Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla bych poradit nevím si rady :-/ dcerka má necelé 5 měsíců a ještě jsme neockovali má stále kašel už jsme to odkladali měla i rýmy tu už jsme vylecily ale kašel má stále už jí dávám sirup acc. A doktorka říkala ze když nemá rýmu ani horečku tak že se může očkovat. Ale zjistila jsem ze když má kašel tak už tak má imunitu oslabenou
Mám obavy aby se jí zdravotní stav nejhoršíl. Proto bych chtěla poradit zda mám jít očkovat nebo ne…
![]()
@fabin píše:
Chtěla bych poradit nevím si rady :-/ dcerka má necelé 5 měsíců a ještě jsme neockovali má stále kašel už jsme to odkladali měla i rýmy tu už jsme vylecily ale kašel má stále už jí dávám sirup acc. A doktorka říkala ze když nemá rýmu ani horečku tak že se může očkovat. Ale zjistila jsem ze když má kašel tak už tak má imunitu oslabenouMám obavy aby se jí zdravotní stav nejhoršíl. Proto bych chtěla poradit zda mám jít očkovat nebo ne…
![]()
Nechávám očkovat děti jen úplně zdravé děti, ono je to vcelku fuk, jestli ještě počkáš 14 dní, věř mi, nejstaří dcera dostala první dávku až v 10 měsících kvůli neurologickému nálezi a nic se nestalo.
Ahoj!
Já bych určitě neočkovala, a to ze dvou důvodů… Už teď je oslabená a může jí to ještě víc rozhodit. Navíc tělo bojuje i s něčím jiným a nebude moct vynaložit úsilí na dostatečné vytvoření protilátek.
Moc děkuji
ten kašel už má dlouho. Snad se brzy uzdraví pak zajdem očkovat. A myslíte že můžu s malou ven?
Neočkovala bych.
Syn ted taky byl 2měsíce s rýmou nebo kašlem, ted máme pár dní klid (tuk tuk tuk) a jestli to vydrží, tak očkovat budeme až po půlce ledna.
@fabin
určitě bych očkovat nešla, doktorka by mi syna při kašli, rýmě vůbec nenaočkovala.
@fabin ne, očkovat jen 100% zdravé dítě, doktorka taky že jen rýma nevadí, já řekla rovnou že očkovat nebudu tak prý ok že je to na mě ![]()
@fabin neočkovala bych. Syn byl očkovaný v 5 měsících, dřív ne kvůli opožděnému psychomotorickému vývoji. Teď bychom měli jít na 2. dávku, ale starší syn má kašel, tak to odložím. Myslím, že dítě by mělo být zdravé a jeho okolí taky. Po očkování bude oslabený i tak, tak proč mu to zatěžovat.
Ahoj, také bych neočkovala. Naše doktorka říká, že před očkováním má být dítě alespoň 14 dní úplně zdravé! ![]()