Mam vrátit plínku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9805
20.1.15 12:08

Mam vratit plinku?

Ahoj holky :kytka:
Je tu plno podobných témat, ale nikde jsem nenašla to, co trápí nas :,(
Malyho jsem poprvé posadila na nocnik, když začal sam sedět..na povel se vždy vycural :jazyk: v létě, když mu byl rok a pul jsem mu sebrala plinky úplně a hlídala jsem ho..ze začátku cural často a všude, pak jsme to začali vychytavat a maléj to udržel dyl a já ho dávala třeba každou hodinu, prostě jak jsem si vzpomněla, ze by už mel curat, tak jsem ho dala..byl bez nehod.
Na začátku října si začal říkat sam, ze potřebuje..zavládla obrovská radost :kytka: ale vždy než si řekl, tak si ucurnul..ale hned si řekl a stihli jsme dojít na záchod, kde se docural..a to trvá do ted :,( ted už si ani neříká a ucurava a ucurava dokud si toho nevsimnu a nedovedu ho na zachod :,(
Nevím jak dal, jsem už tak zoufalá, ze uvažuju nad vrácením pliny..nebo ho mám zase třeba každou hodinu dávat nebo čekat než si rekne :nevim: fakt nevim :nevim:
Děkuji za jakoukoli radu a zkušenost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
20.1.15 12:17

No, to je to brzké odplenovaní. To dítě nad tím absolutně nemá kontrolu, od začátku to hlídáš jen ty. Já bych se na tohle mohla vyprdnout. Možná je nakonec štěstí, že se mi děti na nočník neposadí a tudíž jsem odplenování nechala na nich.

Pro odplenování je důležité, aby si dítě prošlo několika fázemi. Proto nemá valný význam to dítě před 18 měsícem na nočník vůbec posazovat, mentálně na to nemá a celé kouzlo je jen v onom načasování a tvém hlídání. Je to reflexní vyprazdňování, nic víc. Dítě si nejdříve uvědomuje a hlásí, že je počůrané, potom hlásí, že čůrá a nakonec, ta úspěšná je, když dítě hlásí, že se mu chce/bude čůrat a má nad tím kontrolu.

Pokud už máš tak dlouho ale dítě bez pleny, tak bych asi nevracela. Bude v tom mít to prtě šílený mrdník. Zkrátka budeš muset vyčkávat a takhle šaškovat třeba ještě půl roku. Každou hodinu bych ale zase neposazovala, tomu dítěti to akorát zprotivíš a nic tím neurychlíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
20.1.15 12:20

Ja bych doma nechala s holym zadkem, treba si bude chodit sam. Jinak bych pripominala, at jde curat, dvouletak si uz dojde sam. Pred odchodem ven bych rekla, at se vycura, hlidala byvh cas, prijem tekutin.
Plinku bych vratila, kdyby to zacal uplne a nepredvidatelne poustet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
20.1.15 12:21

Ahoj, já bych plinku nedávala..je to krok zpět a malej je na dobře cestě…zkusila bych pomalu davát na záchod a pak to třeba zas pochopí…chodí na nocnik nebo na záchod? Můj syn, teď bude mít 3 roky, chodí na velkej záchod..zvedne si sám prkynko a cura..ve stoje..strašně ho to baví…navíc chce furt sám…že začátku jsem ho za dverma kontrolovala a teď už to zvládá…tak co to tak zkusit? na zacatu treba s tatínkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
20.1.15 12:22

Já bych plínku nevracela. Hodně a často bych se ptala (než ho automaticky odvádět) jestli nechce čurat/lulat (nebo jaké slůvko používáte). Kamarádce se osvědčil „dětský pisoár pro malé muže“, jejímu chlapečkovi to přišlo zajímavější než hrací nočníky apod. a naopak začal často vyžadovat doprovod ke svému „pisoáru“ (ještě ho tatínek vzal v restauraci na pány, kde pisoáry omrkl), je to na přísavku a dá se korigovat výška. Stačí zadat do vyhledávače.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
20.1.15 12:27

@gargamelinka
Ahoj, a nemůže být nachlazený třeba? Nebo to učurávání bez hlášení trvá dýl?

A jak se chová u jiných „nových zajímavých“ aktivit? Taky je to chvíli zajímavé a pak už to nebaví? Jestli jo, co to chození na záchod/nočník zase oživit? Zase juchat a chválit, dát odměnu, mít tam po ruce pár hraček nebo prostě jen hrát toaleťákové hry?

A pozoruješ nějaké rozdíly během dne? Třeba dopoledne to jde líp, navečer se víc zapomíná? Prostě jen únava a nepozornost?

Pozoruješ nějaké změny v pití? Např. předtím chodil ucucávat z hrnečku, teď vypije sám hrnek na ex?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
20.1.15 12:34

Ahoj je to par tydnu co jsem zakladala hodne podobnou diskuzi tady mela jsem uz depku z toho ze syn je od kvetna bez pliny i si v lete docela rikal ale ja zacalo bejt vetsi zima a my vice doma tak na to cim dal vic kaslal a nakonec ted pred vanocema se zacal uplne pocuravat znovu ne jenom koleckaale uplne tkze celej byt pocuranej tak jsme mu na doporucenni maminek zde vratila plinu a ted o vikendu jsme zacali metodu za odmenu uz si i rika zacal vcera. Jsme domluveni ze kdyz si rekne a nebude mit kolecko tak dostane dve lentilky a chodi docela spolehlive dneska uz si rekl dvakrat sam jednou mel kolecko tak jsme mu lentilku nedala on pochopil proc, uvidime jak to pujde dal ale ted uz mam z toho lepsi pocit nez pred tim, ale teda je asi starsi nez tvuj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9805
20.1.15 12:39

@Sanyy Chodi na zachod, na nocnik se neposadi, jen na bobek..a chce curat jen ve stoje.. @Apaji to jsem jeste neslysela mrknu na to.. @kjhui nerika si tak od vanoc.:-(obcas se stane ze si rekne, ale musi byt doma, na navsteve to nehrozi..zkousela sem uz i uplaceni, ale nic:-(vzdy kdyz ho prevlikam tak mi hlasi, ze katata tul tul ne..minule sem delala, ze brecim, tak sem se ho ptala, proc maminka breci a on mi rika maty tul tul, ale nic..pit jsme ted zacali. z hrnicku, protoze z flasky pil dokud to nevypil, ted se napije vylozene, kdyz ms zizen..behem dne nepozoruju zmenu..v tom rijnu si rikal vsude i venku, v cizim. prostrefi, pri hre a ted? Uz vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9805
20.1.15 12:42

@verunka8812 zkusim..ale u nas je to horsi v tom, ze neji sladky..bonbony nic..asi ho budu uplacet okurkou nebo masem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
20.1.15 12:42

@gargamelinka Dej tomu čas. Je ještě relativně malý. Stejně nic víc dělat nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9805
20.1.15 12:48

@Fima ja vim, ale mrzi to :(clovek je bezradny, nevim jestli hubovat, vracet plinu uplacet atd.no u druhyho uz bych to udelala jinak jako ty, cekala bych..hold chybama se clovek uci :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
20.1.15 12:52

@gargamelinka Já vím, já to chápu. Ale nevěš hlavu, ono se to opravdu zlomí. Netlačila bych na něj, aby se neblokl, klidně bych zkusila ty úplatky a dávala tomu čas. Plínku bych nevracela, byl by to asi krok zpátky. Ono to přijde. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9805
20.1.15 12:59

@Fima děkuji..hold budu muset byt trpeliva :D a čekat, ze se to zlomí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze