Přestala hlásit na nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
přestala hlásit na nočník
Ahoj všem
Jsem tady nová, ale i přesto prosím jestli se některá ozvete s radou
Před vánocemi mi malá začla sama od sebe (v podstatě) hlásit sama, že chce na nočník. Je jí nyní 17 měsíců. Dařilo se nám tak 90% všeho provést po nahlášení do nočníku. Plíny jsem jí tedy pořád nechávala a když jsme byli někdě bez nočníku, tak jsem jí pochválila a dovolila, že může do plínky. Měla je i doma, ale opravdu převážně suché a max třeba 1× za den se vyčůrala do plínky. Pak dostala velkou rýmu a měla i teplotu a už při tom jsem si všimla, že často nahlásí pozdě a je už počůraná. Tak jsem to přestala tolik hlídat. Pak jsme se do toho ještě stěhovali. Nyní je pořád trochu nastydlá, lehce rýmu a na nočník nahlásí předem minimálně
Většinou nahlásí až po vyčurání. Kakat se nám ještě jakž takž daří do nočníku, ale často to máme tak, že už je trošičku v plíně a teprve pak dodělá zbytek do nočníku. A tak nevím…myslíte, že to může být tím nastydnutím a nebo třeba i tou změnou bydlění? A nebo to tak někdy může být, že přestanou takhle hlásit? Myslíte, že mám pokračovat chválit, že aspon nahlásí a zkoušet dávat na nočník často a nebo to chvíli nechat a začít třeba až později? Děkuji všem za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No mám uplně stejný problém.. Jenže synovi budou už 2 roky. Nevím co s tím, tak pořád čekám..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně byla chyba dovolit jí čůrat do plínky, když si hezky řekla. Měla jsi to řešit jinak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Urcite to muze byt jak bydlenim, tak hlavne tou nemoci. Syn, kdyz nastydne, tak si rika pozde i ted, ve 3 letech. Nastesti je to vzdy jen docasne a po vyleceni je do tydne zase v klidu. U vas je dite mladsi a jeste k tomu bylo to stehovani, takze ja bych dala diteti cas a hlavne se nezlobila, kdyz ma ty nehody. To muze situaci jeste zhorsit. Ja osobne bych zkousela dal davat na nocnik a chvalila vycurani se na nocnik. Kdyz nahlasi, ze se pocurala, tak bych nehubovala, ale asi bych ani nejak moc nechvalila. Chvalit dite za to, ze se pocuralo mi prijde divne. Ja to komentovala vzdy pratelskym hlasem, neco jako „Pojd, vymenime obleceni, at jsi krasne v suchu, to neni hezke byt v mokrem“
@Sofie92 Syn teprve ve 2 letech zacinal slavit prvni uspechy na nocnik, takze klid. Navic znam osobne klucika, ktery ve 3 letech je jinak strasne chytry a rozumny, ale co se WC tyce, tak je jak mimino. Stale se pres den pocurava (ne jen obcas, ale treba i nekolikrat za den). Ale tam je tedy asi situace zhorsena tim, ze mu mama hubuje a on z toho ma asi jeste vetsi stres
Muj syn se naucil az kolem toho druheho roku, kdy pochopil, ze mu mokre obleceni neni prijemne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@trpaslinka No asi jsem to zavinila já nejsem důsledná. Venku jsem ho nedávala (je zima má kombinézu a vše možné a vžddy si vše počůrá)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sofie92 ja kluka take venku nedavala. Obvzlaste pres zimu, takze na ven mel take plenky. A to mu uz byly pres 2 roky. Nez riskovat nejaky zapal plic proto, ze ho venku svlekam, aby se mohl vycurat a nedej boze prevlekala pocuraneho, tak to mu radeji na to odplenkovani dam cas navic. Takze sice zacal chodit na nocnik kolem druheho roku, ale bez nehod to nebylo. A na velkou dokonce zacal hlasit az kolem 3 let. Nastesti s nocnim odplenkovanim to bylo jednodussi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nico2
Myslím si, že je ještě dost maličká a na spoustu podnětů citlivá. Nemoc a následné stěhování ji možná trochu znejistěly.
Netlačila bych na ní. Pokud se stane nehoda, tak bych třeba jemně upozornila, že to se stane, ale je lepší čůrat do nočníku, než mít potom mokré kalhotky… ![]()
Naše malá zvládala nočník na 100% ve dvou letech a ve 2,5 si začala „ucvrkávat“ do kalhotek, než se vyčůrala na nočník. Čím více jsme ji na to upozorňovali a připomínali, zda se nechce vyčůrat, bylo to jen a jen horší. Jakmile jsme začali věřit jí samotné a nechali to na ní, přestalo to. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit