Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To to nikdo nerekne.
Takhle muzes chldit klidne i mesic. Uz si nela termin? ![]()
Těžko říct, blíží se to to jo, ale jestli to bude zítra nebo za 14 dní…
…mě to takhle Podobne začalo v úterý, ve středu mě poslali domů (nechali si mě tam protože byl plánovaný císařský řez tak se rozhodovali jestli jo nebo ne, nakonec mě pustili s tím že nástup tak jak bylo plánováno a kdyby zase začaly bolesti tak hned) a v pátek večer sem přijela s tím že odtekla voda…
Buď a nebo. V kolikatem týdnu jsi? Taky takhle můžeš chodit ještě měsíc.
Jsem 39+4tt tak si nejsem jistá zda to není málo natož že jse blížím do termínu porodu rodím poprvé tak plaším
Omlouvám se za anonym nevím proč mi to tam skočilo ![]()
@Džul22 to je individuální..někdo chodí pootevreny klidně měsíc a někdo je zamčený na deset západu a pak najednou…takhle to měl sestřenka…dopoledne na kontrole..zavřeno nic nenaznačovalo tomu že by něco a sotva dojeli domu tak se spakovali a jeli zase zpátky
do večera bylo mimčo venku.. ![]()
@Vladusxx píše:
@Džul22 to je individuální..někdo chodí pootevreny klidně měsíc a někdo je zamčený na deset západu a pak najednou…takhle to měl sestřenka…dopoledne na kontrole..zavřeno nic nenaznačovalo tomu že by něco a sotva dojeli domu tak se spakovali a jeli zase zpátkydo večera bylo mimčo venku..
Asi tak. Ja byla taky v pondeli rano na kontrole, jeste mi doktorka rekla, ze rodit asi nebudu, ze tomu nic nenasvedcuje a v 8 vecer mi praskla voda a zacala jsem rodit. ![]()
@Džul22 píše:
Jsem 39+4tt tak si nejsem jistá zda to není málo natož že jse blížím do termínu porodu rodím poprvé tak plašímOmlouvám se za anonym nevím proč mi to tam skočilo
Dej si svarak s hodne korenim pred tim poradne ostrou vecu a vlitnete na to s manzelem/pritelem… muzes tomu dost pomoc, ale jestli je telo pripraveny jen tim otevrenim a nicim vic tak ti to asi stejne nepomuze.
Holky díky, už bych to chtěla mít za sebou je to už dlouhé
Uvidím co mi řekne v pátek na kontrole snad už se to rozjede ![]()
@Džul22 tak se kdyžtak v ten pátek zeptej jestli by ti neudělali Hamiltona…to by taky mohlo pomoct…a jinak to co říkali oredemnou..svařáček, nějaké to postelove dovádění…delší procházka, ostré jídlo, tepla vana…
Zkus i začít gruntovat, vydrhni podlahu a sokly na čtyřech, stejnym způsobem vyluxuj, pohrabej zahradu, zameť terasu, proste zkus ještě doma poradne maknout. To by taky mohlo pomoci
a jestli ne, budeš mít naklizeno, to se hodi vždy ![]()
Že se to nerozjede, jestli není připraveno, to psát asi nemusim. Tak když neco zkusíš, nic tím nezkazíš.
Já si v předvečer termínu, kolem osmé(?), udelala půl hrnku lněných semínek (klasicky zalitých trochou horké vody, aby pustily „sliz“)… Né teda na rozjezd porodu, jen tak jsem dostala chuť, protože mi to fakt chutná. No a za šest hodin byla malá venku. Až zpětně mě napadlo, že to mohla být celkem ťafka a popohnala to.
@Džul22 ja som tak bola v 39+0, o 11:00 na kontrole 1,5cm. Radšej si ma tam nechali a o siedmej večer bolo po všetkom. Každý to má úplne inak. ![]()
@Kamkam hustý, no třeba to byla nějaká tvoje intuice, že to celou věc nakopne ![]()
Čauky holky, včera sem byla v porodnici nebo jsem bolestmi nemohla už vydržet. Ráno začli kontrakce byli docela bolestivé nedalo mi to ani sedět musela jsem měnit polohu
Poté jsem si dala teplou sprchu a trochu to přestalo šla jsem si ještě lehnout bylo kolem 5:00 ráno bolesti přestali ale kolem čtvrté odpoledne se mi zase vrátili bolesti tak jsem s přítelem jela na pohotovost do porodnice tam mě vyšetřila paní doktorka a řekla mi že jsem otevřená na jeden a půl cm tak mi dala na výběr buď tam zůstanu a nebudou se mnou nic dělat a nebo půjdu domů tak jsem zvolila odchod domů. V pátek jdu na kontrolu myslíte že bych do pátku mohla být otevřená na více cm?
už bych to chtěla mít za sebou