Nemocnice se starší a ošetřování mladší dcery
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nemocnice s dcerou a ošetřování
Ahoj holky, zítra nastupuju s nejstarší dcerkou na operaci do nemocnice. Doma jsem na rodičáku s 16. měsíční dcerkou a doma ještě 5 letou dcerku. Chci se zeptat, napíšou manželovi v nemocnici ošetřování a když, tak na kterou dcerku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ale mela by to snad napsat dětská. nebo to na píší jako osetrovacku na tebe, ne na dítě a to pak nem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, tak se ještě zítra domluvíme v nemocnici, kdyžtak manža sjedu potom za dětskou doktorkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napíšou. Nám (manželovi) to napsali přímo při našem příjmu v nemocnici. Byla jsem s tříletou, manžel zůstal doma s ročním.
Ať vám to dobře dopadne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
podle mne ji napíší na tu nejmladší a bude ji psát dětská.
Když jsem byla s dcerou prvně v nemocnici, tak měl manžel na 2,5 letou taky oštřovačku. Psala ji dětská.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nataluska - záleží na situaci.
pokud budeš v nemocnici hospitalizovaná spolu s dítětem (= tvůj pobyt bude platit zdravotní pojišťovna), tak klidně můžeš v nemocnici požádat, aby tvému manželovi vystavili ošetřovačku, že ty nemůžeš z důvodu hospitalizace pečovat o mladší děti.
pokud budeš v nemocnici o vlastní vůli, tedy ne na pojišťovnu, budeš si sama platit pobyt, stravu, tak nejsi hospitalizovaná a nárok na ošetřovačku pro manžela není. to jedině, že by ta pětiletá onemocněla a tudíž by mu pediatr vystavil ošetřovačku z důvodu její nemoci. pokud by onemocněla nejmladší, tak by nárok na ošetřovačku neměl, protože na tu pobíráš rodičák ty, tudíž so ni máš taky ty postarat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagina budu se to platit, dcerce už byla 6 let, takže pošlu manžu za doktorkou, aby napsala ošetřování na prostřední.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nataluska píše:
@sagina budu se to platit, dcerce už byla 6 let, takže pošlu manžu za doktorkou, aby napsala ošetřování na prostřední.
no jasně, ale potom to dítě musí být nemocný. tím tě nechci navádět k podvodu, jenom předem upozorňuji, že na zdravé dítě pediatr ošetřovačku vystavit nemůže (resp. neměl by… ono co tak zjišťuji, tak občas si s tím doktoři hlavu nepáraj a snad ani pořádně zákon neznaj
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagina a jak to tedy jinak udělat, aby to nebyl podvod a manžel se mohl postarat o děti. Jinak dcerka se ještě doléčuje z laryngitidy, takže má být ještě do čtvrtka doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rekla bych detske dr. pravdu, jak se veci maji a pokud je prostredni v rekonvalescenci, muze na ni bez problemu osetrovacku napsat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky můžu se vtírnout s dotazem?? Jdu za pár týdnů do nemocnice na plánovanou operaci, mám rodičák na dcerku, pak máme staršího kluka ve školce, manžel bude muset si vzít na týden ošetřovačku, kdo mu to napíše a na koho? ![]()
- Citovat
- Upravit
@madi jak uz je tu psano. Vystavit ti muzou v nemocnici nebo tvuj prakticky lekar. Je to vlastne na Tebe, ze ty jsi hospitalizovana, tudiz nemuzes pecovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@madi dokud budeš hospitalizovaná v nemocnici, tak by to měla vystavit nemocnie - oni potvrzují, že ty u nich a nemůžeš se tak starat o děti. tvůj praktický lékař případně může vystavit po hospitalizaci, pokud budeš potřebovat ošetřování ty nebo pokud ani doma nebudeš schopná se o děti postarat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oživuji.
Jsem s dcerou v nem., mam mladšího syna, s kterým beru RP. Manžel chce osetrovatelku. Takze to pujde, jen kdyz budu přijata? Jiné řešení neni? Protoze ja s dcerou na pokoji spat nemuzu (neni to tady možné, jrn proste na židli), tak se potrebuju jet domu vyspat (musíme se vystřídat), jenze kdyz budu přijata, tak nemuzu z areálu.
- Citovat
- Upravit