Učení na nočník - zkušenosti :-)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
učení na nočník-zkušenosti :-)
Ahoj, máme doma 19měs špunta, měsíc se nám daří být bez plen, má je jen na noc.Ale nevím si rady s jednou věcí, doma chodí s holým zadkem, jakmile ho obleču nestíhá. S holou dubou si chodí na nočník celý den, jak je třeba. Stačí když má jen slipy a nestihá, protože chodí fakt na poslední chvíli a nevím jak ho to naučit. NEvím jestli si oblečený nemyslí že má plenu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já jsem odnaučovala v létě a mám holku, takže prvních pár dnů chodila se sukní a naostro. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Misanka2 Tak ho nenechávej až chce sám a dávej ho častěji. Já se pořád ptám. Jdeš se vyčůrat? On teda pořád říká, že nechce a pak taky skáče a letí na poslední chvíli. Ale já křičím, nečůrat, nečůrat, stáhnu gatě a stihne to vždycky. Možná si fakt myslí, když má gatě, že má plenu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řekla bych, že nerozlišuje, že nema plenu. Kamoska to řešila. s malým taky, ale bylo to v létě, takže chodil nahatej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Misanka2 měli jsme stejný „problém“ s klukem na ostro třeba jen v tričku chodil sám na nočník jakmile se mu dali tepláky, trenýrky, slipy tak prostě se počůral. Přikládám to k tomu, že si „myslel“ že ho to oblečení ochrání jako plínka.
Stejně jsme neuspěli, nechala jsem to být. A momentálně si řekne sám jen musíme trošku pomoct s oblékáním nebo vyslékáním.
Za to máme problém s kakáním :-/ kde kaká jedině do plenky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Misanka2 to období než mu dojde, že nemá plínu ale oblečení musíš nějak přečkat. Syn si nahatý taky chodil krásně, ale jakmile jsem mu dala oblečení tak se počůral. Trvalo to zhruba 14 dní, kdy jsem ho musela x-krát denně převlékat, pak to pochopil. Ale každé dítko je jiné, dcera se do kalhotek počůrala jednou a to jí stačilo k pochopení ![]()
- Citovat
- Upravit
@natyber píše:
@Misanka2 Tak ho nenechávej až chce sám a dávej ho častěji. Já se pořád ptám. Jdeš se vyčůrat? On teda pořád říká, že nechce a pak taky skáče a letí na poslední chvíli. Ale já křičím, nečůrat, nečůrat, stáhnu gatě a stihne to vždycky. Možná si fakt myslí, když má gatě, že má plenu
To jsem dělala jak se učil že jsem se ho furt ptala, ted už fakt šikovně chodí a jak sedí volá, protože chce at se radujeme
takže tohle už chápe, i kadit chodí do záchodu, to má rozdělené že řekne kakat a jde tam..ale zkusím ho obléct a zas se ptát
spíš mám strach at mu to nezprotivím
doma topíme tak se to dá, ale pomalu kutím nad tím že by už mohl mít o oblečení
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mufina píše:
@Misanka2 to období než mu dojde, že nemá plínu ale oblečení musíš nějak přečkat. Syn si nahatý taky chodil krásně, ale jakmile jsem mu dala oblečení tak se počůral. Trvalo to zhruba 14 dní, kdy jsem ho musela x-krát denně převlékat, pak to pochopil. Ale každé dítko je jiné, dcera se do kalhotek počůrala jednou a to jí stačilo k pochopení
Super díky, budu zkoušet
spíš jsem měla strach at s nočníkem nepřestane kvuli oblečení, mám starší děti ale tohle si už vubec nepamatuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jannys píše:
@Misanka2 měli jsme stejný „problém“ s klukem na ostro třeba jen v tričku chodil sám na nočník jakmile se mu dali tepláky, trenýrky, slipy tak prostě se počůral. Přikládám to k tomu, že si „myslel“ že ho to oblečení ochrání jako plínka.
Stejně jsme neuspěli, nechala jsem to být. A momentálně si řekne sám jen musíme trošku pomoct s oblékáním nebo vyslékáním.
Za to máme problém s kakáním :-/ kde kaká jedině do plenky
Takže na to přišel postupně sám?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ProfZav píše: Řekla bych, že nerozlišuje, že nema plenu. Kamoska to řešila. s malým taky, ale bylo to v létě, takže chodil nahatej.
Jojo tež chodí i na návštěvě
ale tam si i řekne že chce a jdem na záchod
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ProfZav píše: Řekla bych, že nerozlišuje, že nema plenu. Kamoska to řešila. s malým taky, ale bylo to v létě, takže chodil nahatej.
Jojo tež chodí i na návštěvě
ale tam si i řekne že chce a jdem na záchod
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Misanka2 úplně bez problému, prostě jsem ho nechala… hlavně nenutit neposazovat násilím
Najednou jsem u mamky a chlap mi volá."Zlato víš co se stalo???A já co? A on, Niky si sám sundal věci a čuráá. Od té doby šup a bylo to. Chodíme už jedině na velkou toaletu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jannys píše:
@Misanka2 úplně bez problému, prostě jsem ho nechala… hlavně nenutit neposazovat násilímNajednou jsem u mamky a chlap mi volá."Zlato víš co se stalo???A já co? A on, Niky si sám sundal věci a čuráá. Od té doby šup a bylo to. Chodíme už jedině na velkou toaletu.
Super a on je jak starý?
jako taky věřím že to přijde, doma mi to zas až tak nevadí, jak na těch návštěvách a plenu mu tam nechci dávat at v tom nemá zmatek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Misanka2 no my už zkoušeli od roka posazovat jednu chvíli se dařilo, ale prostě ještě nebyl vyzrálý.
Malý je starší je mu 2.5 roku.Ale jsme štastní, že si konečně řekne sám. Hlavně, když si hraje tak dokáže opustit činnost a přijít s tím, že chce čůrat. Prostě nezapomíná. A to jsem si myslela jak nebude snad chodit nikdy na nočník. Prostě měl zájem o něco jiného než ten nočních za což jsem se nemohla ani zlobit, pořád je to dítě.
Dle mého názoru a stejný názor bych řekla, že tu sdílí spousty maminek. dítě k tomu dozraje samo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit