Mám to nechat být?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4156
31.8.18 14:02
@Anonymní píše:
Omlouvám se za chyby!Já to brala jako samozřejmost,že půjde s ostatními. A na dveře to vylepili až dnes. :roll:

Já to chápu, také jsme to tak měli, ale nešlo s tím dělat nic. U nás se jede podle věku. Možná je to pro někoho blbina, ale ono ta třída nejmenších není v září pro starší děti žádný med. Dcera to hůře snášela, vadilo jí, že tam dětičky hodně brečí, že byl více omezený program, než se to usadilo. Naštěstí u nás nezůstala v té třídě sama, ale asi s dalšími 5 dětmi. A věkově tam zapadala. Podívala bych se předně na věkové složení těch nejmenších - pokud to jsou děti podobně staré a budou to děti, se kterými jednou půjde do školy, tak bych jí tam nechala. Ona si najde nové kamarády a bude to ok. Pokud by tam věkově vyčnívala, tak bych to řešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.18 14:12

Pro mě by to určitě blbina nebyla. Kluk mi brečel ve školce dva roky. Zlepšilo se to až na konci toho druhého roku když si našel konečně ve třídě kamarády. Nedovedu si představit, že by ho v tu chvíli přeřadili do jiné třídy, kde nikoho nezná. To bych rozhodně řešila. Ale u nás nejsou děti rozdělené do tříd podle věku. Máme smíšené třídy, takže tato situace nehrozila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
31.8.18 14:18
@růžový achát
@růžový achát píše:
Sim Tě a to je to tak podstatný? Nestačí, že ti ji vzali vůbec do školky? Takovou blbinu řešit.

To není blbina, ale důležitá věc. Víš, jaké to je pro dítě zvykat si znovu na nové děti, nové kamarády, navíc jak jí teď vysvětlit, že i když se těšila do vyšší třídy, je znovu v maláčkové?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10025
31.8.18 14:30

Podle mě si ji celé léto neměla říkat, že bude od září v nové třídě, když jsi to nevěděla jistě. Zeptala bych se ředitelky, zda nemá místo v druhé třídě nebo nějaké maminky, zda by se děti neprohodily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1902
31.8.18 15:41

U nás je to striktně podle věku. Dcera nastoupila v březnu a nebylo jisté, jestli postoupí. Tak jsem jí to tak přes prázdniny říkala. Nakonec postoupí… Zkusila bych se domluvit, jinak vysvětlit dceři podle pravdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
31.8.18 16:14

Moje dcera taky zustava v nejmensi tride. Ja to ale popravde cekala, vzhledem k tomu, ze je rijnova. Ptala jsem se na to uz pred prazdninami,takze jsem to vedela. Nevim, jestli si pomuzes, kdyz to budes resit, berou to podle poctu deti. A stejne bude muset jednu tridu ve skolce opakovat, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101513
31.8.18 16:18
@Pomka píše:
Moje dcera taky zustava v nejmensi tride. Ja to ale popravde cekala, vzhledem k tomu, ze je rijnova. Ptala jsem se na to uz pred prazdninami,takze jsem to vedela. Nevim, jestli si pomuzes, kdyz to budes resit, berou to podle poctu deti. A stejne bude muset jednu tridu ve skolce opakovat, ne?

Takhle napsané to zní hrozně :mrgreen: ale jinak jo, máš pravdu, moje dítko taky bude ve školce 4 roky, ale tedy je to jednotřídka, takže tam se tohle neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
31.8.18 16:29

@j.a.n.i1 u nas jsou tri rocniky… tridy smisene nejsou a jestli to je takhle u zakladatelky, tak stejne by jeji dcera jeden rok v nejake tride zustala dvakrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
31.8.18 16:54

Nam se stal minuly rok pravy opak, z nejmensi tridy sel rovnou do predskolaku a dozvedeli jsme se to mezi dverma 1.9. Malemu bylo v zari 5 byl skoro nejmladsi v te tride, ostatni i 6+. Podcenila jsem situaci nez mi to doslo, sikanovali ho starsi kluci a po mesici zvracel jen mel vstat do skolky. Pak se to sice vyresilo ale cely rok tam chodil nerad, jesteze nemusel, protoze to nemel jeste povinne a ja jsem doma. Takze tam chodil tak 5× za mesic nakonec hlavne kdyz meli nejakou akci. Ted jde znovu do te same tridy a prijdou mu tam kamaradi z te puvodni male, plus zustane par co neslo do skoly tak snad uz bude dobre.

• Citovat
  • Upravit
2596
31.8.18 18:56

Jako učitelka v Mš vím jak je to složité rozdělit děti do tříd každý rok je nějaký rodič nespokojený vždy se nelze zavděčit všem.
Ale problém je hlavně v tom že se berou děti mladší tři let kdyby jste šli do školky až ve třech letech tento problém by vám odpadl. Kdyz dítě nastupuje ve dvou letech musíte s tímto počítat a za mě se lépe přizpůsobí triletak než predskolak,kdy by tento problém opět nastal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101513
31.8.18 20:41

@zuzan Tak to je snad opacne, je to protoze je moc odkladu… Kdyby bylo hodne mladsich nez 3 roky, tak uz bude vekem do starsi tridy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
31.8.18 20:46

Taky letos asi syn zůstane ve druhé třídě, no uvidíme jak to bude zvládat, byl dost fixovaný na nějaké děti, které pravděpodobně půjdou do 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
31.8.18 21:20

@j.a.n.i1 téměř v každé MŠ jsou tři třídy prvňačci (nové tříleté děti), pak druhačci (4-5lete) a predškoláci( 5-6 let dovrší 6ti let do 31.8) . Tedy pokud jde dítě ve dvou tři mu budou třeba v říjnu musí být v MŠ čtyři roky. Tak má jeden rok kdy nějakou třídu musí opakovat. Ohledně vazeb mezi dětmi které si ve třech letech ještě příliš nedělaji ,děti si hrají spíš vedle sebe než spolu, je lepší opakovat první rok než mít nové kamarády jako predškolák kdy už má vazby silné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101513
31.8.18 21:28

@zuzan Pocitat do 4 fakt umim, nicmene kdyz bude hodne dvouletych, tak proste ten triletak pujde uz do druhe tridy a naopak pokud bude hafo odkladových, tak muze 4 lety zustat v prvni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
31.8.18 23:32

my třeba máme 4 třídy a přesto ti co jim bylo vloni 2roky zůstávají v první třídě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí