Mám nárok na životní minimum?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Google https://portal.mpsv.cz/…/zivotni_min
PS: Než dávky bych řešila práci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud už jsi pracoval? Tak na úřadě práce dávky v nezaměstnanosti? Pokud jsi ještě nepracoval, tak Tě mají živit rodiče…
Hodně štěstí při hledání práce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracoval jsem, ale ne na smlouvu. je mi 23 let, takže rodiče mě už život nemusí. Ted v práci propouštěl všechny, co dělali „na černo“, kvůli nehodě jednoho dělníka a od pracáku nemám nárok na nic
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Pracoval jsem, ale ne na smlouvu. je mi 23 let, takže rodiče mě už život nemusí. Ted v práci propouštěl všechny, co dělali „na černo“, kvůli nehodě jednoho dělníka a od pracáku nemám nárok na nic
No, tak asi smolík.
Jo, a rodiče tě živit musí, nikoho (a už vůbec ne stát a daňový poplatníky) nezajímá, že je ti 23. I kdyby ti bylo 40, za to, že děláš na černo a nic neodvádíš, si prostě teď poneseš daň. Kdybys daně odváděl, mohlas mít apsoň podporu.
@Vermion A asi mlčím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha…no tak to je bohužel problém, žes nenašel nic na smlouvu…pro pracák jsi tudíž ještě zaměstnán nebyl…proto máš dřepět na prdeli u rodičů ( kde nemusíš platit náklady na bydlení, pokud Tě tam nechají) a ti tě mají živit…řečeno slovy státu. Tím pádem, když nemáš prachy, nemáš si pořizovat sám bydlení…je mi to líto. Jedině snad s kamarády, ale tam taky musíš platit…takže u rodičů je to nejlevnější
A co máš za obor, žes nenašel oficiální práci na smlouvu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Potřebuji poradit, jsem sám. Žádné děti, manželku nemám. Jsem momentálně bez práce a nemám absolutně žádný příjem, tak proto se chci zeptat zdali mám nárok aspon na životní minimum. Momentálně přebývám u známé, ale nejsem zde vůbec napsaný ve smlouvě. Trvalý pobyt mám v předchozím bytě mých rodičů, po prodeji bytu majitelům nevadilo, že jej tam dále budu mít, ale nežiji tam vůbec. Myslíte si, že by měl nárok na něj? Děkuji
a rodiče pracují?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
„Vyživovací povinnost rodičů k dětem zakotvená v zákoně není podmíněna věkem ani ukončením určitého stupně vzdělání, nýbrž pouze schopností sám se živit, což je pojem, který musí soud vyložit podle specifik každého případu,“ řekla advokátka Soňa Sedláčková
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vermion v 17ti jsem nechal školy, puberta atd. a tudíž mám jen zákl. vzdělání. A hned jsem měl možnost nastoupit do práce, ale jak jsem psal na černo…a celych 6 let jsem v té fabrice dělal zedničinu.
@Markéta80 Otec pracuje, matka ne. Ale možnost jít k nim nemám.
- Citovat
- Upravit
Kdo za tebe platil zdravotni pojisteni? Platil sis ho sam? DIvim se, ze novym majitelum nevadi, ze tam mas trvale bydliste. A jako mlady zednik se v pohode nekde uchytit, trochu se zasnaz, prece by jsi se nespokojil s nejakym zivotnim minimem.
Příspěvek upraven 09.04.14 v 10:31
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nezbyva nic jineho, nez si rychle najit praci nebo alespon brigadu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak teďs tomu dal korunu
všude ti řeknou, že si máš dodělat školu, učňák…kolik takových chlapců nemohla přijmout do práce na šachtě má příbuzná…protože je i dost vyučených instalatérů, zámečníků, elektrikářů - kteří všichni dostali přednost před člověkem jen se základním vzděláním…
Je mi Tě fakt líto, ale s rodiči - nebo jinými příbuznými - prostě nějak vyjít musíš, bohužel za cenu ústupků z Tvé strany, jinak s takovou brzy skončíš pod mostem…jestli ještě žiješ v kraji s vysokou nezaměstnaností…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Vermion v 17ti jsem nechal školy, puberta atd. a tudíž mám jen zákl. vzdělání. A hned jsem měl možnost nastoupit do práce, ale jak jsem psal na černo…a celych 6 let jsem v té fabrice dělal zedničinu.@Markéta80 Otec pracuje, matka ne. Ale možnost jít k nim nemám.
Tak teď už jsi snad z puberty venku a máš možnost a) dodělat si vzdělání a b) jelikož máš jen ZŠ zajímat se o rekvalifikační kurzy při ÚP - u této varianty ti vznikne nárok na podporu při rekvalifikaci od ÚP. Rekvalifikaci poskytují ÚP hlavně na zvýšení vzdělání, což ty splňuješ. U hmotné nouze bys to měl těžké - se známou tvoříte společnou domácnost a bral by se její příjem. Nebo můžou vyžadovat, abys chtěl od rodičů výživné, v případech, kdy rodič odmítne, nechá se na posouzení soudu. A věř mi, že jsem hleděla jak zjara (jsem bývalá soc. pracovnice), když mi klient donesl rozhodnutí soudu, že jeho matka, která makala za kasou (otec zemřel) mu bude platit výživné 1200,– Kč/měs. Takže doporučuju rekvalifikaci, lépe alespoň učňák, jelikož pokud se z tebe znovu stane student/učeň, tak do 26 let jsi brán jako nezaopatřené dítě a to se pak může řešit dětskými přídavky, lepší možnost brigád (u studentů) apod. Zvaž to. Jsem už 2 roky z oboru, promluv si se zprostředkovatelkou na ÚP, co je pro tebe vhodné a postav se na nohy. A makat na černo silně nedoporučuju - hádej z čeho by se ti počítala nemocenská, pokud by ses na stavbě dokaličil (ano, z ničeho), hádej z čeho by se ti počítal invalidní důchod, pokud se na stavbě dolámeš (ano, z ničeho), hádej jaké by měl k tobě černý zaměstnavatel povinnosti při pracovním úrazu (ano, žádné). Můžeš skončit zdravotně zle tak, že už nebudeš moct makat načerno a bez důchodu..Starobní důchod kdo ví jestli bude, ale i tak (zase nic). Na hypotéku bys taky nedošáhl (žádný příjem).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy platil jsem si sám zdravotní. Taky se divím, že novým majitelům to nevadí, ale tak odpad platím řádně a žádné dluhy nemám, aby jim tam chodila exekuce a kdo ví co.
@zizalkaaa to já se snažím, co nejrychleji zase něco najít.
@Vermion nad školou už vůbec nepřemýšlím, musel bych zase nastoupit na tři roky, a já jsem už zvyklý, že vydělávám a žiji „sám“
- Citovat
- Upravit
Potřebuji poradit, jsem sám. Žádné děti, manželku nemám. Jsem momentálně bez práce a nemám absolutně žádný příjem, tak proto se chci zeptat zdali mám nárok aspon na životní minimum. Momentálně přebývám u známé, ale nejsem zde vůbec napsaný ve smlouvě. Trvalý pobyt mám v předchozím bytě mých rodičů, po prodeji bytu majitelům nevadilo, že jej tam dále budu mít, ale nežiji tam vůbec. Myslíte si, že by měl nárok na něj? Děkuji