellyss píše:
A množírnám stejně nezabráníte tím, že tady budete hanit psy bez PP.
Nikdo nehaní psy bez PP, jde o lidi, kteří je „vyrábějí“ - ti psi za to nemůžou.
@Angua Jojo, jenže srnky nemůžou na výstavu, ty nevyhovující do chovu někdo sežere
- i když, spíš je střílí myslivci, tak taky nějaká regulace ![]()
A kočky jsou snad ještě horší než psi, když si představím každé jaro ty zááástupy utopených koťat a koťat s useklýma hlavičkama a kdoví, jak se jich ještě zbavujou
hlavně, že je proti přírodě kočku vykastrovat ![]()
Příspěvek upraven 22.05.13 v 09:47
@Kirbisek píše:
A proč má štěňata bez PP? Pokud jsi prošla s fenkou výstavou, mohla jsi i uchovnit - proč nemáš uchovněno? Pokud máš uchovněno, proč nemáš chovnou stanici a děláš štěňata bez PP?A pokud jsi neprošla uchovněnín, nejspíše má tvá fenka vadu, která není vhodná pro další chov rasy, tak proč množíš?
Tak buď chci chovat psy - a pak se vším všudy, nebo mám jen mazlíkatenhle mezičlánek (psi s PP, štěňata bez PP) prostě neuznávám
já ti neberu, že ho neuznáváš, každého názor…svodem prošla výborně, jen nemáme chovnou stanici, štěnata měla a ted v 5letech do budoucna už krýt v žádném případě nebudeme.
@Angua ja mam uplne stejny nazor jako ty, i ten Hitler me hned napadl, procitam to tu a snazim se to pochopit, ale moc mi to nejde. Nasi maji fenku „vorecha“ a taky chteji, aby mela jednou stenata
jako proc by nemohla..
Příspěvek upraven 22.05.13 v 10:09