Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já bych nenaznačovala, ale natvrdo řekla, že takto doma chodit nebude, že to vhodné není. U chlapů jakéhokoliv věku nemá naznačování žádný smysl. Musíš být jasná a konkrétní.
@pikola zase na druhou stranu je tady doma. Přijde mi to takové blbé, nakazovat mu doma jak se má oblékat.
Tak mu to rekni.
A jestli neposlechne, ze budes doma chodit jen v kalhotkach. Treba si to rozmysli.
![]()
Já na tom nic špatného nevidím a nenapadlo by mě to řešit. Já zase chodím často jen v tričku a kalhotkách…A nebo jinak opravdu říct přímo. Ať se obleče. Ale slušně. Ne že je to nechutné ![]()
@Anonymní píše:
@pikola zase na druhou stranu je tady doma. Přijde mi to takové blbé, nakazovat mu doma jak se má oblékat.
Tak začni taky chodit v kalhotách
jsi doma ne
A jak mu mám naznačit, aby si na něj pořád nesahal, on to totiž dělá i na veřejnosti. Pořád si ho různě upravuje a tak, když je polonahý má tu ruku v těch boxerkách skoro pořád.
@Anonymní píše:
A jak mu mám naznačit, aby si na něj pořád nesahal, on to totiž dělá i na veřejnosti. Pořád si ho různě upravuje a tak, když je polonahý má tu ruku v těch boxerkách skoro pořád.
Normálně mu to řekni ne, vždyť je to tvoje dítě
Mě by nevadilo, že doma chodí v trenkach, ale že si hrabe na pindoura jo, bych mu doporučila ať to dělá v soukromí.
@Anonymní píše:
Nemáš mu nic “naznačovat”
Máš mu to normálně říct.
Na naznačování muži neslyší v žádném věku.
@Anonymní píše:
Hele mladej, ptáček ti neuleti, nemusíš ho pořád kontrolovat, jestli je v hnízdě.
Nebo, jako inteligentní člověk - synu, ty si to neuvědomuješ, ale neustálé osahávání a rovnání penisu je vhodné pouze o samotě. Na veřejnosti je to vulgární a pro druhé dost nechutné. Zamysli se, prosím, jakým způsobem se chceš prezenzovat a jak chceš působit na druhé. Tvoje okolí si toho všímá.
Formu si vyber sama… ![]()
Tak je doma, ne? Syn taky chodi v boxerkach a triku, pokud je vedro, jinak v sortkach.Ale rozhodne si pred nami nikam nesaha.To snad patri do soukromi, to mu muzes vysvetlit.Ale na samotnych boxerkach s trikem nevidim nic špatného, to by ani nemohl na plovarnu v plavkach.
@pikola píše:
Co mu to říct ať se obliknejsi jeho matka
Tak nahej snad neni, ne?
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám už starší děti syn 15 let a dcera 10 let. Potřebovala bych pomoct s mým 15-ti letým synem. Jsem rozvedená a on je doma jediný muž. Chodí doma jen v boxerkách, a mně to nepřijde úplně vhodné. Často si ho různě prohrabuje a sahá si na něj. Vždy, když přijde domů, ze školy nebo zvenčí, okamžitě se vysvlíkne a rozcapí se na chvíli na gauč, pak normálně funguje, avšak stále jen v těch boxerkách. Navíc v 15-ti letech už je celkem obdařenější, takže ta boule v boxerkách je v celku velká.
Přijde mi to trochu nechutné a nevhodné, navíc dcera už na něj občas pokukuje.
Myslela jsem že dospívající bývají stydliví. Máte někdo podobně? Jak mu mám naznačit aby se více oblékal?
Děkuji
Nenaznačit. Říct - oblékni se. Vy snad nechodíte doma v kalhotkách.
@Anonymní píše:
Tak je doma, ne? Syn taky chodi v boxerkach a triku, pokud je vedro, jinak v sortkach.Ale rozhodne si pred nami nikam nesaha.To snad patri do soukromi, to mu muzes vysvetlit.Ale na samotnych boxerkach s trikem nevidim nic špatného, to by ani nemohl na plovarnu v plavkach.
Tak spodni prádlo je od toho, aby se nosilo vespod a na tom něco. V jeho pokoji ať se klidně rozcapí, ale ve společných místnostech by mohl zachovat dekorum. Ona to ocení i vyhledová snacha, že se jí miláček před návštěvou i obleče. A nehrabe se v rozkroku co deset minut.
Dobrý den, mám už starší děti syn 15 let a dcera 10 let. Potřebovala bych pomoct s mým 15-ti letým synem. Jsem rozvedená a on je doma jediný muž. Chodí doma jen v boxerkách, a mně to nepřijde úplně vhodné. Často si ho různě prohrabuje a sahá si na něj. Vždy, když přijde domů, ze školy nebo zvenčí, okamžitě se vysvlíkne a rozcapí se na chvíli na gauč, pak normálně funguje, avšak stále jen v těch boxerkách. Navíc v 15-ti letech už je celkem obdařenější, takže ta boule v boxerkách je v celku velká.
Přijde mi to trochu nechutné a nevhodné, navíc dcera už na něj občas pokukuje.
Myslela jsem že dospívající bývají stydliví. Máte někdo podobně? Jak mu mám naznačit aby se více oblékal?
Děkuji