Mám jít na intr?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mám jít na intr?
Ahoj, jsem v deváté třídě a za chvilku budu dávat přihlášky na střední školy. Konkrétně budu dávat jednu přihlášku na střední školu ve Volyni (jihočeský kraj). A právě proto sem píšu. Ve Volyni je i možnost jít na intr. Sice to není přímo ve škole ale v Domově Mládeže, který je od školy kousek. Dojíždění by pro mě bylo asi náročné. Ale nevím, co pro mě bude lepší. Je tady někdo, kdo má zkušenost s internátem a nebo o něm něco více ví. Jak to na něm chodí a tak podobně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To preci zalezi na tobe. Jestli budes radsi kazdy den dojizdet, ale budes ve svem, kde to mas komfortnejsi a k dispozici sluzby maminky
nebo jestli se chces spis osamostatnit, ale mit k dispozici jen jeden pokoj, ktery budes sdilet s nekym, kdo ti treba nemusi ani sednout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emilkahoricka ono není jen tak se tam dostat. Musíš splňovat pár podmínek, např délka a složitost dojíždění atd.. u nás jsou pořadníky čítající desítky jmen. Sama raději synovi platím byt. Výhodu to na v tom, že má volný pobyt, nemá jen jednu vycházku týdne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tenhle?
https://www.ssvolyne.cz/…ni-a-strava/
Ten vypadá fajn - prostě to zkus a uvidíš. Dojíždění je velká otrava. Přinejhorším si tam najdeš kamarádky a když to na intru fakt nepůjde, tak to budeš řešit až pak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To záleží na tobě. Mám kamarádky, které na intru byly. Já osobně bych to nezvládla z důvodu, že jsem introvert a vadilo by mi sdílet s někým pokoj, společné sprchy, večerka..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lklk Já jsem právě také docela velký introvert. Proto se stále rozhoduji a celkem se toho bojím. Asi ale záleží na tom, jestli si se spolubydlícíma sednu a nebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emilkahoricka tak ten intr zkus, at se trochu otrkas
pokud bude nejaky problem, treba s tou spolubydlici, tak se muzes vzdycky z intru odstehovat a normalne dojizdet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Když jsem byla na střední, bydlela jsem na intru dva roky a jakmile si v 18 udělala řidičák, dojížděla jsem. Pro mě byl intr šíleně nepříjemný. Když pominu ošklivý a neosobní interiér (tak je to intr, co by člověk taky čekal, že…), hrozně mi tam vadil ten režim. Do 18 člověk mohl být venku do půl 9, od 18 do půl desáté. Což za mě bylo docela ok. Nejhorší bylo, že i když ti bylo 18, platila pro tebe tzv. studijka, kdy se od 4 do 6 muselo učit. To probíhalo tak, že ti vychovatelky vlezly do pokoje a kontrolovaly, jestli se učíš. Byl to šílený opruz. Pokud jsi chtěla večer do kina, museli to všechno řešit rodiče. Pokud jsi chtěla spát třeba u přítele, tak taky. O společných záchodech a sprchách ani nemluvím. Kolikrát se člověk osprchoval o půl jedné ráno, protože jsme měli jednu sprchu na 6-8 lidí. Zvykat si na režimy spolubydlících je taky nic moc. Jasně, můžeš narazit na spolubydly, se kterýma je v pohodě domluva a nejsou problémy. Já měla štěstí na podivíny
Holky, co se učily přes noc s rozsvícenou žárovkou a ještě si to musely předčítat nahlas a u toho pochodovaly po pokoji a podobně. To je jasný, že se prostě nikdo nevyspal. Návštěvy na pokoji to samé – pokud někdo ze spolubydlících potřeboval pracovat na společném projektu, sešlo se na pidipokoji klidně dalších 5 lidí, což člověk musel prostě respektovat. Ale přežít se to dalo. Já jsem z této dvouleté zkušenosti vylezla jako strašný introvert a dodnes si každou sekundu cením svého klidu, který nikdo nenarušuje. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja zas intr milovala. Tyjo, kdyz si vzpomenu na ty zazitky 😂 😂 😂
Budu na to obdobi vzpominat cely zivot.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jako introvert bych radši dojížděla, nebo hledala privát.
I když na koleji jsem na vysoké bydlela normálně a bylo to fajn. Jenže to už je člověk dospělý a je svým pánem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak se vyrovnávate se svými nedokonalostmi?
Ahoj, já jen jsem se chtěla zeptat, jak se vyrovnávate se svými nedokonalostmi. Mám už něco přes rok na obličeji 3 celkem velké jizvy a pořád se s tím nedokážu vyrovnat. S nikým o tom nemluvím. Nechávám si to pro sebe. Hrozně se za ně stydím a jsem z toho pořád smutná. Nerada s lidmi mluvím, protože jsou jizvy více vidět, a tak si o mě lidi začínají myslet, že jsem pořád mimo a s nikým se nebavím. Já vím, že bych si neměla stěžovat, že lidé řeší o hodně horší problémy, ale pořád mě to trápí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A zkusit to nejak zamaskovat makeupem? Nebo odstraneni laserem? Pokud ti to tak zneprijemnuje zivot…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dendiss no na laseru jsem už byla a nějak moc mi to nepomohlo. Makeupem něco zamaskovat jde, ale nic moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit