Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ne, stydím se… porad s tím bojuji, chodím do prace kde je mi fakt dobře, tak si říkám ze to přejde…
Extrasystoly jsou uplne normalni, srdce neni stroj. Kazdy je vnima jinak, nekdo vubec, nekdo se desi kazde.
Stres a uzkost jejich pocet zvysuje.
Motani hlavy nemusi souviset s KES, ale s uzkosti.
Bylo by dobre zacit na kardiologii, kde pri 24hod monotoringu srdecni aktivity (holterem) zjisti, jakeho typu jspu extrasystoly a kolik jich skutecne je.
Podle toho vyhodnoti jejich zavaznost a pripadnou lecbu.
A muzu te uklidnit, KES jsem mela opakovane namerenych skoro 20% (rozjelo se mi to pri silnych uzkostech)a porad zila:) Dostala jsem na to betablokatory, ktere vpodstate neudelaly nic (dalsi reseni uz byla jen ablace). S vyresenim uzkosti se vse postupne srovnalo, pri posledni kontrole jsem byla pod 5%.
@Anonymní píše: Více
Ja ten hotel mela cca 3 roky zpět diky tem extrasystolam, a nic asi to nezachitilo, pac paní dr nic neříkala a chtěla mi napsat antidepresiva
A jak souvisí to, že vám je dobře v práci s vyléčením deprese a eliminací stresu? Vždyť to spolu vůbec nemusí souviset. Stres a depresi můžete mít (a většinou i máte) z jiných životních oblastí, než je zrovna práce. Většinou máme na tyhle problémy zaděláno z dětství… Se srdcem zjevně nic nemáte, když vám to tak lékař řekl. Bude to souviset s tím, že máte jednoduše „nervy“. A budete muset řešit to - protože to je příčina. Opravdu není za co se stydět… Kdybyste měla ty problémy se srdcem nebo třeba zlomenou nohu, tak byste se k lékaři nestyděla jít, že ne? Tohle je stejné, akorát jste zraněná na psychice…
za co se stydíš? tak vidíš sama, že to nepřešlo
@pikola píše: Více
jojo, teď frčí extrasystoly, už je tu o nich asi tak 10 diskusí, co jsem postřehla,
i tinnitus zase po nějaké době klidu vylézá z nory
Ahoj, mam dotaz. Trápí me přeskakovani srdce jako by mi v něm hrklo, občas se mi i hlava zamota z toho pár let zpět jsem byla díky tomu i u kardiologa, a ten nic nezjistil tak ja nevím, prý to jsou extrasystoly, ale nevim např. Včera jsem to mela jedna za druhou, depky a stres, nepopírám. Mám stres docela často