Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
to chápu. Taky jsem naštvaná. Dcera byla loni v nemladší třídě a letos ji dali do nejvyšší třídy. Tam, kam chodil loni syn a kterou důvěrně znám a vím, že není nic moc. Jsem zklamaná, protože jsem myslela, že půjde do prostřední třídy, která je skvělá. Tyhle podivné machinace vůbec nechápu ![]()
Zkus to řešit s ředitelkou MŠ, třeba se najde jiné dítě, pro které by bylo vhodnější zůstat v mladší třídě.
Ja bych se ozvala a pozadala at ji nejak „nacpou“ do te vyssi tridy. Resila bych to jeste dneska, dokud je to horke.
No, na jednu stranu chápu, že jsi naštvaná, na druhou sama píšeš, že tam byla jedna z nejmladších, takže jestli to vzali podle věku, tak s tím stejně nic moc neuděláš - leda přesvědčit nějaké jiné rodiče, že chtějí výměnu s tvým dítkem, třeba se někdo najde.
Obávám se že na řešení je trošku pozdě. Loni se u nás ve školce řešil podobný problém a vím že maminka už nic nedokázala změnit.
Ale nechápu proč čekáš až ti někdo něco řekne a neptáš se sama? Já jsem se zajímala o rozdělení tříd už začátkem června.
@LJTT píše:
Ja bych se ozvala a pozadala at ji nejak „nacpou“ do te vyssi tridy. Resila bych to jeste dneska, dokud je to horke.
Prosím tě a jak by ji tam měli nacpat když mají třídu plnou? Že by třeba vyhodili ze třídy někoho kdo se zajímal o rozdělení včas?
Syn byl v nejmladší tride také dva roky, první rok byl mezi nejmladšími ve tride, po pravdě jsem to očekávala, takže jsem nebyla překvapená. Zůstal v malackach spolu s dalšími asi 10 dětmi, letos už předpokládám pujde do strednaku. Já bych to neřešila, dceru bych namotivovala na tu nejmladší třídu.
@Brouckova píše:
Obávám se že na řešení je trošku pozdě. Loni se u nás ve školce řešil podobný problém a vím že maminka už nic nedokázala změnit.
Ale nechápu proč čekáš až ti někdo něco řekne a neptáš se sama? Já jsem se zajímala o rozdělení tříd už začátkem června.
já se tedy zajímala. Ale paní ředitelka mi sama řekla, že na rozdělení tříd bude pracovat o prázdninách. V tomto týdnu jsem jí potkala, řekla mi, že z hlavy dceru neví a že seznam vyvěsí ve středu. Objevil se až dnes ![]()
Omlouvám se za chyby!Já to brala jako samozřejmost,že půjde s ostatními. A na dveře to vylepili až dnes. ![]()
Po dobrém bych si o tom s učitelkou/ředitelkou určitě promluvila a vyjádřila své obavy. Uvidíš, co ti na to řeknou. Třeba ji oni vnímají ve školce jinak a vysvětlí ti své důvody a ty pochopíš, proč to tak je. Nebo ti to uspokojivě nevysvětlí a pokud se s tím už nedá nic dělat, tak nezbyde, než to skousnout. Ale budeš mít klid, že jsi to nenechala jen tak být když tě to štve.
@růžový achát píše:
Sim Tě a to je to tak podstatný? Nestačí, že ti ji vzali vůbec do školky? Takovou blbinu řešit.
ale ta holčička už do školky chodí, a pro ni to není blbina, pro dítě je to zásadní změna - přejít z malé třídy nebo nepřejít
@Anonymní píše:
Omlouvám se za chyby!Já to brala jako samozřejmost,že půjde s ostatními. A na dveře to vylepili až dnes.
zkus to po dobrém vyřešit s ředitelkou, třeba se ve vyšší třídě najde dítě, které by raději zůstalo v malé třídě - třeba mu tam nastoupí sourozenec nebo tak něco
@Anonymní píše:
Zdravím, potřebovala bych jinej pohled jestli zbytečně nehrotím…
Dnes jsem si ve školce přečetla, že dcera(3a pul let)nepůjde s ostatními dětmi do "vyšší "třídy, ale z kapacitních důvodů ji nechaji v první třídě s novými detičkami, kde nikoho nezná. Sice je ze třídy jedna z nejmladších, ale nikdy s ní nebyl problém a vše zvládá jako ostatní. Do školky chodí ráda Celé prázdniny ji říkám, ze uz je velka holka a bude chodit do větší třídy a o to víc se zas těšila a je důležitá, že už je velká holka. Teď nevím jak to všechno zkousne a jak to veme. Nikdo mi nic neřekl až dnes jsem si to přečetla na dveříchŘešili byste to, nebo to mam nechat prostě být? Me to vnitřně pěkně s…e!
Uz tam měla kamarády a zase si musí zvykat na jiné děti co první půl rok bez tak propláčou.
Prosím anonym z důvodu známých maminek Dekuji za názory.
Ahoj,
ty názory co tady padly jsou dobré.
Já bych určitě zašla za ředitelkou, zkusila i oslovit ty rodiče, ale s úspěchem bych dopředu moc nepočítala.
A pokud se to nepodaří, tak pro malou z toho udělej přednost, např. že je taková šikulka, že si ji tam učitelky nechaly, aby jim pomáhala s menšími dětmi, např. aby si jim tak nestýskalo.
Tuto strategii bych projednala samozřejmě s učitelkou/učitelkami, aby Tě v tom záměru podpořily. ![]()
A ber to tak, že vše zlé je k něčemu dobré. ![]()
Příspěvek upraven 31.08.18 v 14:06
Řešili jsme to samé. Po několikaletých dohadech na konci prázdnin, ředitelka rozhodla děti dělit striktně letos údajně podle data narození. Minulý týden jsem zjistila, že není logicky se svou sestřenicí, ač jdou narození den po sobě. Tím budou každý na jiné adrese a bude problém s hromadným vyzvednutím. Ředitelka nám vstříc nevyšla. Hledala jsem výměnu, Švagrová taky, nenašly jsme ani jedna. O rozdělení podle data moc nevěříme, zpochybnil nám to zdroj ve školce. Paní ředitelce jsem svou nedůvěru naznačila. A odešla s nepořízenou. Za pár dní mi volala, že se situace změnila a naše obě děti jdou do úplně jiné třídy spolu. Údajně se někdo stěhuje pryč.
Jak je to možné jsem nepochopila, jsem ráda, že jsou spolu. Ať už to celé bylo jakkoliv, už to raději neřeším.
Zdravím, potřebovala bych jinej pohled jestli zbytečně nehrotím…
Řešili byste to, nebo to mam nechat prostě být? Me to vnitřně pěkně s…e!
Uz tam měla kamarády a zase si musí zvykat na jiné děti co první půl rok bez tak propláčou. 
Dnes jsem si ve školce přečetla, že dcera(3a pul let)nepůjde s ostatními dětmi do "vyšší "třídy, ale z kapacitních důvodů ji nechaji v první třídě s novými detičkami, kde nikoho nezná. Sice je ze třídy jedna z nejmladších, ale nikdy s ní nebyl problém a vše zvládá jako ostatní. Do školky chodí ráda Celé prázdniny ji říkám, ze uz je velka holka a bude chodit do větší třídy a o to víc se zas těšila a je důležitá, že už je velká holka. Teď nevím jak to všechno zkousne a jak to veme. Nikdo mi nic neřekl až dnes jsem si to přečetla na dveřích
Prosím anonym z důvodu známých maminek Dekuji za názory.