Odložená platba při nákupu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Odložená platba při nákupu
Ahoj používám twisto, ale má ted zdražit o poplatky a tak hledám nějakou alternativu, máte nějaké tipy? ![]()
Příspěvek upraven 02.01.23 v 18:24
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Semtex @Cullenova
Nedávno jsem četla k čemu to lze vcelku rozumně použít, balíček z obchodu kde nevíte. Vrátíte zpět a neblokuje to peníze. To mi přijde fajn.
- Citovat
- Upravit
@TO_IT píše:
@Semtex @Cullenova
Nedávno jsem četla k čemu to lze vcelku rozumně použít, balíček z obchodu kde nevíte. Vrátíte zpět a neblokuje to peníze. To mi přijde fajn.
Ale tento zpusob bude vyuzivat malokdo. Vetsina v tom vidi vyhodu, ze si mohu koupit “na splatky” to, na co nemam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cullenova píše:
Nemam, nekupuju. Pokud nekdo jedna jinak, tak je de.il.
Ale houby. Nekritizuj to, čemu nerozumíš. Twisto je platební nástroj podobně jako kreditní karta. Nakupuju přes to všechny nákupy po internetu a pak to jednou měsíčně bezůročně uhradím. Stojí mě to 50,– měsíční poplatek. Mám jistotu, že nikde na eshopech neuvádím číslo mých vlastních karet a účtů. Když je žena na rodičáku a otáčí každou korunu, tak může nakoupit plenky nebo mlíko v akci, když je zrovna možnost a ona nemá peníze a ušetřit pěkných pár stovek, nemusí to nakupovat draho, protože zrovna peníze jsou, ale akce nejsou. Co na tom shledáváš de. bilního?
- Citovat
- Upravit
@Cullenova píše:
Ale tento zpusob bude vyuzivat malokdo. Vetsina v tom vidi vyhodu, ze si mohu koupit “na splatky” to, na co nemam.
To je asi pravda, nepoužívám to, ale tohle použití je dobrá zabezpečovačka. Samozřejmě ne proti všemu a tam bych za to nějaký poplatek klidně zaplatila. Třeba přes coronu, když se objednávaly botičky pro děcka v tom lidem lítaly tisíce.
- Citovat
- Upravit
@Cullenova píše:
Naopak. Většina to používá právě takhle, dokonce díky tomu Twisto málem krachlo, protože jaksi nepočítali s tím, že tolik zákazníků bude využívat plateb v bezůročným období.
- Citovat
- Upravit
@Janli píše:
Ale houby. Nekritizuj to, čemu nerozumíš. Twisto je platební nástroj podobně jako kreditní karta. Nakupuju přes to všechny nákupy po internetu a pak to jednou měsíčně bezůročně uhradím. Stojí mě to 50,– měsíční poplatek. Mám jistotu, že nikde na eshopech neuvádím číslo mých vlastních karet a účtů. Když je žena na rodičáku a otáčí každou korunu, tak může nakoupit plenky nebo mlíko v akci, když je zrovna možnost a ona nemá peníze a ušetřit pěkných pár stovek, nemusí to nakupovat draho, protože zrovna peníze jsou, ale akce nejsou. Co na tom shledáváš de. bilního?
Viz muj prispevek vyse:
@Cullenova píše:
Malokdo bude Twisto vyuzivat ekonomicky a logicky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TO_IT píše:
To je asi pravda, nepoužívám to, ale tohle použití je dobrá zabezpečovačka. Samozřejmě ne proti všemu a tam bych za to nějaký poplatek klidně zaplatila. Třeba přes coronu, když se objednávaly botičky pro děcka v tom lidem lítaly tisíce.
Ja zatim videla Twisto na overenych e-shopech, kde se pripadne spatne zbozi da vratit. Jsem k tomu skepticka a asi jeste dlouho budu. Osobne si neumim predstavit, ze neco zaplatim napul, a pak naraz posilam zbytek platby napr. na 5 veci, jak vyse zminuje @Janli. Ale chapu, ze pro nektere to je vyhodne, treba bude casem i pro me
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cullenova píše:
Ja zatim videla Twisto na overenych e-shopech, kde se pripadne spatne zbozi da vratit. Jsem k tomu skepticka a asi jeste dlouho budu. Osobne si neumim predstavit, ze neco zaplatim napul, a pak naraz posilam zbytek platby napr. na 5 veci, jak vyse zminuje @Janli. Ale chapu, ze pro nektere to je vyhodne, treba bude casem i pro me.
Jasný, ale když si to vezmeš tak, že potřebuješ něco pro dvě děcka, pro jistotu tři velikosti, aby člověk věděl. Tak je lepší mít odloženou platbu, než čekat až ti těch x tisíc vrátí..
Takže to je zase pro ty ověřené obchody.
- Citovat
- Upravit
@Cullenova a určitě ti to nepomůže při úplném podvodu, musíš jim to ve výsledku zaplatit. Myslela jsem to tak, že třeba nevíš a musíš si to osahat. Tak ti nevisí prachy ve vzduchu, visí Twistu.
- Citovat
- Upravit
@Cullenova píše:
Ja zatim videla Twisto na overenych e-shopech, kde se pripadne spatne zbozi da vratit. Jsem k tomu skepticka a asi jeste dlouho budu. Osobne si neumim predstavit, ze neco zaplatim napul, a pak naraz posilam zbytek platby napr. na 5 veci, jak vyse zminuje @Janli. Ale chapu, ze pro nektere to je vyhodne, treba bude casem i pro me.
Objednám boty pro celou rodinu za dvacet tisíc, doma vyzkouším, zbytek pošlu zpět a zaplatím jen to, co opravdu koupím. Nemusím lítat po obchodech, nemusím se otravovat se zpruzenejma dětma, utrácet za benzín a navíc nemám blokovaný moje peníze. To není o tom, jestli máš peníze nebo ne, ale o tom, že umíš používat tenhle platební nástroj.
Chápu, asi se v tom nenajde každý, ale proč dělat blbce z někoho, kdo v tom shledává pozitiva.
- Citovat
- Upravit
@TO_IT Tak to ja neznam, ja kupuju tak, at mi nechybi. Napr. dve tricka ruzne velikosti, pak to druhe vratim a bez tech par stovek se obejdu
. Ale chapu, co tim chces rict. I zpusob @Janli je logicky, ale jak jsem psala vys, obavam se, ze proste spoustu lidi to bude naopak svadet k neplese.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Využívám celkem běžně, objednám, vyzkouším a když vím, že si chci vše nechat, zaplatím stejnou částku jako bych zaplatila předem. Takto mám jistotu, za co platím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit