Očkování.. co a jak?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.4.15 12:10

Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Osobně jsem taky pro odložení očkování a očkovat toho co nejmíň jde. Dcera má 3 měsíce a má za sebou první hexu - očkování jsem chtěla odložit, je narozená o 3 týdny dřív a neměla ani 2 kila. Ale doktorka mě přesvědčovala že je zdravá,… a takový ty kecy a nakonec jí ho teda dala. Na druhé očkování máme jít za měsíc a já ho chci fakt odložit nebo zvolit jinou variantu pokud to jde. Jen teď nevím, jestli se musí přeočkovávat přesně po měsíci? Zaujali mě taky varianty toho Pediacelu, Infanrix hib nebo hexa 2+1. Nevíte jaký jsou v tom rozdíly? Chtěla bych aby toho měla co nejméně a co nejšetrnější. Na ceně mi nezáleží. Díky moc!

• Citovat
  • Upravit
4838
3.4.15 12:41
@Anonymní píše:
Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Osobně jsem taky pro odložení očkování a očkovat toho co nejmíň jde. Dcera má 3 měsíce a má za sebou první hexu - očkování jsem chtěla odložit, je narozená o 3 týdny dřív a neměla ani 2 kila. Ale doktorka mě přesvědčovala že je zdravá,… a takový ty kecy a nakonec jí ho teda dala. Na druhé očkování máme jít za měsíc a já ho chci fakt odložit nebo zvolit jinou variantu pokud to jde. Jen teď nevím, jestli se musí přeočkovávat přesně po měsíci? Zaujali mě taky varianty toho Pediacelu, Infanrix hib nebo hexa 2+1. Nevíte jaký jsou v tom rozdíly? Chtěla bych aby toho měla co nejméně a co nejšetrnější. Na ceně mi nezáleží. Díky moc!

ahoj a proc ses tak rozhodla? jiste to muzes zmenit… minimalne schema takze ji nedej ockovat za mesic ale az za dva… pokud to ted odlozis, tato davka byla uplne zbytecna… mela mala nejakou reakci? podle mne nejlip udelas, kdyz si vse proctes i slozeni vakcin na vakciny.net… je to tam fakt krasne prehledne napsane i v tabulce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
3.4.15 13:17

Pokud je dítě bez reakce, tak zbytečně řešíš a komlikuješ, první dávka je toleranční. Pokud opravdu chceš kombinovat, tak na Pediacel můžeš zapomenout, přejít lze na Hib, ale s doočkováním zbytku, pokud chceš MŠ… za mě teda akorát zbytečně navíc píchanců u bezproblémového dítka. Je možno přejít na 2+1, s tím bych osobně neměla problém, jen tuším nesplníš vyhlášku, takže záleží, jak se domluvíš u dr. Další dávka by pak měla být za 2 měsíce a další za 6 až 12 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
3.4.15 14:56

V první řadě ses neměla nechat překecat, když jsi to tak nechtěla :nevim: Teď už jí to nech normálně po měsíci doočkovat všechny ty vakcíny a pro příště si všechno promysli než tam půjdeš, ty jsi matka ty řekneš co chceš a kdy to chceš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.15 16:24

Děkuji za reakce. Nadus, jdu to pročíst :-). Zatím vypadá, že to malá snáší dobře - jen je ještě 3. den taková dost spavá, ale snad je to normální. Chyba je opravdu v tom, že mě doktorka dotlačila k něčemu, co jsem nechtěla a vnitřně jsem s tím nesouhlasila. Na kontrole ve 2 měsících jsem jí jasně řekla, že to chci odložit kvůli nízké váze a předčasnému narození a že to chci dát nejpozději co to jde. A ona mi na kartičku s příští návštěvou napíše kontrola a očkování, jako kdybych nic neříkala. Tak jsem jí na kontrole ve 3 měsících řekla, že má rýmu - což byla pravda, a myslela jsem, že bude jasno že jí to nedá a nebudu se s ní muset dohadovat. A ona mi řekla, že to nevadí a píchla jí to :-(.
Navíc jsem vůbec netušila, že tím začne očkovací martýrium a budu tam muset za měsíc zase :-(.
Tak mě zajímalo, jestli jde alespoň ta druhá dávka o měsíc posunout, případně zvolit jinou šetrnější variantu. Bohužel jsem na druhé dítko poučena. Vůbec jsem netušila, že existuje víc druhů tohoto očkování a že jsou i šetrnější varianty. Doktorka mi nic neřekne :-(.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.4.15 16:28

Bellinko, ta 2+1 zní rozumně. Jdu to načíst.
Nikolllet, máš pravdu. Šla jsem tam pevně rozhodnutá, že očkování nebude, ale to že jí to dá i přes rýmu jsem fakt nečekala. Hold musím být ráznější :-/.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.4.15 21:57

@BellinkaX Po jaké době po dobrání ATB Ospen 400 je dobré naočkovat Priorix?
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
1014
3.4.15 22:07

