Vaření pro jednoho, vyplatí se?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vaření pro jednoho, vyplatí se?
- Citovat
- Upravit
Reakce:
V takovém případě bych volila rozvoz z místních zdrojů. U nás to dělají na ZŠ ve vedlejší vesnici
a vaří fakt dobře, pestrá jídla. Doma to za tu cenu neuděláš
tchýně je sama, vaří si a pak ji jedno jídlo týden ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Snažím se vařit, cca 1-2 týdně něco objednávám.
Vaření mě baví, ale vcelku dost jídla vyhodím. Rozhodně nefunguju stylem - uvařím na 3 dny, to by mi nechutnalo. Mám takový dojem že pokud bych vařil pro 2 tak to o moc dražší nebude, ale ono je to hlavně tím že prakticky nenakupuju ve slevách… a celkově moc nekupuju levné věci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vařím a pak si to porcuji do mrazáku. Večer vytáhnu a mám jídlo na druhý den. Polévky nemrazim, jen nakrouhanou zeleninu. V mrazáku mám i nakrájené knedlíky na kostičky na knedlík s vajíčkem. Pak plátky bramborových i houskových knedlíků k jednotlivým omáčkám.
Vyjde to levněji než dovoz, ale chce to plánovat a věnovat tomu i nějaký čas.
- Citovat
- Upravit
Školní jídelna jedine. Pri dnesnich cenách v restauraci to je mi líto peněz už. A žádná svickova apod, prostě těstovinove saláty, kuřecí stehno do trouby, zamotat si tortilu. K večeři rohlik, během dna jogurt a ovozel. Kde jsou ty časy, kdy jsem za oběd dala 95 a 75 platila stravenkou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vařím si o víkendu, v týdnu rozvoz. Bych se v 17h, když přijdu, fakt mohla. Jsem za to ráda, a navíc (teď obzvlášť i kvůli šetření) dělím oběd na 2 dny, tak beru jen 3 týdně, ale už dlouho.
Mně to fakt stačí, když je k tomu ta polévka, a kolikrát i salát zeleninový k řízku apod. A mám to před 7h v baráku, tak rozdělím a 1/2 hned beru s sebou do práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Varim si a dost tim usetrim. Na jidlo ven chodim s kolegy jednou tydne. Kdyz jsem to posledne pocitala, vyslo mi, ze utratim za jidlo asi 1500 tydne, a to si dost potrpim na zdrave jidlo a dostatek bilkovin. Kamaradka, ktera naopak zije akorat z rozvozu a stravuje se ruzne ve food courtech, utrati za jidlo naprosto horentni sumy, a pak se divi, kam ji ty penize mizi (a jeste se teda podivuje, ze pribira, ale to je zase jiny pribeh). Jidla uz mam vychytana tak, abych varila 2-3× tydne, nezabralo mi to moc casu a mela z toho vic porci, ktere zamrazuju, kdyz se mi nechce jist vic dnu po sobe stejne jidlo. Ale ja varim dobre, takze mi nevadi jist stejne jidlo vic dnu po sobe.
Příspěvek upraven 19.12.22 v 17:52
- Citovat
- Upravit
Bydlím sama a vařím si. Nehodlám vážit sto kilo, což by se stalo, kdybych jedla nějaký rohlíky nebo si furt něco kupovala. Vydrží mi to na několik dní, což mi naprosto vyhovuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vařím pro dva, učím se to asi 7 let, co jsme s manželem doma sami. Někdy zbyde, někdy ne. A když je manžel třeba na delší služebce, umím už uvařit i jednu porci. Objednávám si jen výjimečně oběd do práce, když mě v jídelně nic nezaujme a nestíhám jít na jídlo jinam.
Nerada bych se tláskala jen rohlíkama a chlebem s něčím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si vařím denně obed sama pro sebe (a batole, ale to zase toho tolik nesni, jsem na rodičovské). Jina možnost zde není, ani ta školní jidelna. Jako myslím, ze to vychází celkem dobre, dělám si jednoduchá bezmasa jidla, která netrvaji moc dlouho, a pripravim si přesně jednu porci, kterou si nasledne i snim, takže nezbyde zpravidla nic, coz znamená, že nemrazim ani neohrivam
Dražší je má záliba v grilovacich sýrech, které si rada dam k něčemu místo vajicka, to už pak jsme na jiných částkách
ale klasika s vajíčkem vychází cenově řekla bych dobre. Myslím, ze i v té jídelně by to asi stalo více ![]()
Jedine co neumím přesně odhadnout je množství hrachu na hrachovou kaši nebo množství čočky na čočku nakyselo
jinak to přesně mám. Ale já mám celkově dost přesné “oko” na míry.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Varivala jsem, jednotlive porce me moc nebavily, ale da se vzdy neco snist a neci si nahazet do krabicek do mrazaku a pak vytahovat, aby clovek nejedl 4 dny to same.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro rodinu se vyplatí vařit. To je jasné.
Ale pro jednoho si myslím, že se nevyplatí. Teda vyplatí se, když budeš vařit na víc dní. Než jíst x dní stejné jídlo. Tak raději najít vývařovnu, školní jídelnu.
Kolegyně mamka má obědy. Je rok vdova. V jídlonosiči je toho tolik, že zůstane i na večeři. A má každý den jiné jídlo. Může si vybrat. Než žvýkat 4 dny to stejné, aby ušetřila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vařila jsem každý den, vyšlo mě to celkem levně, rozhodně levněji než rozvoz a restaurace. Pokud člověk nevaří omáčky, tak není problém uvařit jen dvě porce - oběd, večeře. Hodit na pánev kousek masa a k tomu zeleninu, není kumšt. Polívky jsem klidně uvařila na dva dny nebo dala zbytek jídla do mrazáku.
- Citovat
- Upravit
Občas bych uvařila třeba na dva dny, ale spíš nějaký rozvoz z jidelny, někde mají opravdu levnoucke obědy 🙂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Varivala jsem si sama pro sebe, spíš minutky nez omáčky, rizoto, zapecene testoviny. Cca z polovicnich davek, nez kdyz sem varila pro tři, bylo to tak na ty dve porce, tak to šlo…jedna vecere plus obed v krabicce na druhy den.
Nepekla jsem celé kure, ale jen dve stehna, rizoto z tretiny pytliku ryze a jednoho prsního řízku a podobně.
Varila sem si treba dvakrat tydne, zbytek studene, zeleninu se syrem treba, saláty a podobně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čau, vy kdo bydlíte sami a jste single. Vaříte si doma pro sebe. Dlouhodobě? Nebo spíše polední jídlo, rozvoz. Atd? Baví vás to, vyplatí se to finančně, vzhledem k cenám surovin, atd? Když toho moc neumíte, jen nějaké základy? Za mě problém že to není až tak dobré, nebo je toho ve finále hodně 3-4 porce, nebo do toho padne spoustu peněz za suroviny
Příspěvek upraven 19.12.22 v 17:33