Kolik vás stojí nákupy

2
2.9.17 17:04

Kolik vás stojí nákupy

Ahoj holky :mavam: jsem tady nová, ale nevím proč se nezeptat. S přítelem se nám za pár měsíců narodí mimičo a tak nějak chceme spočítat kolik nás bude stát budoucí život s mimčem :think: Budu moc ráda, když mi napíšete kolik vás stojí takový ten normální nákup třeba v kaufu a co v té ceně je zahrnuto. A když dáte tip jak třeba na čem ušetřit tak to bude topka :palec: :palec:
Díky moc za informace budou se nám hodit. :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4885
2.9.17 17:08

@Nikysek91 To je strašně různé, rodina od rodiny. Nedá se to paušalizovat. Někdo kupuje jen v akci, někdo si dopřeje, někdo tak napůl, to se nedá.
My máme 2 puberťáky a do Tesca jezdíme každý pátek, nechám tak tak 3500 ( maso, drogerie, mléčné výrobky, ovoce, atd.), pak už jen dokupuju čerstvé pečivo a laskominy typu dortíky či chlebíčky, koláčky na snídani apodob., ale ne denně, to by byli všichni tlustý :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
2.9.17 17:11

@Nikysek91 v prvních měsících, budeš-li kojit a dávat látkový pliny, zdravý dítě moc nestojí. Koupíš vybavicku a mas to. Kdyz nekojis, tak pocitej tak 1200/měsíčně za mliko a když budeš dávat pampersky nebo nějaký jiný jednorazovky, tak úplný mimi jich tak 10 denně potřebuje, už nevím kolik je v baliku.. odhadem třeba dalších 800..? Bude-li nějak nemocný (syn můj měl atopicky ekzem, navíc k tomu reflux), utratis třeba ještě nějaký kacky v lékárně… Časem pije víc a víc mlika, ale zas už pak nějaký mlika nahrazujes jídlem…
já mám dvouletyho a stojí mě měsíčně 800 za mliko a pliny nám vydrží balík za 300 klidně měsíc a pul. Ale ji už s námi všechno.. tak si spocti, co sníte vy a něco k tomu prihod :mavam:
Jak ušetřit neporadím, neumím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
2.9.17 17:31

Co si pamatuju, tak vše normálně, co jsme běžně kupovaly, plus pleny 1500kč/měs, vlhčené ubrousky 200kč/měsíc, podložky na přebalování 100kč/měsíc, v lékárně; mazání na zadeček 100kč, kapičky 100kč, vložky do podprdy pro kojící matky 100kč, hypoalergenní gel na mytí 200kč). Vše je individuální, záleží na spotřebě, značce, ceně. Já kupovala zelený pampersky, oranžový hugiesky ubrousky, bepanthen na zadeček. Takový základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
2.9.17 17:45

Děkuju moc. Budu ráda i za další ať mám ten obrázek o tom co nás čeká co nejlepší :D :D jinak pleny a i nějaké jídlo jsem domluvená že budu kupovat s kamarádkou po větších baleních a nebo i v 1+1 akcích myslím, že docela ušetříme :roll: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16267
2.9.17 17:56

Tenhle dotaz ti řekne úplný kulový. Tvoje uvažování by spíš mělo mířit tam, že si spočítáte budoucí příjmy (tedy o kolik vám klesne příjem při přechodu na rodičák - radši počítej s nastavením na tři roky), pak odečtete nutné výdaje (bydlení, pojistky, auto a doprava apod.), z toho zbytku si rozmyslíte, kolik chcete spořit na krátkodobé věci (dovolená, vánoce, spotřebiče…), kolik chcete spořit na dlouhodobé věci (auto, lepší bydlení, důchod…), a pak vám zbyde určitá částka X na jídlo, domácnost, oblečení, výlety apod. Zkuste si z té částky X žít už teď a všechno nad rodičák si posílat bokem a uvidíš sama, jestli si budete moct dovolit dát měsíčně 2tis. jen za přebalování, nebo jestli radši oželíš jednorázové přebalovací podložky a další zbytné věci a radši si koupíš kousek čerstvé ryby.
Všechno se odvíjí od toho, kolik máte a jaký životní styl si můžete a chcete dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
2.9.17 18:25

@Nikysek91 když budeš kupovat plíny a ubrusky v albertu, je to nejlevnější, nejsou to pampersky, ale pochytítoho mnohem více a ubrousky jsou dle mne tam nejlepší a stojí balíček dvacku. Vložky do podprdy jsem kupovala nejlíp v tescu, jsou levnější a lepší jak značkový. Vždy to nejdražší není nejlepší. Naše děti třeba ani nesnášely ty drahé dudlíky, ale jen ty levné obyčejné. A obyčejná malá faštička v tescu je lehučká a dlouho vydrží a je levná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.9.17 19:58
@Nikysek91 píše:
Ahoj holky :mavam: jsem tady nová, ale nevím proč se nezeptat. S přítelem se nám za pár měsíců narodí mimičo a tak nějak chceme spočítat kolik nás bude stát budoucí život s mimčem :think: Budu moc ráda, když mi napíšete kolik vás stojí takový ten normální nákup třeba v kaufu a co v té ceně je zahrnuto. A když dáte tip jak třeba na čem ušetřit tak to bude topka :palec: :palec:
Díky moc za informace budou se nám hodit. :D :D

dnešní nákup 4300 kč :mrgreen: běžný nákup a pár kravin do školy a školky :lol: mimino - žádné výdaje - hadry koupíš v bazaru za pár kč, pokud kojíš, tak max plíny.. ale větší děti, to je nářez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
2.9.17 20:01

Máme dvojky, na jedno dítě je to tak 1500 Kč za UM a 1200 Kč cca za plenky/měsíc, jestli si to dobře vybavuji. Dětem jsou 4 měsíce, za chvíli začneme s příkrmy, o tom zatím vím kulový, chci vařit domácí, ale nevim, jak to dáme v zimě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.9.17 18:53

No asi takhle, moje zdravé, kojené, kontaktní mimino nestálo skoro nic. Spala u mě, myla jsem jí hlavně vodou, kojila jsem jí. Kočárek použitej za 3500,– Takže jen pár stovek měsíčně za pleny. Hadry zásadně v sekáči. Teď je předškolačka a to lítá, školka, kroužky, funkční oblečení (to použité nekupuju), boty - jedeme v barefoot (taky jen nové). Takže moje rada je, šetřete dokud můžete :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9039
3.9.17 19:02

Miminko, pokud kojíš, moc nestojí…když jsou pleny v akci kupovat víc balení, třeba 5 balíků, pokud si na pokraji rozhrají velikosti, tak koupit třeba tři balíky 2 a dva 3…buď už do nich doroste a nebo tím ušetříš v jiném měsíci. Dokud je miminko malé, dá se nakoupovat levně od kamarádek a ve slevách - Tesco - FaF, Albert- Cherokee, Lidl. Jak začne chodit, jsou to boty, to je pak pálka, když kupuješ kvalitní. NO a čím je dítě větší, tím to stojí víc avíc. Já mám od zítra školačka a jednoho 3,5 roku a použité oblečení už nekupuju vůbec, kamarádky to mají seprané a chtějí za to ranec. Radši kupuji už jen nové a kvalitní. Kroužky pro dceru, výlety a pod…o tom nemluvě. Jak tu někdo už zmiňoval, šetřete, dokud to jde, pak už neušetříš nic. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
3.9.17 19:59
@zrcadlo píše:
Tenhle dotaz ti řekne úplný kulový. Tvoje uvažování by spíš mělo mířit tam, že si spočítáte budoucí příjmy (tedy o kolik vám klesne příjem při přechodu na rodičák - radši počítej s nastavením na tři roky), pak odečtete nutné výdaje (bydlení, pojistky, auto a doprava apod.), z toho zbytku si rozmyslíte, kolik chcete spořit na krátkodobé věci (dovolená, vánoce, spotřebiče…), kolik chcete spořit na dlouhodobé věci (auto, lepší bydlení, důchod…), a pak vám zbyde určitá částka X na jídlo, domácnost, oblečení, výlety apod. Zkuste si z té částky X žít už teď a všechno nad rodičák si posílat bokem a uvidíš sama, jestli si budete moct dovolit dát měsíčně 2tis. jen za přebalování, nebo jestli radši oželíš jednorázové přebalovací podložky a další zbytné věci a radši si koupíš kousek čerstvé ryby.
Všechno se odvíjí od toho, kolik máte a jaký životní styl si můžete a chcete dovolit.

Tohle by měli rozdávat všem snažilkám a těhulkám u gynekologa. 8) Třeba by se aspoň jedné rozsvítilo.
:potlesk: :palec:

• Citovat
  • Upravit
16186
3.9.17 20:09

Souhlasím s @zrcadlo :palec:

Navíc každý to má opravdu jinak. Já v bazarech nenakupuji, kočár z druhé ruky taky nemám, vždy kupovali nové věci (a jisté znacky preferujeme). Pleny se mi osvědčili jedine zelené Pampers, ubrousky detto, flašky Tommee Tippee (jiné prostě nevzalo ani jedno) a ač byly kojené, tak prostě stály (a stojí) hodně peněz :mrgreen: a čím jsou starší, tím víc, pochopitelně :D Ale umíme si to spočítát, víme co si můžeme dovolit a podle toho taky žijeme ;)
Tim jsem jen chtěla říct, že tvůj dotaz je hodně obecný a těžko na něj odpovědět tak, aby si si z toho mohla něco užitečného vzít (kromě výše zmíněného komentáře) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
10.9.17 18:26

Ahoj,
tak jak holky tady píšou je to hodné individuální a také záleží jak jste nároční. je jasné že například kočárek můžeš koupit za pár tisíc nebo i několik 10tisíc. Osobně si myslím že výbavička pro mimi a různé doplňky vyjdou velmi výhodně na internetu. Nehledě na obrovský výběr, který ti žádný obchod nemůže poskytnout.My jsme to řeśili tak, že jsme vybrali typ a pak vytrvale hledali. A to se ani nebavím o pohodlí, že objednáváš z domu.
co se týká doplňků ne všechny jsou zásadně nutné. Jde o využití. Například cestovní postýlku jsem použila 2×. Takže dnes vím, že jsem si ji mohla půjčit třeba od kamarádky.
Ovšem jiná věc jsou ostatní náklady, kdy je rodinný rozpoćet nižśí díky rodičáku a je vás o jednoho víc :hug: takže s rozvahou a urćité vśe zvládnete. :mavam: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat