Zvykne si pejsek v novém domově?

Anonymní
23.5.13 21:01

Zvykne si pejsek v novém domově?

Holky prosím o radu. Nechci tady slyšet věty typu měla sis to rozmyslet dřív a podobně. Opravdu mi to hodně a hodně vrtá v hlavě. Před půl rokem jsem našla pejska. Rozhodli jsme se si ho nechat, jelikož jsem s touto rasou měla jen a jen dobré zkušenosti. Ale pejsek se bohužel povahově k nám vůbec nehodí. Je velice temperamentní a potřebuje pohyb, pohyb, hýbat se, blbnout. Já na to s dvěma dětma nemám čas. Je to můj miláček, ale prostě vím, že by potřeboval trochu něco jiného. Je to velice aktivní pejsek, dětem bere jídlo z ruky atd. Je na ně hodný, ale neustále ho okřikujeme, snažím se ho v tomto směru vychovat, ale bezúspěšně. Jinak děti miluje a naší fenku taky. Manžel ho rád nemá a pejsek to z něj cítí, vrčí na něj, neposlechne ho ač mě ano. Mazlím se s ním apodobně. Když děti jedí, zavírám ho venku, když jedí venku, zavírám ho do baráku, jinak je s námi teda. Na výlety ho nebereme protože je prostě torpédo a manžel se bojí, že tam něco zničí. A já nevím, zda mu najít nový domov, zda si tam zvykne? Je zvyklý v baráčku se zahradou. Mám nějaké nabídky na něj, ale prostě nevím. Je u nás zvyklý a nevím zda by jinde netrpěl. Zvykne si pejsek? Strašně mi to leží v srdci. Mám ho ráda, ale nemám na něj tolik času co potřebuje a nevím co je pro něj lepší. Prosím jen o vaše rady a názory. Je hodný, hravý, snese se s jinýma psala i dětma, ale potřebuje víc a já mu to dát nemůžu. Když jsem si kupovala pejska vybírala jsem i povahově podle toho aby nepotřeboval příliš cvičit, byl klidný apodobný. On je pravý opak. Je to roční americký kokřík, medvídek a miláček, ale prostě je tam to ale…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23.5.13 21:06

Promin, ale věta pejsek se k nám povahově nehodí potřebuje pohyb? 8o 8o to potřebuje každej pes.. myslím si, že se bude mít dobře jinde a vy si ho vyfotte a vystavte a už žádnýho psa nepořizujte :palec: fakt promin ale tohle musí nakrknout každýho pejskaře..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
23.5.13 21:06

Zvykne. Jestli je takhle mlaďoučký a noví majitelé se k němu budou chovat hezky, tak nebude mít nejmenší problém :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
23.5.13 21:09

@SatanekTerezka zakladatelka je třeba majitelkou čivavy, pro kterou dostatek pohybu je dojít na konec vesnice a zpátky, ale kokr má holt jinou potřebu :nevim: Mě spíš nakrkne, když někdo tvrdí, že „pes má dost pohybu, chodím s ním dvakrát denně na půl hodiny ven, je to německý ovčák, co mám dělat, aby doma přestal ničit věci“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.5.13 21:13

Etcetera78- :lol: to máš pravdu.. Já mam doma 3 ovčáky náš den začíná ranním venčením jen na zahradě po obědě sedám na čtyřkolku a po 1 je vybehávám tak 6km přijedem domů a oni stále nemají dost :D a večer znova zahrada aporty atd.. a až teprva je klid :D
moje máma má shi-tzu a ta je taky šílená potřebuje lítat hrát si.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.13 21:13

No je mi jedno co tě nakrklo nebo ne. Mám dvě malé děti, pořád nemocné, hodně býváme v nemocnici. pejska jsem našla. Nechali jsme si ho, protože jsem s kokry měla dobrou zkušenost, měla jsem ho doma. Byl klidný, atd. Ale tohle je prostě torpédo, neustále mi skáče na děti, všechno z ruky jim sežere, kouše boty. Jako na procházky chodíme, běhá po zahradě, ale nestačí mu to a já prostě nemám čas ho cvičit a být s ním 3 hodiny na procházce. Mám ještě jednoho psa, kavalírka a to je prostě pejsek pro nás. Klidná, hodná, poslouchá. Kokřík má bohužel dost velký temperament a já mu ho neumím naplnit. Nevím co je na tom tak zlého. Našla jsem ho, nikdo se nehlásil, nechali jsme si ho, že mu dáme domov, jelikožř jsem s kokříkem měla tu nej zkušenost, ale tohle je prostě pro mě nezvladatelný pejsek, ikdyž strašně hodný, milý a přítulný. Jasně každý pes potřebuje pohyb, ale když jsem si pořizovala prvního, hledala jsem nenáročné plemeno, klidné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.5.13 21:15

A dost pohybu u nás právě že nemá. On potřebuje běhat, běhat, běhat, což s malýma dětma je pro mě nemožné.
Je to jinak miláček a chci aby byl spokojený a měl se dobře. Manžel ho ani nikam nechce brát a mně to je líto. Brala bych ho ráda.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.5.13 21:15

A dost pohybu u nás právě že nemá. On potřebuje běhat, běhat, běhat, což s malýma dětma je pro mě nemožné.
Je to jinak miláček a chci aby byl spokojený a měl se dobře. Manžel ho ani nikam nechce brát a mně to je líto. Brala bych ho ráda.

• Citovat
  • Upravit
25132
23.5.13 21:18

Neodsuzuji tě, chápu, že je to náročné. Za sebe bych ho nedávala pryč. Pejsek už jedno trauma zažil, vždyť píšeš, žes ho našla. A teď by měl jít už ke třetímu páníčkovi?
Ohledně výchovy, mě strašně moc pomohla tahle kniha:
http://www.zbozi.cz/…lin-tennant/
Dá se naučit opravdu vše, ale chce to důslednost, důslednost a důslednost
Zase ptala jsem se na to svého manžela a on si myslí, že pejsek, když je takhle mladý, si zvykne i u jiného pána. Je to na tobě, musíš sama zvážit, jestli to zvládneš nebo ne. A hlavní je, aby byl spokojený. Třeba určitě mu vadí, že ho tvůj muž nemá rád, když na něj vrčí.

Příspěvek upraven 23.05.13 v 21:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.5.13 21:19

Já to mam bohudík v srdci jinak prostě bych svoje psi nedala i kdybych neměla co jíst radši bych dala jim než sobě jsou to naše děti berem je všude na výlety na dovčy atd.. a to jsou 3 velký k tomu náš malej a vše jde.. ale to mam já… je to tvá věc když s tím dokážeš žít já bych to nedala.. to je můj názor.. akorád si to napsala z prve fakt hrozně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.13 21:26

Ale já bych za svoje psy dejchala. Miluju je, ale taky vidím, že potřebuje mnohem víc pohybu a vycházek než mu s ročním s tříletým dítětem můžu dát. Když někam jedem, musím ho dát hlídat. Já bych ho vzala sebou, ale manžel nechce. Mně pejsek spal vždycky v posteli, směl všude, ale manžel to nemá rád. Psa doma nikdy neměl a nechce aby byl na sedačce, spal se mnou v posteli. nelíbí se mu to a hnusí. Pořádně ho nepohladí a nepochová ani náhodou. Mazlím se s ním jenom já, ale to je málo. Já miluju svoje zvířata, ale právě proto taky nemůžu být sobec a jen rotože by se mi stýskalo ho nechat trpět. Nemůžu ho vzít ani s námi na dovolenou jako druhého psíka, protože manžel kvůli jeho temperamentu nechce. Nic s tím neudělám.

• Citovat
  • Upravit
29577
23.5.13 21:28

@SatanekTerezka hod´se do klidu s těmahle soudama. Zakl. píše, že ho našla, tudíž je pravděpodobné, že díky charakteru psa ho nejspíš pův. majitelé měli potřebu se ho zbavit…
Zakladatelko chápu to.. Chápu tvé obavy a problém. Jeslti máš zájemce z okruhu mladých lidí s dostatkem času a prostoru, tak ho dej, dokud je čas. Je to mládě, adaptace bude bezproblémová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.13 21:29
@SatanekTerezka píše:
Já to mam bohudík v srdci jinak prostě bych svoje psi nedala i kdybych neměla co jíst radši bych dala jim než sobě jsou to naše děti berem je všude na výlety na dovčy atd.. a to jsou 3 velký k tomu náš malej a vše jde.. ale to mam já… je to tvá věc když s tím dokážeš žít já bych to nedala.. to je můj názor.. akorád si to napsala z prve fakt hrozně..

Asi máš ale manžela, který má rád psy a bere je jako svoje děti. Tak jsem to měla já doma s mýma rodičema, jedl s náma i u stolu na štědrý večer, všude s náma, v posteli všude, ale manžel toto nesnese hlavně kvůli jeho povaze a on tím trpí a mě to trhá srdce, když ho manžel vyšoupne ven protože ho otravuje :,( Nemysli si, že je to pro mě jednoduchý, není. Ale když přijede návštěva, manžel ho šoupe ven, na výlety s náa nesmí a mně je to líto. Já brala svoje pejsky vždycky všude. Kdybych měla manžela co má psy rád a respektuje jakoukoli povahu, tak ho nedám ani za milion korun, ale takhle? Mám být sobec a nechat si ho nebo mu dopřát domov, kde bude členem rodiny?

• Citovat
  • Upravit
371
23.5.13 21:30

Pes si zvykne i jinde.co me ale zarazi, kdyz najdu ciziho psa, tak ho odevzdam v utulku, protoze asi nekomu utekl a ten dotycny ho hleda, ne? podle jeho chovani -kdyz si jej nechas, tak by potreboval alespon par hodin vyuky na cvicaku-ty ale nemas cas…dala bych ho pryc, toto nema cenu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.13 21:31
@berry4 píše:
@SatanekTerezka hod´se do klidu s těmahle soudama. Zakl. píše, že ho našla, tudíž je pravděpodobné, že díky charakteru psa ho nejspíš pův. majitelé měli potřebu se ho zbavit…
Zakladatelko chápu to.. Chápu tvé obavy a problém. Jeslti máš zájemce z okruhu mladých lidí s dostatkem času a prostoru, tak ho dej, dokud je čas. Je to mládě, adaptace bude bezproblémová.

Právě že mám takové moc milé zájemce. Poslali mi asi 30 fotek. Slečna je doma v ID, je hluchá, má přítele, který psy miluje, už pejska mají, spí s nima v posteli jí s nima u stolu, chodí s ním na vycházky dlouhé, je to u nich člen rodiny, to co bych si přála já, ale manžel toto nikdy akceptovat nebude a už vůbec ne s jeho temperamentem. Druhého psa aspon respektuje, je klidný, pohodový ze všeho nešílí, ale taky jí extra nemazlí a do postele nevezme, ale respektuje ji, bohužel tohohle pejska kvůli povaze ne. Ikdyž je to miláček a moc rád se mazlí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný