Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Ester13 píše:
Pokud reaguješ na můj příspěvek, byl myšlen ironicky.Jinak s Tebou souhlasím.
Spíše jsem odpověděla tak nějak obecně. Prostě jsem nad tím popřemýšlela a ptala se tady svých psů, jak to cítí - jeden se znuděně protáhl a druhý neotevřel ani oko
![]()
@Angua ono stačí, když se o to člověk trošku zajímá. Pak se to ví
A když se štěňata neprodají, hádej co s nima většina těch množitelů udělá?
A to nakrývání fen kdykoliv to jde, víš jak potom skončí ta fena?
Opravdu to není jen o otm, že bychom tu některé z nás měly nějakej problém s nePP psy. Ale spíš to, jak se někdy v těch množírnách s těma zvířatama zachází na úkor peněz pro majitele, to je vážně mazec.
@Angua píše:
@lyrica ale rozšiřujou se mezi ty nepapírové, ne? A to je jisté, že se ti majitelé nezajímají, kde štěňata končí? Jak se to ví? Já to fakt nevím
No hele, ty když potkáš jezevčíka, co tě rafne do nohy, řešíš, jestli má nebo nemá papíry? Prostě je to jezevčík…
Víc neřešíš, pak si lehce řekneš, že jezevčík = zákeřnej hajzlík… Dělá to blbou pověst plemenu jako celku, i když primárně se tak třeba chovat nemá…
Jen prostě ten člověk, co namnožil bezpapírový štěňata má svoji fenečku za tu nejúžasnější na světě, aspoň jednou by měla mít štěňátka, majitel psa zase vidí toho svýho jako nejúžasnějšího a víc neřeší… Chybí tam ten objektivní pohled někoho nezaujatýho, kdo by jim řekl, že to jsou nevyrovnaní nerváčci a ne jen pejsci s vlastní „osobností“… ![]()
@kate02 jo, chápu, ale někomu to přece nevadí, ne? Tak proč by nemohl mít psa bez papírů? Já tomu asi zas tak nerozumím, ale myslím, že takových lidí jako já je většina
Že je jim to celkem jedno, jestli pes má ucho tak nebo tak ![]()
Utratit psa a pořídit s PP
To je drsné… Mně to přijde, že tak uvažoval třeba i Hitler
Mně to tak nejde ani u psů - asi proto, že do toho málo vidím a nedokážu patřičně docenit ty výhody. Mně to přijde proti přírodě ![]()
Tak to mě pos. r. Koukám, že tady je to jedna špičková chovatelka za druhou. Pokud máte zájemce a jedná se o stejné plemeno, tak čubinku normálně nechte nakrejt. Ne každej vyloženě prahne po tom mít papíráka. A hele princezny co máte pejsky pouze s PP by jste asi valili oči co lidí chce psa bez PP. A jde vidět, že do útulku moc nechodíte, tam jsou většinou právě ty kříženci a né čistokrevní psi.
@Angua píše:
Teda já koukám jako blázen, takové názory jsem v životě neslyšelaTím je nehaním, jen žasnu nad novinkou
To píšete, jak kdyby zvíře bez dokladu nemělo ani právo na život… My jsme vždycky měli psa jako mazlíka a ni by mě nenapadlo nějaké papíry řešit, je mi jedno, jestli má chlupy o 2 cm delší nebo kratší
Můžu se zeptat, proč to tak vadí, že se vedle psů s PP množí i ti bez PP? Vždyť se množí mezi sebou, genofond papíráků to nenaruší, stejně tak nemůžete předem předpokládat, že kdo si vezme bezpapíráka, tak ho bude týrat a dá ho do útulku. Někdo na tom prostě nelpí, tak na co by mu ty papíry byly?Nehledám hádku, skutečně mě to zajímá, protože toto jsem nikdy neslyšela
asi tak nějak jsem zůstala koukat na tuto diskuzi ![]()
mám doma fenku s PP, několik výstav, i svod. štěnata měla dvakrát bez PP, vždy s pejskem s PP a měli jsme zjištěnou i genealogii…a přesto jsou z nich nádherná zdravá štěnata. Má tu někdo z vás chovnou stanici, že tomu tak rozumíte???
Mluvíte tu o „prsnění“ plemen s čímž souhlasím, i že to má někdo na výdělek…ale zažila jsem chovatelskou stanici, kde měli pejsky s PP a fenky jako mašiny na štěnata, jedno takové pulroční štěně, jsme z takové stanice koupili a fenka v roce a půl zemřela, nehledě na to, že jsme pořád jen lítali po veterináři, jak byla zanedbaná a nemocná!!!
Takže každá mince má dvě strany!!
To co píše @kate02 s tím taky sdouhlasím. Taky nemám nic proti vříškům a psům bez PP, pokud někdo chce takového psa, tak ať si ho klidně v útulku vezme. Jen mi přijde zvláštní, že někdo si vyhlídne „v ysněné“ plemeno a pak vlastně nemůže vůbet čekat, co z něj vyroste. Navíc cena bez PP nebo s PP není kolikrát až tak rozdílná (pokud se nebavíme o šampionech). A hlavně pořizovací cena je minimum, co pak člověka zvíře stojí.
@Shellyss píše:
Tak to mě pos. r. Koukám, že tady je to jedna špičková chovatelka za druhou. Pokud máte zájemce a jedná se o stejné plemeno, tak čubinku normálně nechte nakrejt. Ne každej vyloženě prahne po tom mít papíráka. A hele princezny co máte pejsky pouze s PP by jste asi valili oči co lidí chce psa bez PP. A jde vidět, že do útulku moc nechodíte, tam jsou většinou právě ty kříženci a né čistokrevní psi.
@Pipet tak třeba u té mojí vořešice se dva veterináři přiklonili k tomu, že má možná DKK, ale rtg se nedělal vzhledem k tomu, že štěňata neřešíme (je vykastrovaná) a je relativně malá a lehká… A jako bonus má epilepsii… Takže o „zdraví“ vořechů taky nemám moc valný mínění… Jen se to u nich prostě tolik nehrotí… ![]()
@Shellyss nemám psa s PP, máme Jacka Russla, který pochází právě z oné množírny, kdy paní prohlašovala, že pokud si to poslední štěňe nikdo nevezme, tak ho utratí. Takže ty princezny si laskavě nechej ![]()
@Pipet píše:
@Shellyss JAK poznáš čistokrevného psa, když nemá PP???
když pujdeš do krajností, chceš vidět rodiče, nebo se při prodeji sepíše smlouva
@Kirbisek píše:
Kdo si pořizuje papíráka, přistupuje prostě k celé věci zodpovědněji, než ten, kdo si za pár stovek domů přinese štěně odněkud z hospody a za pár týdnů už ho má plné zuby a chce se ho zbavit![]()
![]()
Jo, to je asi fakt…
@Pipet píše:
Jen mi vadí lidi, co prostě bez rozmyslu množí další a další psy, obzvlášť módní kapesní plemena (plus z velkých ta nejčastější, něm. ovčák, labrador, rotvajler, různí bull kříženci), štěně prodají ani neví komu pořádně, shrábnou prachy…
Takoví ti „ale Bobinka musí mít jednou za život štěňátka!“ jsou o nějkou příčku výš, pokud ten vrh je fakt jeden a starají se poctivě o další osud štěňat, což v dnešní době lze zařídit tak, že je třeba načipuju a čipy zaregistruju na sebe.Nejhorší jsou prostě ti „bezvadná štěňátka bez PP, po výborných PP rodičích“, tak proč kruci ten PP nemají taky??? Buď byli majitelé líní psa uchovnit - může mít vadu. Nebo uchovnit zkusili, ale neprošlo - určitě má vadu. Nebo kecají a rodiče ten PP ani nemají.
Když se spustí vořešice Astička s vořechem Bročkem, sice přibydou podivná pokřížená štěňata, co třeba budou celý život na jednom dvorku, ale většinou se rozdají zadarmo a nebudou trpět dysplazií, luxací čéšky, dědičným onemocněním očí a dalšíma lahůdkama co právě můžou přenášet ti bezva neuchovnění PP rodiče.
Příspěvek upraven 22.05.13 v 09:25
Jo, to jsem chtěla říct, že je asi rozdíl mezi tou „množírnou“ a když nechám feně 1× štěňata ![]()
A ten PP - nemůže to být tak, že si koupí psa s PP, aby věděli, že mají tu rasu, co chtěli, ale pak se tím nechtějí zabývat, chcou mazlíka, tak už nedělají žádné kroky v tomto směru? Ale pejsek žádné vady nemá. Tak jsem to vždycky chápala já…
Každopádně bych chtěla vidět oba rodiče a prošlo mi rukama už takovejch psů, že to poznám
Možná si třeba najděte na FB Russell Rescue, tam je tolik případů a příběhů, jak to dopadá..