Mám hlad a nemám peníze

Anonymní
17.4.16 11:18

mám hlad a nemám peníze

Stala se mi před výplatou taková nepříjemnost. Byla jsem na poště rozměnit firemní peníze (4000) a pošťák mě ošidil o stovku. Zjistila jsem to až v práci protože na poště jsem neměla kde si peníze spočítat, pošta malá jend vě okénka a celkově prostor pro zákazníky hodně maličký. Jenže se to stalo před výplatou kterou snad budu mít 20.4. Peníze jsem zaplatila a v peněžence mi zbylo 15,–. Doma žádné zásoby nemám a jsem o hladu. Včera jsem dojedla zbytek zásob a to taky nebylo moc. Prakticky jsem měla jedno jídlo za den. No a dneska jsem na lačno:-( A to ještě beru léky a ty se na lačno nesmí, tak je jsem nucena vynechat. No zkrátka mám hlad výplata za několik dní a jestli mi zítra spolubydlící nepošle nájem, tak jsem v háji. Nemám koho požádat o pomoc, rodičům už dlužím, kamarádovi také a tak holt budu mít hladovku. Jen mě úplně drásá jak spolubydlící v kuchyni vaří, krásně to voní. Nevíte někdo, jak přečkat několik dní o hladu a ještě v práci podávat dobrý výkon? Jinak ten pošťák už mě něco pokazil podruhé. Poprvé to byla výčetka, teď zase mě ošidil o stovku, počkám ještě ale pokud se to bude opakovat, tak asi zvážím stížnost. Já vím, chyby se stávají jsme jen lidi ale já díky té chybě teď nemám co jíst. Vím, že je to i moje chyba holt příště si ty prachy před ním u okénka budu počítat a ostatní počkají, takže také moje blbost. No nic, teď jde o to, jak vydržet hlad.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
527
17.4.16 11:22

Me je te tak líto, pošli cislo úctu a ja ti tam pošlu penízky (ironie) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35532
17.4.16 11:22

Premyslim, jestli odpovedet…
Nikdy jsem v podobne situaci nebyla, presto me napadlo nekolik moznosti, nektere nic moc, ale neco prece… tebe nenapada nic? Nebo cekas, ze to nekoho dojme a neco ti posle… tj. bude to bez prace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905
17.4.16 11:23

Tak ono asi ani nejde o tu 100,– ale spis by to chtělo nějak změnit Tvé hospodaření. Přeci jen kdybys nemusela platit 100,– mela bys v peněžence jen 115,– Kč a to taky není nic moc. Co nejake necekane výdaje, jak bys to resila? Asi musíš na tomhle zapracovat. Jinak Tvé situace je mi lito Drž se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
17.4.16 11:24

I kdyby tě neošidil, tak by ti na skoro týden před výplatou zůstala na jídlo stovka?? Vždyť i tak bys neměla co jíst?! Co zkusit promluvit se spolubydlící, aby ti dnes dala zálohu na nájem, aspoň 500,– když už nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.16 11:24
@Veronika2015 píše:
Me je te tak líto, pošli cislo úctu a ja ti tam pošlu penízky (ironie) :mavam:

Nemusíš být ironická, já tady nechci žebrat, jen se vypsat. Prostě přijít na jiné myšlenky abych zahnala hlad.

• Citovat
  • Upravit
4346
17.4.16 11:25

8o 8o 8o :roll: běž si koupit 7 rohlíků :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
17.4.16 11:25

Pracuješ a před výplatou máš v peněžence poslední stovku a doma vůbec nic k jídlu? 8o Za co jsi ty peníze utratila? To je jenom vyjímečně, nebo se ti stává před každou výplatou? No a nemůžeš se s tím svěřit té své spolubydlící? Třeba by tě pozvala ke stolu, když vaří a ty jsi na tom tak špatně. Nemůžeš si vzít v práci ještě zálohu před výplatou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.16 11:26
[citace
@mroe píše:
Nikdy jsem v podobne situaci nebyla, presto me napadlo nekolik moznosti, nektere nic moc, ale neco prece… tebe nenapada nic? Nebo cekas, ze to nekoho dojme a neco ti posle… tj. bude to bez prace?

tak teď mě asi čeká dokolečka psaní jedné věty: nežebrám, chci se jen vypovídat, zabít čas a také aby mě přešel hlad. A ne, opravdu mě nic nenapadá.

• Citovat
  • Upravit
23847

Ó kdybych jen měla takovou vůli jako ty. :mrgreen:
A spolubydlící by se s tebou nerozdělila?
Ne, tak máš tu diskuzi Jídlo zadarmo z přírody, tak se inspiruj. Neseď na zadku a jdi si něco nasbírat, třeba kopřivovej špenát si udělej, čaj, salát ze sedmikrásek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868

Počkej, chceš mi říct, že když rodičům řekneš, že nemáš co jíst, tak Ti nedají najíst?
Já nevím, upřímně fakt si nedokážu takovou situaci představit, nemít prostě ani na jeden rohlík a je smutné, že ses do takové situace dostala. Ale nesoudím, neznám Tě a neznám Tvůj příběh… Každopádně třeba chápu, že Ti rodiče nebo přátelé už nechtějí půjčovat, pokud už půjčili a třeba nesplácíš, ale najíst si myslím, že by Ti dali…
No a pak popřemýšlet co změnit aby se už taková situace neopakovala a vždy jsi nějak do výplaty vyšla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12337
17.4.16 11:27

Spíš se zamer na to, abysis peníze rozpočitala tak, aby ti několik dní před výplatou nezbyla stovka. Nebo mít někde zasitou rezervu… je mi to líto, ale snad to pro tebe bude ponaučení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35532
17.4.16 11:28
@Anonymní píše: [citace
@mroe píše:
Nikdy jsem v podobne situaci nebyla, presto me napadlo nekolik moznosti, nektere nic moc, ale neco prece… tebe nenapada nic? Nebo cekas, ze to nekoho dojme a neco ti posle… tj. bude to bez prace?
tak teď mě asi čeká dokolečka psaní jedné věty: nežebrám, chci se jen vypovídat, zabít čas a také aby mě přešel hlad. A ne, opravdu mě nic nenapadá.

Jestli ti tohle pripada jako nejlepsi reseni tve situace, tak se nedivim, ze ti nikdo nepujci a ze mas hlad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.16 11:28
@mission84 píše:
Tak ono asi ani nejde o tu 100,– ale spis by to chtělo nějak změnit Tvé hospodaření. Přeci jen kdybys nemusela platit 100,– mela bys v peněžence jen 115,– Kč a to taky není nic moc. Co nejake necekane výdaje, jak bys to resila? Asi musíš na tomhle zapracovat. Jinak Tvé situace je mi lito Drž se

Děkuji už si hledám brigádu na víkendy, v práci jsem makala přesčasy ale ty mě šéf nezaplatí, takže smůla. Hledám jinou práci ale potřebovala bych nějak pomoc se životopisem a průvodním dopisem. Mám to nějak špatně napsaný, když to někam pošlu, nedostanu se ani k pohovoru. Nečekané výdaje jsem právě měla tento měsíc proto jsem nevyšla.

• Citovat
  • Upravit
12382
17.4.16 11:29

Vyraz ven a zkus za 15 kc koupit kilo ryze nebo čočky nebo ja nevím co sezenes za 15 kc a budeš mít aspoň jedno jídlo denně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat