Mám se zadlužit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Tak budete partneři se společnou hypotékou. Holt musí vzít v potaz, že bereš méně než on. Pokud trvá na stejných příspěvcích, tak ať si najde někoho jiného. Až budou děti, tak to bude pro něj úplně krutá realita, kterou nebude schopen zvládnout, pokud nebude naprostý kretén.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S tak nízkým platem bych do hypotéky nikdy nešla. To pak neutáhnete. A rozhodně bych se nezadlužovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a z čeho budeš splácet dluh A hypotéku?
Zároveň teda jak si tvůj drahý představuje, že to budeš dělat třeba na mateřské.
Tohle je věc, kterou opravdu budete muset probrat a to ideálně věcně.
V partnerství, kde jeden vydělvává víc a pak ještě jeden na něm bude několk let finančně záívislý prostě není možné řešit věci fifty fifty. Je to nespravedlivé a nefér a doplatí na to ten ohroženější a chudší.
Pokud tohle nepochopí a nebudete to řešit poměrově podle výše vašich příjmu a nebudete mít předem jasně domluveno, že prostě náklady během doby, kdy ty se stráš o jeho dítě jdou za ním, ta s ním rozhodně neotěhotni a ani nechoď do společné hypotéky.
Není to férový partner pro život a doplatíš na to v tomto případě doslova.
Jak máte rozdělené finance na společnou domácnost teď?
Příspěvek upraven 14.02.23 v 19:22
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A bavili jste se i konkrétně o částkách? Kolik bude byt stát maximu? Kolik má on našetřeno, kolik vas bude stat hypotéka?
Máte celkem malé příjmy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nešla bych do toho, rozhodně ne teď a s tím, že sotva vyjdes měsíčne. Protože t náklady stoupnou ještě i hypo a půjčku a to prostě nedáš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi si budeš muset po večerech naučit pět jazyků, potom nějaký programovací a zvýšit si rekvalifikaci. Pak budeš mít místo 23 tisíc 55 tisíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Než nad hypo bych přemýšlela nad partnerem.
Jako pokud už teď jsou takové diskuze typu… Musíš se snažit atd, tak co bude s detma…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jestli nemáš ani korunu a bereš 23tis. čistého, tak asi nemůžeš čekat půlku bytu spadlou z nebe. V případě rozchodu bys na tu půlku splátky hypotéky měla? Protože to je reálný scénář, můžete jít od sebe, domluvíte se, že tam dáte nájemníky a půjdete každý bydlet jinam, nájemník nezaplatí a způsobí škodu a ty jsi poloviční vlastník. Vyřešila bys toto?
Já jsem pro to, aby se partnerství v jednu dobu překlopilo do manželství a dva lidi neřešili, kdo bere víc a kdo míň, ale zároveň když si představím, že třeba můj syn našetří 1mil., s přítelkyní bude chtít koupit byt za 4mil. a ona nemá nic a nemá ani pořádný příjem, tak bych ho hodně zrazovala od toho, aby byt napsal napůl. Bohužel mám kolem sebe i případ chlapa, který takto šetřil jako blbec, platil svatbu, základ hypotéky, byl grant a dal všechno napůl přes svůj vyšší vklad, pak v manželství auto pro manželku, makal jako šroub, aby vydělal na bazén, na dovolené, a pak ho manželka podváděla se sousedem, vydírala dětmi, vysvětlovala, že on s těmi parohy už tam stejně nikdy bydlet nebude atd. Nakonec jí nechal všechno, ona mu má měsíčně splácet vyplacení z poloviny majetku, což ale nedělá, a on bydlí v zahradním domku. Ta ženská neměla nikdy ani 20tis. pohromadě. Takže já být jím, taky jsem opatrná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
S přítelem, plánujeme koupit společný byt … On mi řekl, něco v tom smysl, že každý dáme svoji část + hypotéku. Tak jsem mu řekla, že nic přeci nemám našetřeného a kde to mám vzít. On mi řekl, že se budu muset postarat.
Tak si vezme hypotéku pouze on, a byt bude jeho. Až se rozejdete, Ty se budeš stěhovat pryč, případně s dítětem/dětmi. On zůstane ve vlastním, a může si tam hned nastěhovat novou partnerku.
Tohle bude vyhovovat jemu i Tobě. Vyřešeno.
Edit: Není nad to plánovat budoucnost v dlouhodobém horizontu.
Příspěvek upraven 14.02.23 v 19:56
- Citovat
- Upravit
No dobře…hypoteku nejakym zazrakem poplatis. A co bude na rodicaku s detmi? Neboj, on ti nepomuze. Budes se muset snazit. Zbav se ho co nejdriv. Nebo skoncis nekde v insolvenci v lepsim pripade.
- Citovat
- Upravit
@Tala20 píše:
Tak si vezme hypotéku on, a byt bude jeho. Až se rozejdete, Ty se budeš stěhovat pryč, případně s dítětem. On zůstane ve vlastním, případně si tam nastěhuje novou partnerku.Vyřešeno.
Kam?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nějak mi uniklo, že se hypotéka asi už nebere jako dluh? Pak totiž tak nějak nerozumím názvu vlákna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo píše:
Tak jestli nemáš ani korunu a bereš 23tis. čistého, tak asi nemůžeš čekat půlku bytu spadlou z nebe. V případě rozchodu bys na tu půlku splátky hypotéky měla? Protože to je reálný scénář, můžete jít od sebe, domluvíte se, že tam dáte nájemníky a půjdete každý bydlet jinam, nájemník nezaplatí a způsobí škodu a ty jsi poloviční vlastník. Vyřešila bys toto?
Já jsem pro to, aby se partnerství v jednu dobu překlopilo do manželství a dva lidi neřešili, kdo bere víc a kdo míň, ale zároveň když si představím, že třeba můj syn našetří 1mil., s přítelkyní bude chtít koupit byt za 4mil. a ona nemá nic a nemá ani pořádný příjem, tak bych ho hodně zrazovala od toho, aby byt napsal napůl. Bohužel mám kolem sebe i případ chlapa, který takto šetřil jako blbec, platil svatbu, základ hypotéky, byl grant a dal všechno napůl přes svůj vyšší vklad, pak v manželství auto pro manželku, makal jako šroub, aby vydělal na bazén, na dovolené, a pak ho manželka podváděla se sousedem, vydírala dětmi, vysvětlovala, že on s těmi parohy už tam stejně nikdy bydlet nebude atd. Nakonec jí nechal všechno, ona mu má měsíčně splácet vyplacení z poloviny majetku, což ale nedělá, a on bydlí v zahradním domku. Ta ženská neměla nikdy ani 20tis. pohromadě. Takže já být jím, taky jsem opatrná
Ale ona nekde musi vzit na cast penez k tomu. Takze nějakou pujcku… plus hypoteka. No nerealny. Byla by blazen. Jenze jemu samotnymu s takhle nizkym prijmem beztak zadnou vyssi hypoteku nedaji. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahojky, mám na vás takovou otázku, nebo jste byl někdo ve stejné situaci.
S přítelem, plánujeme koupit společný byt, on má nějakou část našetřenou, ale já nemám vůbec nic, oba víme, že si budeme muset vzít hypotéku, to jas rozhodne nemine. Ale jde o to, že jsme se bavili o tom, že v tomto roce, se začneme už dívat na ty byty ke koupi, abychom nějaký už koupili. On mi řekl, něco v tom smysl, že každý dáme svoji část + hypotéku. Tak jsem mu řekla, že nic přeci nemám našetřeného a kde to mám vzít. On mi řekl, že se budu muset postarat. To se mám jako kvůli němu zadlužit, nebo co.
Vydělám si 23 v čistým. Když poplatím všechno co musím, zbyde mi 6 tisíc, Takže ještě cca 2 tisice na benzin a zbytek je na jídlo. Nemám proste z čeho šetřit.
On bere v praci 35-40 tisíc měsíčně a hned má z čeho šetřit, plus mu kdysi pomáhali rodiče.