Mám ukončit studium?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
23.10.23 02:54

mám ukončit studium?

Ahojte nevim moc jak to smyslplne podat, ale asi bych zacla od zacatku :oops: Jsem v prváku a vyšla jsem z 8 třídy kvuli psychickým problémům, takže pro mě nebylo jednoduchý se vrátit do normálu 🤷🏻‍♀️ jde o to že jsem měla nastoupit na kadeřnici ale bohužel jsme se z toho města odstěhovali 400km daleko, a mě v novém městě nezbyl jiný obor než „ubytovací a stravovací služby“ takže výpomoc v kuchyni vlastně 🤷🏻‍♀️ čekala jsem že to bude něco jako hotelovka ale h****, sice jsem si ve třídě našla super lidi ale nebaví mě to. Nebaví mě pracovat v gastru, nevím jesli to mám vzdát, ale lepší odejít ze školy než tam nechodit a být vyhozena :oops: poradíte mi? bojím se že nebudu nic a příští rok mě nikam kvuli té 8 třídě nikam nevezmou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20838
23.10.23 06:04

Znám pár takových mladých lidí, kteří pořád jen hledali něco co by je bavilo. Po 10 letech je pořád nic nebaví. Nemají vzdělání a jen dluhy. Ale pořád hledají „něco“ co je bude hrozně bavit a kde je ještě královsky zaplatí. No bez vzdělání ani prd.

Co řešit nějaký přestup v rámci školy na jiný obor? Stejně to půlka lidí nedodela a místa budou po roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
23.10.23 06:06

Snaz se vydržet. Pokud máš fajn lidi kolem sebe, tak to zkus dodělat, ať máš aspoň něco. Pokud chceš hodně zmizet, tak si podej novou přihlášku a školu ukončí až konec roku a pak přejdi jinam. Třeba ti díky tomu něco uznají a nebude to úplně zahozeny rok. Případně zkuste s rodiči obvolat obory, které by se ti líbily, jestli není možný přesun hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44173
23.10.23 06:07
@secreteli píše:
Ahojte nevim moc jak to smyslplne podat, ale asi bych zacla od zacatku :oops: Jsem v prváku a vyšla jsem z 8 třídy kvuli psychickým problémům, takže pro mě nebylo jednoduchý se vrátit do normálu 🤷🏻‍♀️ jde o to že jsem měla nastoupit na kadeřnici ale bohužel jsme se z toho města odstěhovali 400km daleko, a mě v novém městě nezbyl jiný obor než „ubytovací a stravovací služby“ takže výpomoc v kuchyni vlastně 🤷🏻‍♀️ čekala jsem že to bude něco jako hotelovka ale h****, sice jsem si ve třídě našla super lidi ale nebaví mě to. Nebaví mě pracovat v gastru, nevím jesli to mám vzdát, ale lepší odejít ze školy než tam nechodit a být vyhozena :oops: poradíte mi? bojím se že nebudu nic a příští rok mě nikam kvuli té 8 třídě nikam nevezmou :(

No a k vůli tomu ses dnes registrovala na emimino?
Co jiného než E učňák bys s osmou třídou chtěla :roll:
Taky nevěřím tomu, že jen kvůli psychickým problémům někdo dopadne podobně. Inkluze a s ní spojená podpora se každému strká málem do zadku. Na ZŠ určitě.
Nějak tomu nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64919
23.10.23 06:17
@secreteli píše:
Ahojte nevim moc jak to smyslplne podat, ale asi bych zacla od zacatku :oops: Jsem v prváku a vyšla jsem z 8 třídy kvuli psychickým problémům, takže pro mě nebylo jednoduchý se vrátit do normálu 🤷🏻‍♀️ jde o to že jsem měla nastoupit na kadeřnici ale bohužel jsme se z toho města odstěhovali 400km daleko, a mě v novém městě nezbyl jiný obor než „ubytovací a stravovací služby“ takže výpomoc v kuchyni vlastně 🤷🏻‍♀️ čekala jsem že to bude něco jako hotelovka ale h****, sice jsem si ve třídě našla super lidi ale nebaví mě to. Nebaví mě pracovat v gastru, nevím jesli to mám vzdát, ale lepší odejít ze školy než tam nechodit a být vyhozena :oops: poradíte mi? bojím se že nebudu nic a příští rok mě nikam kvuli té 8 třídě nikam nevezmou :(

Z osmicky se nevychazi jen tak. Pokud jde o zdravotni obtize, reditel vetsinou devitku povoli i propadlikum. A z osmicky nemuzes cekat jiny obor nez pomocne prace. Neverim, ze by te jinde vzali na kadernici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8849
23.10.23 06:22

Něco jako hotelovka je maturitní obor a na na lepší z nich se hlásí i lidí s vyznamenáním :lol: takže to fakt nečekej. Při dnešní velké konkurenci budeš muset jo makat, aby ses někam posunula. A i ta kadeřnice z osmičky se mi nechce věřit, když na tento obor nevezmou plno deváťaček bez pětek… Takže zůstaň tam, kde jsi, šoupej nohama a dodělej jeden učňák a pak to možná zkus na další. Ale dodělej. Ne jako základku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
23.10.23 07:29

Ty moc výběr nemáš. Takže zůstaň a školu dodělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15384
23.10.23 07:36

Nemáš na výběr. Baví, nebaví… budeš to muset dodělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.10.23 07:42

Tak bud hledat, kam bys mohla prestoupit, nebo zustat.
Jine moznosti nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14566
23.10.23 08:10

Vyučení trva tři roky, tak to dodelej a pak se prihlas na tu kadernici nebo hotelovku. To bys vlastně šla jakoby po normálním druhaku, to není vůbec nic hrozného. Ano, s nedokončeným základním vzděláním tě teď rozhodne na normální obor s maturitou nevezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2341
23.10.23 08:19

Kdybys ukončila školu, rodiče by přišli o daňové ulevy za studující dítě.

Musela bys jít do evidence na urad prace, kam bys musela chodit. Protože jako nestupující, bys neměla placené zdravotní pojištění. Bez registrace na úřadu práce by zdravotní museli platit rodiče, je povinné, pokud se neplatí, vzniká dluh a penále. +-2000kc mesicne.

Na úřadu práce tě budou posílat na rekvalifikaci typu prodavačka, prodej jídla ve stáncích…vyberou „jednoduchou“ rekvalifikaci pro lidi bez střední školy. Abys měla osvědčení alespoň na nějakou pomocnou praci.
Podporu v nezaměstnanosti nedostaneš.

Co na to říkají rodiče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2341
23.10.23 08:29

Ty psychické problémy jsou závažnější?

Zeptej se doktorky na invalidni duchod, jestli máš takové velké problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5209
23.10.23 08:38

A dodelat si tu devatou tridu zpetne nejde? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2937
23.10.23 20:10

Zakládá se dodělat dá. Proč sis ji v prvé řadě nedodelala?
Tipuju, že psychické problémy byly nějak spojené s chlastem a drogama nebo jste nějaká hodně spodní sociální vrstva.
Jinak přestěhovat se 400 km je prakticky přes celou republiku. To se mi zdá taky nějaké podezřelé. Nicméně všude se dá v rámci kraje dojet do vhodné školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
23.10.23 21:56

@Amassakoul v zivote jsem zadne drogy nemela a alkohol jsem nepila. tady jde moc dobre videt ze se velice vyznate mezi psychickyma problemama 😃 🤷🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat