Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Radu nemám, ale teda klobouk dolů, toto je fakt nejdelší věta, co jsem kdy četla ![]()
Jsi mu jedno, na to se přece nemusíš ptát, to snad vidíš sama.
Proboha! Dle tvého textu na tebe úplně sere. Okamžitý rozchod a pak se doučit interpunkci.
Je ti 18 a jsi s klukem jenom kvůli sexu? Co tak si najít někoho s kým se budete navzájem milovat a mít plnohodnotný vztah…?
Nevím, jestli už v 18 letech je ideální dělat dalšímu teleti matraci. Možná by ses měla vrátit nohama na zem a začít se věnovat třeba škole ( je to potřeba), nebo svému životu. Tohle ti dveře nikam neotevře, nemá to budoucnost. Ještě chvilku se budeš patlat v nevztahu a pak se stejně probudíš.
To je takový sen mnoha kluků v 18 letech. Být celý večer se svou klučičí partou, balit jiné dívky, a v noci se vyspat s tou svou, která celou dobu stála vedle. V 25 letech, jak píšeš, že tvůj přítel má, to už úplně bežné není. Ale to, že je nezralý, lze odvodit už jen z toho, že má kolem sebe mladší lidi. Nevypadá to, že je připravený na párový vztah. A ty už slyším, se takto trápíš.
Taky existují muži, kteří neumí mluvit o sobě, o svých pocitech, trpí, když mají poslouchat, když si s nimi žena chce popovídat o tom, co ve vztahu s nimi potřebuje.
K tomu patří, že jsou jak sloni k porcelánu, jaksi nepočítají s tím, že ve vztahu má být prostor na naplňování potřeb obou. A když je žena nešťastná, je na obtíž.
Já myslím, že cítíš, co potřebuješ udělat. Třeba tě ten " kluk" ( už má věk na to být mužem a není toho schopen) i miluje, způsobem, jakým je schopen. Ale dokážeš s ním být šťastná, s takovým jak je teď? Ne s takovým, jako by jsi ho chtěla mít?
Slyším, že ty jsi od 16 let hodně vyzrála. A tento „kluk“ se moc neposunul. Není schopen naplnit tvé nynější, zralejší potřeby.
A jinak, už jsi starší. Pokud toužíš po vztahu, nepřistupuj
na kamarádství s výhodami. Je výhodné pro nezralé kluky. Ne pro dívky, které touží žít v páru.
Já jsem teda z toho textu nepochopila kdy se z něho stal ten údajný přítel.
@Anonymní píše: Více
Citovat citovat…. Noo a jsi si jistá, ze spolu chodíte?
Za me spolu vlastně už ani nespite a on na tebe dlabe
víc sexu a komunikace mám já po 17 letech ![]()
Ahojte, potřebovala bych od vás poraradit, nevím co stím dělet. Mám přítele v létě spolu jskoby dva roky, vysvětlím vám to rok a půl jsme byli jen kamarádi s výhodami spali jsme jen spolu, měli jsme určené že snikým jiným spát nebudem jen spolu, ale já si myslím že on to nedodržel, vím jaký je v minulosti měl “miliony” holek a řeči které mi kamarádi řekli tak jim věřím ale nevím co mam dělat když jsem mu to rekla že to všechno vím že mě podvedl už ze začátku vztahu, řekl že to není pravda byl úplně klidný psali jsme si to přes zprávy on posílal hlasovky, nevypadalo že by ho to nějak rozhodilo, což je divný protože minulý rok jsem ho také obvinila s jinou holkou a to byl rozčílený že to nebylo ani možné, no ale abych se ktomu dostala s přítelem jsme spolu o 6 let jemu skoro 25 a mě 18, ale chová se stále jako kdyby mu bylo 16 let, nemám v něm vůbec důvěru, ješte jsem zapomněla podotknout že když jsme se tedy přes zprávy pohádali skrz to že mě podvedl když už jsme spolu byli šli jsme ven až po dvou dnech a nepadlo o tom ani slovo čekala jsem že mi to sám od sebe vysvětlí nic ani ň jako kdyby se nic nestalo, no a teď začnu jak to mám jak říkám jako vztaj spolu jsme skoro půl roku, problém je v tom, že nevím jestli to semnou myslí vážně, jsem spolu maximálně dvakrát do týdne, ztoho jednou u něj spím což je sobota, ale nejsme vůnec sami, když se domluvíme, že se uvidíme v pondělí tak jdem ven a nebo k němu, když jdem ven je to nuda chvíli se procházíme a pak mi řekne že zachvíli přijde např “Tomáš” to samé když přijdu k němu jsou tam jeho kamaradi kteří jsou u něj pečení vaření všem je přes 20 let, ale jak říkam jsou to kluci v pubertě, no a když tedy přiju k němu tak jim řekne ať jdou pryč a my ležíme občas se spolu vyspíme a nic víc sex už taky máme jen 1krát do týdne když se zadaří, předtím jsme ho mívali skoro celý dny, další věc kvůli čemu jsme se pohádali je komunikace, což chápu my komunakaci žádnou nemáme zase jsme se pohádali přes zofavý pokaždé to záčnu já, a pokaždé to musím začít vysvotlovat já, tak před týdnem jsem mu to vysvětlila co mi vadí, řekla jsem mu že jsme spolu hodně málo, a že já nemam ani čas se mu nějak více otevřít, já o něm ani defakto nic nevím, jen jak se jmenuje, že hraje fotbal a že měl plni holek nic víc, další věc když je nějaká oslava a jsou tak jiné holky může gam být jen jedna a on si všímá jen ji nechci říkat že mě si nevšímá vůbec, ale strašně málo přijde mi že spilu ani nejsme tímhle mi dává úplně najevo že mu nemam věrit a on to nechápe, když už u něj spím jsou tam také jeho kamrádi, a spát jdem až třeba ve 2 ráno, nemáme spolu žádné takové to ťuťuňuňu neobjimáme se k udušení víte jak to myslím, neskáčem po sobě a takové ty vztahové věci, prosím poraďte mevhci od něj odejít ale také nevím jestli to má vůbec cenu říka mi že mě miluje všechno ale já nevím.