Mám to vzdať?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
1.6.07 09:37

Mám to vzdať?

Ahojte maminky. Mám ročného syna, ktorého som bez problémov dojčila (do šiesteho mesiaca len dojčenie a potom aj príkrmy atď). Keď bol však nedávno chorý, nechcel papať a pil stále iba čaj, nechcel ani materské mlieko. A to ani v noci. No a ono mu to nejak ostalo. Vôbec nejaví záujem o kojenie. Ak mu aj ponúknem, buď ho to znervózni alebo sa len smeje, ale neprisaje sa.
Keď som mu skúsila dať odstriekané mlieko z fľaše, to vypil v pohode, takže kvôli chuti to asi nebude.
Bojím sa, či si počas tej choroby nezvykol na fľašu, z ktorej pil čaj a či preto neodmieta prsník. Zas na druhej strane mi všetci naokolo hovoria, že dojčiť do jedného roka stačí, no ja by som ešte chcela pokračovať (naviac som alergička, takže aj kvôli tomu).
Zatiaľ si mlieko odsávam, ale neviem, či to má význam. Máte niekto podobnú skúsenosť? Nechali by ste to tak, alebo by ste ešte zachraňovali situáciu? Budem vďačná za všetky rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8179
1.6.07 09:45

Já si třeba myslím, že rok je dost. Někdo nemůže ani tak dlouho, jsi i tak dobrá.
Ber to tak, že starší dítě je pak větší problém odstavit a podle lékařů už dokonce po půl roce tím kojením šidíš vlastní tělo o vápník. Tak to abys měla nějaké pozitiva.
Malý je taky alergik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.6.07 09:49

Ahoj. Vďaka za odpoveď. Nie, malý zatiaľ na alergika nevyzerá a dúfam, že sa to nezmení. Je celkovo zdravý, len ja som alergička, tak Dr. mi hovorila, že je väčšie riziko, že by mohol byť aj malý. Aj preto som ešte chcela, no zas nútiť ho nemôžem a viem, že niektoré maminy majú opačný problém, že sa im drobcov nedarí odstaviť, keď sú už väčší.
Ja som len nečakala, že to odstavenie bude u nás tak skoro…

• Citovat
  • Upravit
9867
1.6.07 10:24

Pepi mi to udělala v jedenácti měsících - vytrvala jsem a třetí den se zase rozkojila a kojila se až skoro do roku a třičvrtě, kdy to udělala zase. Ale to jsem už byla těhotná, měli jsme se stěhovat a tak jsem s ní už nebojovala…

Ale v tom skoro roce to byl normální souboj kdo z koho… Paličaté jsme zhruba stejně… Sama se teď divím, že jsem „vyhrála“ já :o

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2619
1.6.07 10:30

Ahojky,

ja uz bych ho znovu nezvykala. Myslim, ze rok je vyborny, nekde se rika, ze po roce uz mliko neni tak kvalitnia vyplavuje se do nej vic „toxickych“ latek z matky. Taky bych klidne odstavila, ale to bych nesmela mit takoveho zavislaka :-)

Mata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
1.6.07 10:44

Moje holčička se takhle odstavila v 11 měsících, prostě jí to přestalo chutna( se ani nedivím :lol: ). Doteď pije před spaním mlíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
1.6.07 11:26

Pokud už nechce, nenutila bych. Rok kojení je OK. Já kojila dvojčata 15 měsíců, z toho půl roku plně, ale od 10 měsíců jsme to postupně pozvolna odbourávali - něco já, něco oni. Takže kolem 14 měsíců už jsem kojila jen ráno. Nedělej si z toho zbytečnou hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
1.6.07 12:00

Ahojky, myslím, že to je jak psala Lesi, děti to prostě zkoušejí a záleží to na tobě. Mě tedy rok kojení přijde dostačující, mám asi stejně starou holčičku a kojím stále. Někdy mě to už nebaví- hlavně to noční vstávání, ale zase se mi to i na druhou stranu moooc líbí, říkám si že to je asi naposledy, jiné dítko už neplánujeme a že žádné už kojit nebudu. Možná je to tak i u tebe. Co se týče kvality MM po roce tak stále moc dobré, ale je fakt, že když jsem se ptala naší kožařky kam s Aničkou chodím, tak mi na otázku do kdy kojit řekla, že to záleží jen na mě a pokud zkončím tak to taková tragédie nebude. No tak si vyber!!! Je fakt, pokud by pít ode mě nechtěla, tak bych asi určitě neodstříkávala a byla bych ráda, že se to za mě vyřešilo. Možná je to moc dlouhé a zmatené , tak promiň. Kdy vám byl rok? nám včera. Majka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.6.07 15:45

Ahoj majka11. Rok sme mali už pred viac ako mesiacom, vlastne malý má presne 13,5 mesiaca. Je to ťažké, lebo naozaj to je niečo nádherné a je mi za kojením smutno. Keď som mu dnes dala odstriekané mlieko do fľaše, tak to v pohode vypil a aspoň to mi trochu zdvihlo náladu. Zatiaľ mám mlieka dosť a to odstriekavanie mi nejak nevadí, takže uvidím, dokedy to vydržíme takto a dokedy to vôbec pôjde. Takže zatiaľ to riešim takto.
My ale určite plánujeme ešte deti, ak sa podarí, len nie zas tak skoro. TAkže si ešte počkám na ďalšie kojenie. Fakt je, že sú to nádherné chvíľkya treba si každú vážiť!

• Citovat
  • Upravit
1293
1.6.07 20:59

Ahoj - já bych si tím asi nedělala vrásky,
neboť nám se kojení dařilo plně „celých“ deset dní, a s hooodně velkým příkrmem dva měsíce.
Bylo mi to líto, připadala jsem si méněcenná, ale ted´už ani náhodou.
Rok je krása, hlavní je přeci první půlrok plného kojení.
Někdo odstavuje po roce úmyslně. ahojky a hlavu vzhůru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
1.6.07 21:27

Ahoj

syn mi to udělal v 10 měsících - nebyl po nemoci prostě zničeho nic najednou viděl prso a řval.. zkoušela jsem to na něho ještě pár dní ale i v noci se nedal přesvědčit, takže jsem to zapíchla… a byla jsem ráda… chtěla jsem kojit do roku a bála jsem se odstavování, takže takto se to vyřešilo za mě…

Můj doktor praktik - říká do roka je kojení pro dítě velký přínos, od roku už je to jen přítěž pro matku do budoucna…

Doufám že i Matěj se tak hezky sám kolem roku odstaví:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
1.6.07 21:49

Kdyby se mi Maru odstavil, tak bych byla opravdu ráda, za chvíli mu budou dva a je to pěkný závislák, nejvíc mě ničí to noční vztávání. Rok kojení je opravdu úspěch, tak bych to dál netlačila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
4.6.07 10:54

Ahoj, tak zrovna se mi stalo to samé :( . Malá má 10,5 měsíce, má zrovna rýmu jako trám a prořezávají se jí horní jedničky. Doteď jsem plně kojila, poslední kojení mě zrovna trochu kousla, tak sem ji prso sebrala a okřikla ji. Pak už si ho nevzala a od té doby (dnes to bude třetí den) ho nechce a nechce, jakmile ho jen vytáhnu, začne se kroutit a řvát. Domlouvání, hlazení, usmívání, jiná poloha kojení, nic nepomáhá.. Ani v noci jsem ji neobalamutila :evil: .
U nás je to horší, protože malá z flašky pít nechce ani z hrníčku s pítkem (jiný tekutiny nez MM prostě nechce), takže zatím to řeším tak, že odstříkávám a pak jí to dávám po lžičkách, aby nebyla dehydratovaná :roll: . Jenom doufám, že mě brzy vezme na milost. Něco podobnýho mě udělala už jednou asi před 2 měsíci (zrovna se ji klubaly spodní zuby), kdy se odstavila na 1,5 dne, pak už si v noci vzala. Tak doufám, že i tentokrát je to těma zubama a co nevidět se přisaje. Achhhh jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.6.07 12:26

Ahoj. Tak dúfam, že sa Ti opäť malá čoskoro prisaje. Ten môj o tom nechce ani počuť. Niekedy síce príde ku mne a nadvihuje mi tričko, ale keď mu ponúknem prso, tak ani za svet. Z fľašky mi ho ale vypije v pohode. Tak zatiaľ tiež len odstriekavam a odstriekavam a tajne dúfam, že možno sa ku mne malý vráti :-) A keď nie, nebudem to siliť a kým mi to nebude robiť problém, budem odsávať a dávať mu ho z fľašky.
Tiež mu práve idú zúbky, ale zasa u nás to už trvá viac ako týždeň, čo som ho nekojila, takže neviem-neviem…

• Citovat
  • Upravit
319
4.6.07 15:41
Anonymni píše:
Ahoj. Tak dúfam, že sa Ti opäť malá čoskoro prisaje. Ten môj o tom nechce ani počuť. Niekedy síce príde ku mne a nadvihuje mi tričko, ale keď mu ponúknem prso, tak ani za svet. Z fľašky mi ho ale vypije v pohode. Tak zatiaľ tiež len odstriekavam a odstriekavam a tajne dúfam, že možno sa ku mne malý vráti :-) A keď nie, nebudem to siliť a kým mi to nebude robiť problém, budem odsávať a dávať mu ho z fľašky.
Tiež mu práve idú zúbky, ale zasa u nás to už trvá viac ako týždeň, čo som ho nekojila, takže neviem-neviem…

Díky, taky to tak budu řešit, pokud se nerozkojíme :cry: . Byť většina říká, že MM do roka stačí, myslím si, že určitě je v něm pořád pro dítě více hodnotných látek než v UM nebo jogurtech, mléčných kaších apod.
Ty máš navíc výhodu, že ti malý pije z flašky, s tou lžičkou je to opravdu pakárna :x . Navíc nemám odsávačku, protože sem ji doteďka nepotřebovala, takže i ručně odsávám a mám pocit, že celý den jen odsávám, dávám MM, krmím příkrmy, přebaluju a uspávám.
Zkusím jí teď ještě mezi nabízením prsa udělat větší přestávku, aby neměla pocit, že ji pořád něco vnucuju.
Takže hlavu vzhůru a vydržet, s malým ještě taky neházej flintu do žita, kdoví… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová