Odložená platba při nákupu

2.1.23 15:45

Odložená platba při nákupu

Ahoj používám twisto, ale má ted zdražit o poplatky a tak hledám nějakou alternativu, máte nějaké tipy? :)

Příspěvek upraven 02.01.23 v 18:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14852
2.1.23 16:05

Nekupovat, na co nemám? :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5740
2.1.23 16:06

Nemam, nekupuju. Pokud nekdo jedna jinak, tak je de.il.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
2.1.23 16:32

@Semtex @Cullenova
Nedávno jsem četla k čemu to lze vcelku rozumně použít, balíček z obchodu kde nevíte. Vrátíte zpět a neblokuje to peníze. To mi přijde fajn.

• Citovat
  • Upravit
5740
2.1.23 16:44
@TO_IT píše:
@Semtex @Cullenova
Nedávno jsem četla k čemu to lze vcelku rozumně použít, balíček z obchodu kde nevíte. Vrátíte zpět a neblokuje to peníze. To mi přijde fajn.

Ale tento zpusob bude vyuzivat malokdo. Vetsina v tom vidi vyhodu, ze si mohu koupit “na splatky” to, na co nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
2.1.23 16:47
@Cullenova píše:
Nemam, nekupuju. Pokud nekdo jedna jinak, tak je de.il.

Ale houby. Nekritizuj to, čemu nerozumíš. Twisto je platební nástroj podobně jako kreditní karta. Nakupuju přes to všechny nákupy po internetu a pak to jednou měsíčně bezůročně uhradím. Stojí mě to 50,– měsíční poplatek. Mám jistotu, že nikde na eshopech neuvádím číslo mých vlastních karet a účtů. Když je žena na rodičáku a otáčí každou korunu, tak může nakoupit plenky nebo mlíko v akci, když je zrovna možnost a ona nemá peníze a ušetřit pěkných pár stovek, nemusí to nakupovat draho, protože zrovna peníze jsou, ale akce nejsou. Co na tom shledáváš de. bilního?

• Citovat
  • Upravit
TO_IT
2.1.23 16:48
@Cullenova píše:
Ale tento zpusob bude vyuzivat malokdo. Vetsina v tom vidi vyhodu, ze si mohu koupit “na splatky” to, na co nemam.

To je asi pravda, nepoužívám to, ale tohle použití je dobrá zabezpečovačka. Samozřejmě ne proti všemu a tam bych za to nějaký poplatek klidně zaplatila. Třeba přes coronu, když se objednávaly botičky pro děcka v tom lidem lítaly tisíce.

• Citovat
  • Upravit
Janli
2.1.23 16:49
@Cullenova píše:
Ale tento zpusob bude vyuzivat malokdo. Vetsina v tom vidi vyhodu, ze si mohu koupit “na splatky” to, na co nemam.

Naopak. Většina to používá právě takhle, dokonce díky tomu Twisto málem krachlo, protože jaksi nepočítali s tím, že tolik zákazníků bude využívat plateb v bezůročným období.

• Citovat
  • Upravit
5740
2.1.23 16:50
@Janli píše:
Ale houby. Nekritizuj to, čemu nerozumíš. Twisto je platební nástroj podobně jako kreditní karta. Nakupuju přes to všechny nákupy po internetu a pak to jednou měsíčně bezůročně uhradím. Stojí mě to 50,– měsíční poplatek. Mám jistotu, že nikde na eshopech neuvádím číslo mých vlastních karet a účtů. Když je žena na rodičáku a otáčí každou korunu, tak může nakoupit plenky nebo mlíko v akci, když je zrovna možnost a ona nemá peníze a ušetřit pěkných pár stovek, nemusí to nakupovat draho, protože zrovna peníze jsou, ale akce nejsou. Co na tom shledáváš de. bilního?

Viz muj prispevek vyse:

@Cullenova píše:

Malokdo bude Twisto vyuzivat ekonomicky a logicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5740
2.1.23 16:52
@TO_IT píše:
To je asi pravda, nepoužívám to, ale tohle použití je dobrá zabezpečovačka. Samozřejmě ne proti všemu a tam bych za to nějaký poplatek klidně zaplatila. Třeba přes coronu, když se objednávaly botičky pro děcka v tom lidem lítaly tisíce.

Ja zatim videla Twisto na overenych e-shopech, kde se pripadne spatne zbozi da vratit. Jsem k tomu skepticka a asi jeste dlouho budu. Osobne si neumim predstavit, ze neco zaplatim napul, a pak naraz posilam zbytek platby napr. na 5 veci, jak vyse zminuje @Janli. Ale chapu, ze pro nektere to je vyhodne, treba bude casem i pro me :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
2.1.23 16:55
@Cullenova píše:
Ja zatim videla Twisto na overenych e-shopech, kde se pripadne spatne zbozi da vratit. Jsem k tomu skepticka a asi jeste dlouho budu. Osobne si neumim predstavit, ze neco zaplatim napul, a pak naraz posilam zbytek platby napr. na 5 veci, jak vyse zminuje @Janli. Ale chapu, ze pro nektere to je vyhodne, treba bude casem i pro me :mrgreen:.

Jasný, ale když si to vezmeš tak, že potřebuješ něco pro dvě děcka, pro jistotu tři velikosti, aby člověk věděl. Tak je lepší mít odloženou platbu, než čekat až ti těch x tisíc vrátí..

Takže to je zase pro ty ověřené obchody.

• Citovat
  • Upravit
TO_IT
2.1.23 16:57

@Cullenova a určitě ti to nepomůže při úplném podvodu, musíš jim to ve výsledku zaplatit. Myslela jsem to tak, že třeba nevíš a musíš si to osahat. Tak ti nevisí prachy ve vzduchu, visí Twistu.

• Citovat
  • Upravit
Janli
2.1.23 16:58
@Cullenova píše:
Ja zatim videla Twisto na overenych e-shopech, kde se pripadne spatne zbozi da vratit. Jsem k tomu skepticka a asi jeste dlouho budu. Osobne si neumim predstavit, ze neco zaplatim napul, a pak naraz posilam zbytek platby napr. na 5 veci, jak vyse zminuje @Janli. Ale chapu, ze pro nektere to je vyhodne, treba bude casem i pro me :mrgreen:.

Objednám boty pro celou rodinu za dvacet tisíc, doma vyzkouším, zbytek pošlu zpět a zaplatím jen to, co opravdu koupím. Nemusím lítat po obchodech, nemusím se otravovat se zpruzenejma dětma, utrácet za benzín a navíc nemám blokovaný moje peníze. To není o tom, jestli máš peníze nebo ne, ale o tom, že umíš používat tenhle platební nástroj.
Chápu, asi se v tom nenajde každý, ale proč dělat blbce z někoho, kdo v tom shledává pozitiva.

• Citovat
  • Upravit
5740
2.1.23 17:10

@TO_IT Tak to ja neznam, ja kupuju tak, at mi nechybi. Napr. dve tricka ruzne velikosti, pak to druhe vratim a bez tech par stovek se obejdu :D. Ale chapu, co tim chces rict. I zpusob @Janli je logicky, ale jak jsem psala vys, obavam se, ze proste spoustu lidi to bude naopak svadet k neplese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3449
2.1.23 17:17

Využívám celkem běžně, objednám, vyzkouším a když vím, že si chci vše nechat, zaplatím stejnou částku jako bych zaplatila předem. Takto mám jistotu, za co platím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat