Velké nákupy X malé nákupy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Velké nákupy X malé nákupy
Věčné téma… šetření.
Jednou za týden velký nákup a nejít do obchodu celý týden?
Nebo jednou za 14 dní ještě větší… nebo i někdo jednou za měsíc nakoupí za 6-7tis a pak nakupuje jen čerstvé…
Slyšela jsem různé názory… že jak se nakoupí moc více se sní.. jak je to doma.
Další že jak se chodí často více se nakoupí… to je v akci, to je v akci.
Co se vám osvědčilo? Jak více ušetřit při nákupech.
Nakupují věci v akci… vesměs tedy ještě v PL… ale taky uvažují jet jednou za měsíc na větší…což nenakoupím jogurty, mléko atd na měsíc.. nebo jet 2× za měsíc…???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
U nás se jezdí jednou za 7-10 dní na větší nákup. V týdnu chodíme jen pro čerstvé pečivo a max šunku. Jednou za měsíc bych jet nemohla protože nevím kam bych takovej mega nákup doma narvala. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem zvyklá nakupovat většinou obden. Ale já bydlím ve městě a mám to do krámu blízko. Kdybych bydlela v nějaký díře, tak by to asi bylo jiný. Ale na velký nákupy stejně nemám doma místo a taky mám ten názor, že když je toho doma hodně, tak se toho víc sní. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KKK85 píše:
Věčné téma… šetření.
Jednou za týden velký nákup a nejít do obchodu celý týden?
Nebo jednou za 14 dní ještě větší… nebo i někdo jednou za měsíc nakoupí za 6-7tis a pak nakupuje jen čerstvé…
Slyšela jsem různé názory… že jak se nakoupí moc více se sní.. jak je to doma.
Další že jak se chodí často více se nakoupí… to je v akci, to je v akci.Co se vám osvědčilo? Jak více ušetřit při nákupech.
Nakupují věci v akci… vesměs tedy ještě v PL… ale taky uvažují jet jednou za měsíc na větší…což nenakoupím jogurty, mléko atd na měsíc.. nebo jet 2× za měsíc…???
Pokud někdo konzumuje množství dle velikosti nákupu, tak je pak vše jedno, protože takový člověk neumí efektivně šetřit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam supemarket kousek od baraku..a nemam auto. Takza nakupuji kazdodene. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A máš to kam dát? Já třeba skoro nepoužívám mrazák, takže musím prostě každý týden plus malý nákup mimo, protože pečivo, ovoce, maso
Nekupuju dva kartony mlíka, ale po 6. Brambor taky tak max jeden 2/3 kg pytel, protože se to jinak kazí.
Jde ti o kvalitu, nebo kvantitu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělám dva nákupy týdne a jinak ne. Co je v akci vezmu do zásoby a už to mám nějak plus minus v oku, ze jak se zásoba tenčí, přijde další akce ![]()
Samozřejmě ty akce mám obcihle, tak nakupuji tak, ať mi to na ne “vyjde”
nakupuji ale on-line.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola píše:
A máš to kam dát? Já třeba skoro nepoužívám mrazák, takže musím prostě každý týden plus malý nákup mimo, protože pečivo, ovoce, masoNekupuju dva kartony mlíka, ale po 6. Brambor taky tak max jeden 2/3 kg pytel, protože se to jinak kazí.
Jde ti o kvalitu, nebo kvantitu?
Tak jelikož jezdím do toho PL tak mrazák využit hoodně…maso se tam fakt vyplatí. Jíme řekla bych spíše kvalitně… jde mi o to něco ušetřit.
Zrovna mléko jen čerstvé u nás ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neumím dělat velké nákupy, nemám to doma kam dávat a preferuju čerstvé potraviny (mléko, maso, zelenina…), takže chodím jednou týdně na takový „vetší“ (kolem 1500) do supermarketu a pak pro pečivo, čerstvou šunku a co chybí u nás na vsi podle potřeby. Plus chodím tak 1-2× mesíčně do bezobalu, pro maso se snažím chodit do masny místo do supermarketu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nekupuji v akci do zásoby dobroty, protože ano, když je to doma, sní se toho prostě víc. Stejně tak ovoce, nepotřebuji 5 druhů na výběr, protože byly všechny v akci. Ono zase něco v akci bude, takže doma je třeba banán a mango, ale kdybych k tomu vzala ještě výhodné pomeranče a hrušky, sní se vše a vlastně zbytečně, protože se to chodí jen mlsat.
Zato takové těstoviny v akci se vyplatí, jejich konzumaci nijak zvyšovat nebudeš, stejně tak maso pokud víš, že tohle používáš.
Jinak dělám velký nákup 1* měsíčně - makro a pak doplňovací, ale v těch doplňovacích prostě nekoupím jen tu šunku, zeleninu a rohlíky, ale vše co mi cvrnkne do nosu. I spoustu dobrot, takže já bych měla návštěvy obchodů omezit co nejvíce. Samozřejmě kupuji i spoustu věcí co mají fajn cenu a normálně je používám, jej vím, že i ty sladkosti/slanosti, pochutiny.
- Citovat
- Upravit
My děláme jednou za 14 dní velký nákup i takových těch trvanlivých potravin, drogerie atd. a jinak chodím téměř denně pro pečivo, ovozel a věci, co mi chybějí na vaření. Ale mám obchod na cestě mezi školou a prací.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nakupuju jednou týdně nebo až je vyjedená lednice. Akční věci nakupuju do zásoby. Pečivo mám v mrazáku. Když chodím na malý nákupy, utratím mnohem víc.
- Citovat
- Upravit
@Janli píše:
Nakupuju jednou týdně nebo až je vyjedená lednice. Akční věci nakupuju do zásoby. Pečivo mám v mrazáku. Když chodím na malý nákupy, utratím mnohem víc.
my taky mrazíme pečivo… a moc ho ani nesníme. Spíše zelenina, ovoce to mi chybí… to nenakoupím na týden
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Považuju nakupování za ztrátu času, takže u nás se nakupuje 1× týdně, zpravidla, když od někud jedeme, tak to vezmeme při cestě a máme velký mrazák. Přes týden max. nějaké pečivo, když už není, co jíst
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit