Vyplnění formuláře do Rakouska

823
14.4.16 21:12

Vyplnění formuláře do Rakouska

Ahoj, manžel začal pracovat v Rakousku. Potřebuje povypisovat a vyřizovat formuláře pro Krankenkasse atd. Jsme od Břeclavi. Zaplatíme tomu, kdo nám s tím pomůže. Dotyčná si cenu může říct. Snad se někdo ozve. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3992
14.4.16 22:48

@Klaarynka ahoj, myslis formulare E401 a E411?

Manzel tam delal taky s vse jsem si vyrizovala sama ;) rada poradim a nic za to chtit nebudu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
14.4.16 22:55

Prostě všechno na co máme nárok. Mezinárodní karta pojištěnce( žlutá), přídavky na děti a pendlerne( příspěvek na benzin). Ale my potřebujeme aby to za nás někdo osobně vyplnil, vyřidil. Je to z doslechu šílené. Dobře zaplatíme za komplet vyřízení. Rady nestačí.
Hlavní formulář měl být S1, ale v Rakousku řekli, že ne. Prostě z toho máme velkou hlavu a chceme zaplatit někomu, kdo to za nás udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
14.4.16 23:13

Tak ono to tak slozity neni, ale bohuzel jsem ze Znojma, takze nepomuzu…ale vetsinou se tim zabyva clovek, co dela i dane atd., tak se zkuste poptat a urcite nekoho sezenete ;)

Ono hodne zalezi, zda ty mas zachovaly trvaly pomer v Čr…to si pak stejne musis zazadat prvne o pridavky v cesku a az pak v Rakousku…

A jestli pracuje v Rakousku poprve, potrebuje si tam zaridit konto a pojisteni…

Pak to nahlasit sve pojistovne v cr a rovnou zazadat o mezinarodni pojisteni pomoci formulare 106, aby byl osetrovan i v cr…a to sou vsechno veci, ktere za vas nikdo nevybeha ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
14.4.16 23:22

No manžel by chtě vyplnit všechny potřebné formuláře a aby mu někdo řekl jen stím běž tam a s tím zase tam…
Známé to všechno oběhala kamarádka. Přinesla a vyplnila příslušné formuláře a řekla kam s tím přesně zajít. Ale odstěhovala se. Někoho takového potřebujeme.
No jsem zvědavá, jak to dáme a jestli někoho seženeme. Ale díky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
14.4.16 23:25

Jinak konto založeno má a mezinárodní pojištění taky. Přídavky na děti bereme v Čr a teď by jme měli v Rakousku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
14.4.16 23:26

@Klaarynka Nemas zac, dyt jsem moc nepomohla ;) preji pevne nervy - budete je potrebovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
14.4.16 23:29
@Klaarynka píše:
Jinak konto založeno má a mezinárodní pojištění taky. Přídavky na děti bereme v Čr a teď by jme měli v Rakousku.

O pridavky budete muset pozadat znovu, aby vam to ceske urady orazitkovaly ;) a pojistovne jste to hlasili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
14.4.16 23:40

Pojišťovně jsme to nahlásili. Problém je, že nám radí každý úplně něco jiného a už v tom máme guláš úplně. :nevim:
Potřebujem někoho, kdo to s námi vše udělá. Kdo o tom něco ví, umí německy a obejde s náma úřady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
20.6.18 15:53

Dobrý den,
zrovna řešíme přídavky na děti a rodičovský příspěvek v Rakousku. Nejsme manželé, děti 5 a 2 roky, muž práce v Rakousku, já na rodičáku. Zajímalo by mě, jestli jste také museli dokládat svůj zdravotní a očkovací průkaz, těhotenskou průkazku?? Já třeba zdravotní průkaz vůbec nevedu, a moc se mi za to nechce vypláznout peníz, když vím, že pak nebude mít využití. Doposud jsem nic takového nepotřebovala a nepoužívala. Žena, která nám to bude řešit, to po mně chce. Ale třeba kamarádka, které to vyřizovala jiná žena, po ní nic takového nechtěla. … takže jsem z toho jelen :-( Děkuji za jakoukoli radu, info, pomoc… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat