Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No ja nevim
Ja bych ji nepustila ale záleží, jak moc přítele znáte.
My jsme takhle byli v dospělosti na tři dny autobusem v Monaku. Bylo tam úplně bezpečno, ale o dítě bych se bála. To nemůžou jet někde po Čechách
kdyby se jí nedejbože něco stalo, tak všechna vyřizování čehokoliv jsou těžká ![]()
@Aduš8 píše:
My jsme takhle byli v dospělosti na tři dny autobusem v Monaku. Bylo tam úplně bezpečno, ale o dítě bych se bála. To nemůžou jet někde po Čecháchkdyby se jí nedejbože něco stalo, tak všechna vyřizování čehokoliv jsou těžká
To jsem jí taky vysvětlovala, ale je tvrdohlavá po mamince ![]()
Já určitě ne. Pořád bych měla zodpovědnost za dítě. Pokud jsou rozumní tak to pochopí.
@Chiquinquirá
Myslím, že dcera počítá, že to asi nevyjde, ale pořád se snaží
@Anonymní píše:
To jsem jí taky vysvětlovala, ale je tvrdohlavá po mamince
Tak to přeji pevné nervy. Ale pokud jinak vycházíš vstříc, stála bych si za svým. Klidně bych se sešla s nimi oběma a prostě jim to vysvětlila. On, jakožto dospělý, by tam za ní přebral zodpovědnost. A tu v případě, že tě nedokáže pochopit, nemá
Příspěvek upraven 05.03.19 v 18:57
Já bych pustila, ale jen proto, že děti od dost útlého věku jezdily do zahraničí na studijní pobyty, kde zpočátku byl dozor, ale v pubertě už to bylo volnější, takže jsou hodně naučení.
Průměrného puberťáka asi ne.
Mám stejně starou dceru a určitě nepustila. Na 3 dny v 15-ti jen s přítelem ani po ČR.
Nepustila. Maximalne na Machac. A i tak bych z toho nebyla nadsena. V 15ti je to jeste dite a pubertalni telatko.. Zalezi taky na tom chlapci no, co je zac.
Dcera (15) by chtěla jet s přítelem (18) někam do zahraničí na 3 dny.. myslím, že říkala Evropu, je zodpovědná i on, ale přijde mi to už moc. Ne že bych jí nevěřila, ale přece jen.. Argumentovala, že její spolužačka byla na podobném výletě. Tak jak vy jste na tom? Pustili by jste, popřípadě proč?