Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Učebnice dává škola, řeší se to až v září, pak se na konci roku vrací. Max. koupíte nějaké prac. sešity nebo třeba učebnici cizího jazyka - ale všechno uvidíte v září.
Vysvědčení se dává vytištěné, poslední den školního roku. Dárek bych nedávala, myslím, že se nic nestane.
1. učebnice většinou půjčuje skola
2. Pracovní sešity většinou kupuje hromadné škola, rodič platí.
3. Seznam sešitu a školních pomůcek obvykle dostávají děti na konci školního roku.
4. Malou kytičku bych na závěr školního roku poslala.
@Anonymní píše:
Ahojky, vracin se po rozvodu do CR že zahranici.Na základní školu už tu mám syna zapsaného, jen se chci zeptat na učebnice a prac. sesity. Skola nám dá seznam (kdy?) a my je v obchodě nakoupíme? Půjčuje nějaké učebnice škola, co by se muselo pak na konci roku vracet? Vysvědčení se dává vytištěné? Formálně tu odchodii teď pár dní do konce škol.roku.Ma dávat na konci roku nějaký dárek učitelce ve třídě? Ani ji nezná, navic u nich na 1.stupni učí prý kvůli koronaviru asistentka, nikoliv pani učitelka. Dekuji, ze mě zorientujete v českém školstvíAnonym, osobni duvody. Prominte prosím překlepy.
Ohledně učebnic - domluv se konkrétně - s konkrétní učitelkou, na konkrétní škole.
Ohledně vysvědčení - ano, dává se vytištěné.
Ohledně posledního školního dne - větší dárky se obvykle dávají jen při ukončení školní docházky, výměně učitelky a podobných situacích. Květiny bývají zvykem pokaždé - a kolik dnů odchodil či jestli paní učitelku osobně zná, je snad úplně nepodstatné. Kytička pro ni je zdvořilost, určitý standardní výraz úcty a poděkování za to, že od ní dostal vysvědčení… i když ho v tomto případě v podstatě jen formálně převzal.
Ahojky, vracin se po rozvodu do CR že zahranici.Na základní školu už tu mám syna zapsaného, jen se chci zeptat na učebnice a prac. sesity. Skola nám dá seznam (kdy?) a my je v obchodě nakoupíme? Půjčuje nějaké učebnice škola, co by se muselo pak na konci roku vracet? Vysvědčení se dává vytištěné? Formálně tu odchodii teď pár dní do konce škol.roku.Ma dávat na konci roku nějaký dárek učitelce ve třídě? Ani ji nezná, navic u nich na 1.stupni učí prý kvůli koronaviru asistentka, nikoliv pani učitelka. Dekuji, ze mě zorientujete v českém školství
Anonym, osobni duvody. Prominte prosím překlepy.