Mám na účtě jen 13 Kč
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Mně se to v životě nestalo, ale důležité spíš bude, jestli máš doma jídlo. Jestli nepotřebuješ nic koupit, tak je jasný, že do zítra přežijete.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, vim, ze nerespektuju tve prani popovidat si s maminkami, ktere to maji podobne jako my, nicmene kamenovat te urcite nebudu. Kazdy si to udela, jak umi aneb jaky si to udelas, takovy to mas.
![]()
My to podobne nemame, ale mozna to bude tim, ze nemame zadne pujcky a muz vydelava dostatecne a dokaze zabezpecit rodinu.
Uprimne si nedokazu predstavit situaci, kdy bych cekala na vyplatu ci rodicak jako na smilovani a nemela zadnou rezervu… ![]()
Je fajn, ze se uz tech pujcek zbavite, tak snad si pak udelate nejakou rezervu, abyste posledni den pred vyplatou nemuseli mit k dispozici dvacku, drzim palce. ![]()
Anonym z duvodu financi a infa o nasich pomerech.
- Citovat
- Upravit
Moc nechapu otazku, jak prezit posledni den bez penez. To nemate jako nic k jidlu doma, nebo co potrebujete kupovat? Proste si uvarte z toho co je doma, do prace snad mate mesicnik nebo benzin v aute ne? Copak se musi kazdy den neco kupovat a utracet?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me se to take nikdy nestalo…a doufam ze me neukamenujete ale do ditete jsem sla az pote co jsem vedela ze mame dostatecne financni zasoby s pritelem a pritel ma stabilni zamestnani. Navic vzdy uvazuji i tak abych mela dostatek penez ikdyby nas opustil tak abych byla schopna prezit a uzivit sve dite sama…hold jsem setrila od prvniho mesice co jsem zacla vydelavat a myslela na zadni vratka…bohuzel tohle moc lidi neumi…na druhou stranu zavidim tem co si sve penize dokazi uzivat
a jak pise tereza1986 pokud mate v lednici neco k jidlu do druhyho dne urcite prezijete a bude jen lip ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není na tom nic ke kamenování, naopak, skládám poklonu, jak jste to svépomocně vyřešili. Co se jídla týče, podívejte se, kde existují komunitní lednice, kde lidé odkládají to, co nespotřebují a tam se můžete zdarma obsloužit. V rámci různých charit taky existuje možnost zajít na jídlo.
Pokud není komunitní lednice, je pravý čas k někomu vyrazit na návštěvu, kde se nenápadně zdržíte na oběd či večeři. ![]()
Kromě toho, je čas podzimu, čas hojnosti, pole a sady jsou plné ovoce a zeleniny, která čeká na sklizeň. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@drewlet píše:
Máš jídlo pro dítě?
Mám. Kluk je nemocný, na léky jsme dali dohromady z prodeje knih a sběru papíru, takže vše máme. Zítra dostaneme 700 z brigády a asi ve středu přijde výplata z práce a pak další peníze. Naštěstí nic nemáme nikde po splatnosti.
- Citovat
- Upravit
To se mi stavalo jako studentce…koupila jsem nejlevnejsi balik testovin a kecup, nebo ctvrtku chleba a horcici…obcas si pujcila neco malo u stastnejsich kamaradek…diky bohu, ze je to snad uz za mnou ![]()
Příspěvek upraven 04.09.17 v 10:15
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele, lepší aspoň mít vizi, že je to jen dneska. Jsou lidi, co tohle mají třeba týden, ne li víc.
Jinak já od státu neměla ani korunu, nežila jsem v čr, takže jsme plně závislý na manželovi, ale nikdy se nestalo, že by fakt nebylo co jíst.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Mám. Kluk je nemocný, na léky jsme dali dohromady z prodeje knih a sběru papíru, takže vše máme. Zítra dostaneme 700 z brigády a asi ve středu přijde výplata z práce a pak další peníze. Naštěstí nic nemáme nikde po splatnosti.
To jste na tom lip nez spousta jinych (myslim financne, mrzi me, ze mas nemocne dite)
Az vsechno doplatite, bude snad uz lip
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola píše:
Hele, lepší aspoň mít vizi, že je to jen dneska. Jsou lidi, co tohle mají třeba týden, ne li víc.
Jinak já od státu neměla ani korunu, nežila jsem v čr, takže jsme plně závislý na manželovi, ale nikdy se nestalo, že by fakt nebylo co jíst.
Tak to nám také ne. Když bylo nejhůř odnosili jsme sběr. My vše vrazili do bytu. Nemáme žádnou hypotéku, máme byt umořený a je náš, už nám ale nic nezbylo a někdy už je to na palici.
- Citovat
- Upravit
Milé maminky, čekám, že mě tu ukamenujete. Přišla jsem si jen ale popovídat s těmi, co to mají podobně jako my. Byla jsem dva roky na RD, takže peněz nebylo na zbyt. Pytlíkovali jsme to, jak se dalo a když už se skoro nedalo, tak jsem nastoupila do práce. Pracuji od července a vracíme napůjčované finance. Dlužíme už jen pár korun. Od zítřka už bychom na tom měli být celkem dobře, ale musíme vydržet ještě dnešní den. Na účtě máme posledních 13 Kč a v peněžence posledních 11 Kč. Jsem už z toho vyčerpaná. Ale říkám si, že když jsme do teď přežili, dáme i ten poslední den a bude dobře. Maminky, jak přežít poslední den bez peněz? A jak jste to zvládly finančně vy na RD?