Očkování.. co a jak?

1724
2.1.15 20:07

Očkování.. Co a jak?

Ahoj maminky. Mám dcerku skoro 3 měsíce, v týdnu máme jít na první očkování a doktorka nabízela navíc nepovinné očkování s argumentem, že tam měli úmrtí, tak ať si to určitě zaplatím. Byla jsem rozhodlá, že dám jen povinné očkování a s odkladem na 6m. Už měsíc nad tím dumám, nechci dávat žádné nepovinné, asi to odmítnu.. Dělám dobře? Opravdu mě to trápí, nechci nic zanedbat :( Předem děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
2.1.15 20:11

Sama si nastuduj pro a proti a nenech se zastrašovat dr. Největší ptákovina je se rozhodovat dle toho, co ti kdo cizí napíše na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.1.15 20:12

@Nikolllet musíš zvážit sama - my se pevně rozhodli, že jen povinné a to ještě hodně odložené, víc ani ťuk. Dr jsme podepsali papír, že nic navíc nechceme a hotovo. Osobně? nedala bych - pozitiva nepřevažují nad negativy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
2.1.15 20:14

To je na tobe. Ja dala zatim jen povinne, nepovinne muzu doockovat vzdycky, ale nemam to v planu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
2.1.15 20:15

@Hadumi samozřejmě jsem se o to zajímala, argumentů je tisíce.. Přítel je taky proti nepovinným. Kdyby doktorka nepřišla s tím, že měli úmrtí u neočkovaného, tak to neřeším. Rozhodnu se stejně sama, jen chci pročíst další zkušenosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4959
2.1.15 20:17

Já dala navíc prevenar a kdybych se rozhodovala znova, tak to neudělám. Na druhou stranu malej na to nijak nereagoval a je v pořádku. V úterý jdeme na mmr a to budu odkládat, není úplně zdravy. Jinak na odkládání nebo neočkování nevěřím, podle mě pozitiva převládají. Ale rozhodnout se musí každý sám.
Edit. Preklep.

Příspěvek upraven 02.01.15 v 20:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
2.1.15 20:18

@martina.se děkuji za odpověď. Je nějaká maximální hranice do kdy můžu odložit tohle první očkování? Nechci to do ní rvat už teď :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.1.15 20:18

@Nikolllet já bych se spíš bála toho, co udělá to očkování, než úmrtí neočkovaného. Kdo dokáže tu souvislost, že mrně zemřelo, bo nebylo očkováno? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.1.15 20:19
@Nikolllet píše:
@martina.se děkuji za odpověď. Je nějaká maximální hranice do kdy můžu odložit tohle první očkování? Nechci to do ní rvat už teď :zed:

maximální hranice - upřímně netuším, hexu chceme ve schématu 2+1 a začnem až po půl roce :think: dr s tím neměla problém, takže horní hranice bude někde na 2 letech? :think: a mmr horní hranici ani nemá stanovenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4959
2.1.15 20:20

@martina.se jste si tou mmr jistá? Není ro do 18m?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15168
2.1.15 20:23

@Nikolllet K hexe očkujeme ještě prevenar, reakce žádné, konzultovala jsem to s kamarádem doktorem, své dítě taky očkoval. Rotaviry jsem odmítla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.1.15 20:24
@ProfZav píše:
@martina.se jste si tou mmr jistá? Není ro do 18m?

ne, 18 m bude ta hexa. MMR nemá stanovenou horní hranici, a le je vyžadována pro vstup do školky - protože je povinná, musí být toto očkování aspoň zahájeno (nebo dr musí potvrdit, že očkuje dle očkovacího schématu). jsou tu přímo očkovací diskuze, tam to lze dohledat, nebo na vakciny.net

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
2.1.15 20:25
@ProfZav píše:
@martina.se jste si tou mmr jistá? Není ro do 18m?

http://www.babyonline.cz/…ovani-platny

Horní hranice není, dolní je od 15m :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
2.1.15 20:25

Máme hexu a prevenar a malá neměla reakci ani na jedno vůbec žádnou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
2.1.15 20:27

Jen povinné a to co nejpozději. Reakci má každé druhé dítě - poruchy spánku, zažívání, neurologické problémy. U prvního dítěte jsem věřila doktorům, ale po synově závažné reakci na první hexu ve 3 měsících jsem mnohem opatrnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek