Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojte maminy!
Můj dotaz bude asi zvláštní a možná ani k tomuto neexistuje žádná rada.
Náš malý skoro po každém pití (buď hned, ale někdy i za hodinu) začne strašně škytat, že to s ním celým třese. Mu to sice asi moc nevadí, ale mě je ho líto. Předpokládám, že je to tím, že se moc a rychle napil.
Nevíte, jestli se tomu dá vůbec nějak předcházet nebo mu potom nějak ulevit?
Díky Kati
prý pomáhá dát ještě na chvíli k prsu. náš to dělal taky a taky mu to nevadilo a mě ho bylo líto. Pamatuju si že sem mu k tomu složila písničku a zpívsala mu jí (text- škytko, já mám ještě malé bříško, škytko, nech mě být). ne že by mu to pomohlo,ale já měla pocit, že něco dělám)))
Jak jiz tu bylo napsano vetsinou pomuze dat malemu jeste trochu cucnout a pak skytavka vetsinou polevi.
Verveve
Díky za odpovědi. To jsem i někde četla a taky zkusila, je pravda, že to pomáhá. Jen mi zase připadalo, že už tak je hodně napitý a ještě mu do bříška přidávat?
Ale vypadá to, že nic účinějšího není, tak to budu praktikovat ![]()
Díky Kati
Mirda to má taky a pořád, škytá tak jednou za den…a nepomáhá nic…a jemu to nijak nevadí a teď se k tomu ještě směje, jak škytá…
Kati- anička taky hrozně škytala, a škytá dodnes, hlavně když se začne smát.no a fakt vždy zabírá dát cucnout.stačí jen malinko,ale je po škytání.
M.
Můj syn takto škytal už od narození. Když se na něj poprvé přišla k nám domů podívat pedatrička, říkala jsem jí, že po odříhnutí začne škytat a taky doporučila dát mu ještě trochu cucnout. Nám pomáhá již zmíněné napití, nebo někdy syna prostě nechám vyškytat.
I teď se nám občas stává, že se po odříhnutí, nebo při záchvatu smíchu rozškytá.
Můžu říct,že naše malá asi 2týden po narození taky začala škytat a bylo mi řečeno,že štyká,že jí je zima a nebo že má mokrou hodně plenu a pak mi kožařka řekla,když jsmepřišli s potničkama
že škytají z hladu nebo přejezení, tak jsem jí vždycky dala trochu cucnout a přešlo to
u těch dětí fakt člověk neví proč štykaj ![]()
Je pravda že na škytaní pomaha i fouknout do obličeje ja malího už nekojím a pokaždem jídle mi škyta a nepomaha ani čajík poradíte mi co zabíra děkuji
Ahoj, dcerce doposud pomáhá na škytavku pouze vypít vodu z lahvičky, ale se savičkou. Jak musí víc tahat, tak to hned přejde ![]()
To nam nepomaha musím malího zabalit do deki a kejvat snim a hladit ho po zadíčkách a tak po pul hodce mu to přestane někdy škitá i hodinu newim jak na to malej mi i kolikrat brečí jak ho musí už bolet u srdíčka ma opravdu silnou škitavku nevím co stím