Mám pocit, že nevím kam dál

2
2.10.26 10:24

Mám pocit, že nevím kam dál

Ahoj, je mi 25 a poslední dobou mám pocit, že nevím, kam dál.

V březnu mě po roce a půl opustila přítelkyně. Od té doby jsme se ale úplně neodstřihli. Většinou se ozve, když je jí smutno nebo se necítí dobře. Mezitím poznala jiné kluky, se kterými tráví čas, ale občas se ozve mně a vidíme se. Něco mezi námi pořád je, někdy spolu skončíme i intimně, a potom zase přijde ticho.

Ona to podle mě už bere v pohodě, ale já se od ní pořád nedokážu odpoutat. Když se ozve, mám radost a nedokážu říct ne. Jenže po každém setkání je mi paradoxně ještě hůř. Začnu přemýšlet, co to pro ni znamenalo, jestli ke mně ještě něco cítí, jestli se někdy vrátí, zatímco ona mezitím žije svůj život.

Do toho jsem letos přišel o práci, kde jsem byl několik let. Teď jsem si našel novou práci, kde jsem teprve měsíc, je to vedoucí pozice. Finančně jsem si polepšil a na peníze si určitě nemůžu stěžovat. Jenže jsem čekal, že mě ta práce bude naplňovat úplně jinak.

Nesedí mi kolektiv, s lidmi si tam tolik nerozumím a ani samotná práce mi zatím nedává to, co jsem od ní čekal. Zároveň vím, že jsem tam teprve měsíc a možná je brzy dělat nějaké závěry. Jen mám uvnitř pocit, že se ve mně za poslední měsíce něco změnilo.

Dřív jsem měl práci, kde jsem měl svoje lidi, znal jsem prostředí a cítil jsem se tam dobře. Teď mám lepší peníze, ale stejně se necítím spokojenější.

Ještě pořád bydlím u rodičů. Zůstával jsem doma hlavně proto, abych si mohl šetřit peníze, a finančně to pro mě dávalo smysl. Ale čím dál víc cítím, že už bych se chtěl osamostatnit. Chtěl bych mít svoje bydlení, nové prostředí, poznat nové lidi a možná se přestěhovat do úplně jiného města za jinou prací.

Mám pocit, že bych potřeboval nějakou změnu a nový začátek. Tady mám spoustu vzpomínek na bývalou, na minulou práci a na život, který už vlastně skončil. Nevím ale, jestli opravdu potřebuju změnit prostředí, nebo jen utíkám před tím, co teď cítím.

Nedávno jsem si koupil auto, které jsem dlouho chtěl. Měl jsem z něj radost, ale ani to ten pocit prázdna úplně nezměnilo.

Celkově mám pocit, že mám objektivně věci, za které bych měl být rád, ale uvnitř mě nic z toho nedokáže udělat opravdu šťastného. Nejvíc mi chybí blízký člověk.

Nevím, jestli mám bývalou holku úplně pustit ze svého života, protože pokaždé, když se ozve, nedokážu odolat, ale zároveň vím, že mě tenhle kolotoč pokaždé stáhne zpátky.

Budu rád za zkušenosti lidí, kteří si něčim podobným prošli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37235
2.10.26 10:45

Bývalou odstrihni, zablokuj ji. Jinak se v tomu budeš pořád plácat a budeš tam kde jsi. Jen te využívá. Bude to bolet, ale pak se budes bit do hlavy, ze jsi to neudělal uz dávno. Vlastní zkušenost.
Práci dej čas do konce zkusebky jak si to sedne. Pak si případně najdi bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
2.10.26 10:51

Bývala tě akorát využívá, odstřihni ji, jinak se z toho rozchodu nevymotáš a spát s ní je úplný nesmysl. V práci jsi teprve měsíc, dej tomu zkušebku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
2.10.26 11:04

Bývalou už si nikdy nepouštěj k tělu. Nekomunikuj s ní. Ona jen prodlužuje tvé trápení. Využívá tě, když je jí smutno. Ze začátku to bude krušné, ale čas to zahojí. Jsi mladý, holek ti ještě přijde do cesty dost na to, abys poznal nějakou tu pravou. Teď jsi vzhledem k okolnostem poněkud psychicky nestabilní, což je normální. Nedělala bych však být tebou zrovna v tomto duševním rozpoložení žádné zásadní akce typu stěhování… Může to být jen momentální, impulsivní potřeba úniku před vším. Zkus dát té práci šanci, máš ještě zkušebku. Pokud ti v té práci ani po dalších týdnech nebude dobře, zkus si najít něco jiného. Každý někdy zažije nějaký ten rozchod, přebolí to. Jsi mladý, zdravý, inteligentní kluk - zvládneš to překonat. Až ti bude psychicky dobře, klidně se odstěhuj, najdi si jinou práci, však je dobré něco si vyzkoušet, získat trochu rozhled, než se třeba usadíš. Ale zatím bych fakt počkala s nějakými unahlenym rozhodnutím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
2.10.26 13:45

