Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Mám pouze gympl a na VŠ jsem se tenkrát vysrala. Chci si dodělat dálkově nějakou vejšku, která ale nebude tak moc náročná. Nevíte někdo o něčem u Ústí nad L.?
Mrkni tady https://www.pef.czu.cz/…-v-regionech
Prednasky jsou o vikendech, tak se to da skloubit se zamestnanim.
A ty tu VS potrebujes k praci? Nebo co delas?
Asi bych v tomhle veku jen kvuli titulu studovat nesla. Spis kdyby me opravdu chytl nejaky obor nebo kdybych pocitala s rekvalifikaci nebo ze to po me bude chtit zamestnavatel. Nebo proste ze zajmu.
Ja mam tedy v planu VS taky dodelavat, az bude nejmladsi odrostlejsi, ale chci kvuli oboru a naslednemu uplatneni.
Studuji VŠ a na dálkovém studiu je mnoho lidí kolem 40–45. Ale souhlasím, že pokud studuješ při práci, musíš mít hodně silnou motivaci, o ten obor se zajímat, abyses dokopala k domácí přípravě, učení na zkoušky atd.
Ale za mě, proč ne, já jsem toho názoru, že čas investovaný do vzdělání není nikdy promarněný. Hodně štěstí! ![]()
No v ústí máš celou univerzitu.
Ale studovat něco co bude lehké je úplně na houno. Studuj to, co chceš dělat. Ať už pro zájem a nebo pro profesní uplatnění.
Protože když někde ošulíš nějaké fejkové studium, tak budeš loser, co nezvládl vejšku a koupil si diplom.
A ano čtyřicítka je dobrý věk na zahájení studia. Jako kterýkoliv jiný.
Tak s tímhle přístupem se na to vykašli. Jsem si vždy myslela, že VŠ se studuje buď ze zájmu o obor nebo kvůli prac. uplatnění. Jinak věk nehraje roli. Studuju archeologii, je mi taky přes 40 a je nás v tomhle věku, když vezmu i ostatní ročníky určitě třetina.
Je mi 43. Na výšku jsem se první rok po gymplu nedostala. Chtěla jsem humanitní směr a tam byl nátřesk daleko větší než dnes. Byla jsem rok na jazykovce a pak úspěšně vystudovala a živím se v oboru. Hodně štěstí ![]()
@Anonymní píše:
Mám pouze gympl a na VŠ jsem se tenkrát vysrala. Chci si dodělat dálkově nějakou vejšku, která ale nebude tak moc náročná. Nevíte někdo o něčem u Ústí nad L.?
Jít studovat, když nevíš co, je nesmysl. Studovat můžeš jít v jakémkoliv věku, ale protože máš nějaký zájem a plán, ne proto, abys měla VŠ. To můžeš jít studovat třeba vysokou žumpoplaveckou - to jsme říkali jako malé děti.
Pokud na to budeš mít sílu, a trpělivost, proč ne. Jedna známá si dodělala školu v 55 letech ![]()
Je mi 35 a v září začínám zase chodit do školy ( jinak jedu xtý certifikát a mozek mi jede naplno
), dokonce dvě školy, abych mohla být jak sociální pracovník, tak i terapeut, což je doplněk. Pak půjdu třeba dál, ale je to prostě jen rozšíření znalostí v práci, kterou dělám, doháním ty roky, co jsem byla s dětma doma.
Hlavně si vyber obor, který tě zajímá a bude tě bavit, kvůli titulu je to na nic.
@Kipa22 píše:
Jít studovat, když nevíš co, je nesmysl. Studovat můžeš jít v jakémkoliv věku, ale protože máš nějaký zájem a plán, ne proto, abys měla VŠ. To můžeš jít studovat třeba vysokou žumpoplaveckou - to jsme říkali jako malé děti.
To je přesně. Prostě chci titul, zájem nemám, tak prosím něco lehkého. Takže ta žumpoplavecká je dobrá volba ![]()
@Anonymní píše:
To opravdu je problém projet si seznam vysokých škol v místě bydliště?
@Anonymní píše:
Zvol neco nenárocného…rozhodnout se studovat v Usti a netušit o UJEPu je znamkou fakt nuloveho přehledu ![]()
Takže ti jde o papír, jinak nic.
Tak si zaplať nějakou soukromou, něco, kde není matika, chemie, fyzika.
Tenkrát ta kauza v Plzni, tam by to mohlo klapnout.
Otázka proč? K čemu?