Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Promin, ale věta pejsek se k nám povahově nehodí potřebuje pohyb?
to potřebuje každej pes.. myslím si, že se bude mít dobře jinde a vy si ho vyfotte a vystavte a už žádnýho psa nepořizujte
fakt promin ale tohle musí nakrknout každýho pejskaře..
Zvykne. Jestli je takhle mlaďoučký a noví majitelé se k němu budou chovat hezky, tak nebude mít nejmenší problém ![]()
@SatanekTerezka zakladatelka je třeba majitelkou čivavy, pro kterou dostatek pohybu je dojít na konec vesnice a zpátky, ale kokr má holt jinou potřebu
Mě spíš nakrkne, když někdo tvrdí, že „pes má dost pohybu, chodím s ním dvakrát denně na půl hodiny ven, je to německý ovčák, co mám dělat, aby doma přestal ničit věci“ ![]()
Etcetera78-
to máš pravdu.. Já mam doma 3 ovčáky náš den začíná ranním venčením jen na zahradě po obědě sedám na čtyřkolku a po 1 je vybehávám tak 6km přijedem domů a oni stále nemají dost
a večer znova zahrada aporty atd.. a až teprva je klid ![]()
moje máma má shi-tzu a ta je taky šílená potřebuje lítat hrát si.. ![]()
No je mi jedno co tě nakrklo nebo ne. Mám dvě malé děti, pořád nemocné, hodně býváme v nemocnici. pejska jsem našla. Nechali jsme si ho, protože jsem s kokry měla dobrou zkušenost, měla jsem ho doma. Byl klidný, atd. Ale tohle je prostě torpédo, neustále mi skáče na děti, všechno z ruky jim sežere, kouše boty. Jako na procházky chodíme, běhá po zahradě, ale nestačí mu to a já prostě nemám čas ho cvičit a být s ním 3 hodiny na procházce. Mám ještě jednoho psa, kavalírka a to je prostě pejsek pro nás. Klidná, hodná, poslouchá. Kokřík má bohužel dost velký temperament a já mu ho neumím naplnit. Nevím co je na tom tak zlého. Našla jsem ho, nikdo se nehlásil, nechali jsme si ho, že mu dáme domov, jelikožř jsem s kokříkem měla tu nej zkušenost, ale tohle je prostě pro mě nezvladatelný pejsek, ikdyž strašně hodný, milý a přítulný. Jasně každý pes potřebuje pohyb, ale když jsem si pořizovala prvního, hledala jsem nenáročné plemeno, klidné.
A dost pohybu u nás právě že nemá. On potřebuje běhat, běhat, běhat, což s malýma dětma je pro mě nemožné.
Je to jinak miláček a chci aby byl spokojený a měl se dobře. Manžel ho ani nikam nechce brát a mně to je líto. Brala bych ho ráda.
A dost pohybu u nás právě že nemá. On potřebuje běhat, běhat, běhat, což s malýma dětma je pro mě nemožné.
Je to jinak miláček a chci aby byl spokojený a měl se dobře. Manžel ho ani nikam nechce brát a mně to je líto. Brala bych ho ráda.
Neodsuzuji tě, chápu, že je to náročné. Za sebe bych ho nedávala pryč. Pejsek už jedno trauma zažil, vždyť píšeš, žes ho našla. A teď by měl jít už ke třetímu páníčkovi?
Ohledně výchovy, mě strašně moc pomohla tahle kniha:
http://www.zbozi.cz/…lin-tennant/
Dá se naučit opravdu vše, ale chce to důslednost, důslednost a důslednost
Zase ptala jsem se na to svého manžela a on si myslí, že pejsek, když je takhle mladý, si zvykne i u jiného pána. Je to na tobě, musíš sama zvážit, jestli to zvládneš nebo ne. A hlavní je, aby byl spokojený. Třeba určitě mu vadí, že ho tvůj muž nemá rád, když na něj vrčí.
Příspěvek upraven 23.05.13 v 21:21
Já to mam bohudík v srdci jinak prostě bych svoje psi nedala i kdybych neměla co jíst radši bych dala jim než sobě jsou to naše děti berem je všude na výlety na dovčy atd.. a to jsou 3 velký k tomu náš malej a vše jde.. ale to mam já… je to tvá věc když s tím dokážeš žít já bych to nedala.. to je můj názor.. akorád si to napsala z prve fakt hrozně..
Ale já bych za svoje psy dejchala. Miluju je, ale taky vidím, že potřebuje mnohem víc pohybu a vycházek než mu s ročním s tříletým dítětem můžu dát. Když někam jedem, musím ho dát hlídat. Já bych ho vzala sebou, ale manžel nechce. Mně pejsek spal vždycky v posteli, směl všude, ale manžel to nemá rád. Psa doma nikdy neměl a nechce aby byl na sedačce, spal se mnou v posteli. nelíbí se mu to a hnusí. Pořádně ho nepohladí a nepochová ani náhodou. Mazlím se s ním jenom já, ale to je málo. Já miluju svoje zvířata, ale právě proto taky nemůžu být sobec a jen rotože by se mi stýskalo ho nechat trpět. Nemůžu ho vzít ani s námi na dovolenou jako druhého psíka, protože manžel kvůli jeho temperamentu nechce. Nic s tím neudělám.
@SatanekTerezka hod´se do klidu s těmahle soudama. Zakl. píše, že ho našla, tudíž je pravděpodobné, že díky charakteru psa ho nejspíš pův. majitelé měli potřebu se ho zbavit…
Zakladatelko chápu to.. Chápu tvé obavy a problém. Jeslti máš zájemce z okruhu mladých lidí s dostatkem času a prostoru, tak ho dej, dokud je čas. Je to mládě, adaptace bude bezproblémová.
@SatanekTerezka píše:
Já to mam bohudík v srdci jinak prostě bych svoje psi nedala i kdybych neměla co jíst radši bych dala jim než sobě jsou to naše děti berem je všude na výlety na dovčy atd.. a to jsou 3 velký k tomu náš malej a vše jde.. ale to mam já… je to tvá věc když s tím dokážeš žít já bych to nedala.. to je můj názor.. akorád si to napsala z prve fakt hrozně..
Asi máš ale manžela, který má rád psy a bere je jako svoje děti. Tak jsem to měla já doma s mýma rodičema, jedl s náma i u stolu na štědrý večer, všude s náma, v posteli všude, ale manžel toto nesnese hlavně kvůli jeho povaze a on tím trpí a mě to trhá srdce, když ho manžel vyšoupne ven protože ho otravuje
Nemysli si, že je to pro mě jednoduchý, není. Ale když přijede návštěva, manžel ho šoupe ven, na výlety s náa nesmí a mně je to líto. Já brala svoje pejsky vždycky všude. Kdybych měla manžela co má psy rád a respektuje jakoukoli povahu, tak ho nedám ani za milion korun, ale takhle? Mám být sobec a nechat si ho nebo mu dopřát domov, kde bude členem rodiny?
Pes si zvykne i jinde.co me ale zarazi, kdyz najdu ciziho psa, tak ho odevzdam v utulku, protoze asi nekomu utekl a ten dotycny ho hleda, ne? podle jeho chovani -kdyz si jej nechas, tak by potreboval alespon par hodin vyuky na cvicaku-ty ale nemas cas…dala bych ho pryc, toto nema cenu…
@berry4 píše:
@SatanekTerezka hod´se do klidu s těmahle soudama. Zakl. píše, že ho našla, tudíž je pravděpodobné, že díky charakteru psa ho nejspíš pův. majitelé měli potřebu se ho zbavit…
Zakladatelko chápu to.. Chápu tvé obavy a problém. Jeslti máš zájemce z okruhu mladých lidí s dostatkem času a prostoru, tak ho dej, dokud je čas. Je to mládě, adaptace bude bezproblémová.
Právě že mám takové moc milé zájemce. Poslali mi asi 30 fotek. Slečna je doma v ID, je hluchá, má přítele, který psy miluje, už pejska mají, spí s nima v posteli jí s nima u stolu, chodí s ním na vycházky dlouhé, je to u nich člen rodiny, to co bych si přála já, ale manžel toto nikdy akceptovat nebude a už vůbec ne s jeho temperamentem. Druhého psa aspon respektuje, je klidný, pohodový ze všeho nešílí, ale taky jí extra nemazlí a do postele nevezme, ale respektuje ji, bohužel tohohle pejska kvůli povaze ne. Ikdyž je to miláček a moc rád se mazlí.
Holky prosím o radu. Nechci tady slyšet věty typu měla sis to rozmyslet dřív a podobně. Opravdu mi to hodně a hodně vrtá v hlavě. Před půl rokem jsem našla pejska. Rozhodli jsme se si ho nechat, jelikož jsem s touto rasou měla jen a jen dobré zkušenosti. Ale pejsek se bohužel povahově k nám vůbec nehodí. Je velice temperamentní a potřebuje pohyb, pohyb, hýbat se, blbnout. Já na to s dvěma dětma nemám čas. Je to můj miláček, ale prostě vím, že by potřeboval trochu něco jiného. Je to velice aktivní pejsek, dětem bere jídlo z ruky atd. Je na ně hodný, ale neustále ho okřikujeme, snažím se ho v tomto směru vychovat, ale bezúspěšně. Jinak děti miluje a naší fenku taky. Manžel ho rád nemá a pejsek to z něj cítí, vrčí na něj, neposlechne ho ač mě ano. Mazlím se s ním apodobně. Když děti jedí, zavírám ho venku, když jedí venku, zavírám ho do baráku, jinak je s námi teda. Na výlety ho nebereme protože je prostě torpédo a manžel se bojí, že tam něco zničí. A já nevím, zda mu najít nový domov, zda si tam zvykne? Je zvyklý v baráčku se zahradou. Mám nějaké nabídky na něj, ale prostě nevím. Je u nás zvyklý a nevím zda by jinde netrpěl. Zvykne si pejsek? Strašně mi to leží v srdci. Mám ho ráda, ale nemám na něj tolik času co potřebuje a nevím co je pro něj lepší. Prosím jen o vaše rady a názory. Je hodný, hravý, snese se s jinýma psala i dětma, ale potřebuje víc a já mu to dát nemůžu. Když jsem si kupovala pejska vybírala jsem i povahově podle toho aby nepotřeboval příliš cvičit, byl klidný apodobný. On je pravý opak. Je to roční americký kokřík, medvídek a miláček, ale prostě je tam to ale…