Žiješ ty nejlepší roky. Tak zablokuj bejvalku, pořiď si bydlení a zkus zamakat na praci (i kdyby to bylo jen získání dalších dovedností a pak hledat něco dalšího).
A nezapomeň na koníčky a kamarády.
Ono pocity marnosti člověka občas přepadnou. Tak zkus prostě něco ve svém chování a počínání změnit. A uvidis, jaké přijdou pocity. A pokud to nezabere napoprvé, zkus neco jineho. A také casto zmena nepřichází náhle, ale až třeba za nějaký čas zjistíš, ze to mas vlastně fajn.
Mozna to chce i nejakou fyzickou aktivitu! To dokáže hlavu vyčistit.
Drž se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2175
2.10.26 13:54

Bývalou budeš muset odstřihnout ze svého života jinak se v tom budeš pořád plácat.

Jo já vím že se to hezky říká a hůř dělá…

A jinak pokud jde o tu práci tak ti rozumím velmi dobře.

Člověk chodí do práce vydělává peníze ale uvnitř se cítí prázdný. Dala bych si čas do konce zkušebky a koukala bych po něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43607
2.10.26 14:19

Pocém :hug: :hug:
Ty máš v ruce úplně nový karty, jsi bez závazků, tak se zbav i té koule u nohy a vrhni se po hlavě do toho novýho začátku novýho života :palec: možná ti i trochu závidím, ne ve zlém, ale jednou, až budeš na životní cestě tak daleko jako já, tak pochopíš :hug:
Za dalších pár let už tak čistý list nebudeš, a na tuhle příležitost si určitě vzpomeneš, i na to, jak ti jedna bláznivá baba na epipi skoro záviděla tu šanci změnit úplně všechno bez komplikací a následků.
Vzhůru do toho, chlapče a šťastnou cestu životem :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.10.26 14:24

To, že ti je po setkání s ex hůř, není vůbec žádný paradox. Ta rána se nemá jak zhojit, když ji pořád otevíráš. Odstřihni ji. S tou prací bych tomu dala chvilku čas. Ono když jsi někde zvyklý a najednou přejdeš úplně jinam, tak prostě nebudeš na stejném levelu se vztahy s kolegy atd. To budování vztahů chvilku trvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
2.10.26 14:42

@Betty MacDonald nejsi jediná. Je to tak úžasný, když má člověk všechno před sebou….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
2.10.26 15:57

Na bývalou se vykašli, úplně ji odstřihni, dělá z tebe akorát vola (neber ve zlém). Její chování je otřesné. A osobně bych doporučovala s prací zatím nedělat ukvapené závěry, nech tomu čas do konce zkušebky, přesně, jak říkají ostatní holky tady. A kdybys to pořád necítil, tak skonči, zabal se a odjeď do ciziny na zkušenou. Může ti to úplně změnit život. :-)

Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2376
2.10.26 20:43

Prodlužujete nevyhnutelné, proto žijete v tom nepříjemném meziprostoru. Uvízl jste mezi tím, co bylo a prvním krokem k tomu, aby se život zase rozběhl. Musíte ji odstřihnout. Ano, ona to bere v pohodě. Ozve se, když se nudí, nebo se necítí dobře, protože jste její jistota. Ne láska. Ne budoucnost. Jste někdo, kdo tam pořád je a čeká. Jenže čekáte na něco, co se nestane. A co byste ani neměl chtít, aby se stalo. Chcete být chlap, ke kterému nakonec přileze zpátky, protože nikdo z těch, které skutečně chtěla, o ni nakonec nestál? To by bylo Pyrrhovo vítězství… Je vám hrozně ne proto, že vztah skončil. Ale proto, že oddalujete chvíli, kdy to přijmete jako fakt a půjdete dál. Plýtváte životní energii i chuť do života na tom, že se energicky odmítáte vzdát něčeho, co je dávno pryč… Chápu, že je to věc, která se nedá přijmout snadno. Ale udělat to stejně musíte… Zkuste každý den udělat jeden malý krůček. Začněte si jenom zvykat na tu představu, že by byl vážně konec a vy jste šel dál. Začněte tím, že si řeknete: „No třeba by to šlo. Třeba bych to zvládnul přijmout.“ Ono za pár dní a týdnů zjistíte, že už se tomu tak nebráníte. A jakmile opadne odpor, tak přijetí už bývá docela samozřejmé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8068
2.10.26 22:34
@Betty MacDonald píše: Více

Tos krásně napsala. :srdce: Nejvíc mě dojalp to pocém :mrgreen: :hug:. Moc krásný. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
3.10.26 19:00

Moc dekuju, asi na tom všem co píšete něco bude a je pravda, že ten vztah s tou bývalou jsem měl už dávno utnout a možná by dneska už bylo všechno lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
3.10.26 21:16
@Timy415 píše: Více

Vem si to, ze ten váš vztah/nevztah je jako hojící se strup, který každým kontaktem a sexem strhneš a nemá tak šanci se ta rána zahojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí