Mám novou práci - zaučování nula
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše:
Ahoj vsem,Mam novou práci.
Chci se zeptat, je normální, ze někde nastoupíte a úplně na Vás kašlou? Jsem tu uz 3. měsíc a zaucovani vubec neprobíhá. Vsichni se tvari velice ochotně, ale vždy kdyz se zeptam, odpovi za chviličku, pak kecaji s kolegy, čtou články na netu a zajit za mnou je fakt problém… Dnes mam na stole 2 veci. Jedna se da vyresit za 30min, protoze si ale jeste nejsem jistá, poprosila jsem kokegyni o kontrolu posledniho kroku ráno. Ted je 14:20hod a ja jsem přesvědčená, ze tu zas budu trcet přesčas, jen kvuli tomu, ze si kolegyne najde cas az tesne pred jejim koncem prac.doby,kdy bude ještě naštvaná, ze si vse píšu a ona chce jit už domu.Je toto normální?![]()
![]()
![]()
Říkám si, jestli ma toto vubec cenu… A je mi to líto, protoze za chvili bude konec zkusebky, ja za si za tu dobu prosla desetinou toho co mam delat. Prace ted v nabidkach moc neni… A ja se musim nějak živit, ale slivo zkušebka je od sliva „zkusit“ a ja se snazim, chci být aktivní, ale je to k ničemu
U nás se zacvičuje. Ale po 3 měsících už se po nás vyžaduje samostatnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi bych se víc snažila, aby na mě neházeli bobana. S kolegyníbych si dohodla přesný čas, kdy/do kdy se na to koukne. Přes čas bych tam kvůli tomu netrčela, pokud není opravdu extrémně vytížená.
A řešit s nadřízeným plán zaškolení (což už jsi měla hned po nástupu).
Jinak chování kolegů vypovídá dost o firemní kultuře a úrovni/schopnostech managementu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U mě zaškolování vždycky probíhalo první den stylem „tady je záchod a tady kuchyňka“… Tak úplně nevím, takové ty věci typu jak se pracuje s tím a tím programem, to se řešilo ještě při pohovoru. A když zaškoluju já, tak to taky sfoukneme během prvního dne, s tím, že ten člověk se třeba ještě 1 týden chodí pro sichr přeptat.
Asi záleží na oboru, to, co dělám já, plně odpovídá vzdělání, které je požadováno, takže úplně není v čem školit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě ve dvou zaměstnáních prakticky nezaškolovali, řekli mi co budu dělat během deseti minut a na zbytek jsem si musela přijít sama. Taky mi to ale hodně vadilo a zbytečně jsem se kvůli tomu nadřela navíc
Ve třetím (víc jsem jich neměla) to zase přeháněli a kolega za mnou chodil a vše po mně kontroloval snad měsíc, byl hrozně pečlivý ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zakladatelka
@Svistice píše:
Asi bych se víc snažila, aby na mě neházeli bobana. S kolegyníbych si dohodla přesný čas, kdy/do kdy se na to koukne. Přes čas bych tam kvůli tomu netrčela, pokud není opravdu extrémně vytížená.
A řešit s nadřízeným plán zaškolení (což už jsi měla hned po nástupu).
Jinak chování kolegů vypovídá dost o firemní kultuře a úrovni/schopnostech managementu.
Plan zaskoleni jsme na zacatku resili.Asi je to pro ne jen formalita..
Snazit se snažim jak můžu. Ptam se, chodim za kolegyni.Ted uz i za jinymi, at se pohnu z mista. Pokud se prace nedodela, zustat musim i přesčas..
Takze tak…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Plan zaskoleni jsme na zacatku resili.Asi je to pro ne jen formalita..
Snazit se snažim jak můžu. Ptam se, chodim za kolegyni.Ted uz i za jinymi, at se pohnu z mista. Pokud se prace nedodela, zustat musim i přesčas..
Takze tak…
Tak řešit s vedením. Zaškolení prostě není formalita. A pokud ano, tak bych opravdu zvážila, zda chci pro takovou firmu pracovat. protože pro ně pak může být takovou zbytnou formalitou výplatní termín nebo zákoník práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč ses nezeptala kolegyně, v kolik se za ní s tou kontrolou můžeš stavit? Když víš, že tam jsou samé laxny, zkoušela bych to jinak. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kam2 píše:
Proč ses nezeptala kolegyně, v kolik se za ní s tou kontrolou můžeš stavit? Když víš, že tam jsou samé laxny, zkoušela bych to jinak.
Ptala jsem se, vždy mě odbyde. Říkala jsem ji i, jestli bychom si nemohly vyhradit třeba hodinu dopoledne, kdy by ke mě vážně sedla a pořádně bychom to projeli… Prostě se s ní domluvit nedá…
Vedení to nevyřeší, šéf ji ma nejraději a říct mu, že na mě kašle - to bych si ještě možná pohnojila víc.
- Citovat
- Upravit
Ahoj vsem,
Mam novou práci.
Říkám si, jestli ma toto vubec cenu… A je mi to líto, protoze za chvili bude konec zkusebky, ja za si za tu dobu prosla desetinou toho co mam delat. Prace ted v nabidkach moc neni… A ja se musim nějak živit, ale slivo zkušebka je od sliva „zkusit“ a ja se snazim, chci být aktivní, ale je to k ničemu
Chci se zeptat, je normální, ze někde nastoupíte a úplně na Vás kašlou? Jsem tu uz 3. měsíc a zaucovani vubec neprobíhá. Vsichni se tvari velice ochotně, ale vždy kdyz se zeptam, odpovi za chviličku, pak kecaji s kolegy, čtou články na netu a zajit za mnou je fakt problém… Dnes mam na stole 2 veci. Jedna se da vyresit za 30min, protoze si ale jeste nejsem jistá, poprosila jsem kokegyni o kontrolu posledniho kroku ráno. Ted je 14:20hod a ja jsem přesvědčená, ze tu zas budu trcet přesčas, jen kvuli tomu, ze si kolegyne najde cas az tesne pred jejim koncem prac.doby,kdy bude ještě naštvaná, ze si vse píšu a ona chce jit už domu.Je toto normální?