No tak já se taky snažila jak to šlo, ale malá stejně 1. Hexu dostala ve 13. týdnech :( nechtěla jsem, také jsem říkala, že má rýmu, ale prý to nevadí a prdla jí to :( malá po ní měla šílenou reakci :( první den horčka 39,2 (po odečtení 0,5 stupně :nevim: ) druhý den 38 a nechtěla vůbec jíst, třetí den průjem a opět nechutenství a čtvrtý den už jenom celodenní řev :( teď po 5 týdnech jsme šli znovu, když jsem dr řekla jak probíhala minulá dávka, doufala jsem, že jí to nepíchne, ale chyba :zed: teď už měla jen teplotu 37,5 ale taky celý 3 dny a pořád, ale fakt pořád řve a brečí :( už po první hexe to tak měla asi týden, otevře pusu a ječí, ječí ječí :zed: už je to fakt na bohnice :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
3.4.15 23:54

@anonymka227 Syn měl taky hnusnou reakci na hexu. Ale to, co popisuješ, to ne. Krom stýskání si tady, věřím, že jsi to taky hlásila nebo donutila dr. nahlásit nežádoucí účinky. Protože stýskáním si tady nikomu nepomůžeš, nahlášením NÚ možná ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
4.4.15 07:41

Holky já byt váma, tak za prvé jsem ráznější a za druhé změním pediatra. Ono jak se říká líná huba holé neštěstí.. Já kdybych doktorce neřekla, že to chci odložit, tak jí to vrazí a neptá se. Ale nic mě na to neřekla, neptala se na důvody, prostě řekla, že to teda odložíme. @anonymka227 určitě bych to nenechala jen tak :zed: To nejsou typickeé vedlejší účinky toto. Ať jste brzo fit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
4.4.15 09:34

@rychnov3 nenahlásila :,( a to můžu? poradíš prosím kde a jak?

@Nikolllet no ona je normálně dost uřvaná (prostě málokdy je hodná - musí mít pořád zábavu a musí se jí někdo věnovat), ale ten týden po očkování je s ní očistec :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.15 12:14
@Nikolllet píše:
Holky já byt váma, tak za prvé jsem ráznější a za druhé změním pediatra. Ono jak se říká líná huba holé neštěstí.. Já kdybych doktorce neřekla, že to chci odložit, tak jí to vrazí a neptá se. Ale nic mě na to neřekla, neptala se na důvody, prostě řekla, že to teda odložíme. @anonymka227 určitě bych to nenechala jen tak :zed: To nejsou typickeé vedlejší účinky toto. Ať jste brzo fit :hug:

8o
Nikolllet, buď ráda za svoji doktorku :-). Já jsem té mojí jasně říkala, že to chci odložit, ještě jsem se jí ptala, kdy nejpozději se může ta první dávka dát a ona mi pak na kartičku napíše kontrola ve 3 měsících + očkování jako kdybych s ní o tom před minutou nemluvila :-(. Tak to fakt nechápu. A to že jí to dá i přes rýmu jsem taky nečekala. Tak uvidíme příští měsíc. Ještě se o tom poradím a počtu na vakciny.net a jestli to půjde, tak přestoupím na 2+1 a prostě si to vydupu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.4.15 12:19
@anonymka227 píše:
@rychnov3 nenahlásila :,( a to můžu? poradíš prosím kde a jak?@Nikolllet no ona je normálně dost uřvaná (prostě málokdy je hodná - musí mít pořád zábavu a musí se jí někdo věnovat), ale ten týden po očkování je s ní očistec :roll:

Pokud malá opravdu hodně a neutěšitelně pláče, tak se to má hlásit dětské doktorce, tak jí určitě zavolej. A pokud nebude reagovat ani na toto, tak by ji opravdu změnila. Ať jste brzy v pohodě :-).

• Citovat
  • Upravit
6806
4.4.15 13:25
@Anonymní píše:
@BellinkaX Po jaké době po dobrání ATB Ospen 400 je dobré naočkovat Priorix?
Děkuji

Osobne doporucim odstup mesic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.15 20:45
@BellinkaX píše:
Pokud je dítě bez reakce, tak zbytečně řešíš a komlikuješ, první dávka je toleranční. Pokud opravdu chceš kombinovat, tak na Pediacel můžeš zapomenout, přejít lze na Hib, ale s doočkováním zbytku, pokud chceš MŠ… za mě teda akorát zbytečně navíc píchanců u bezproblémového dítka. Je možno přejít na 2+1, s tím bych osobně neměla problém, jen tuším nesplníš vyhlášku, takže záleží, jak se domluvíš u dr. Další dávka by pak měla být za 2 měsíce a další za 6 až 12 měsíců.

Bellinko, vidím, že se v tom hodně vyznáš :). Vážně zvažuji přestup na 2+1, dívala jsem se, že teď má první dávku Infanrix Hexa, pochopila jsem správně, že ta 3+1 je stejná vakcína jak 2+1, jen se očkuje v jiných časových intervalech?

Myslím, že první dávku zvládla celkem v pohodě, ale bohužel jsem četla o případech, kdy první dávka byla v pohodě a problémy se objevily až u druhé. Proto z toho mám takový strach a chtěla bych to oddálit co to jde. Přece jenom bude větší, bude mít vyšší váhu a snad se s tím lépe popere. Děkuju!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek