Zase nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Zase nocnik
Ahoj vsem, ja vim zase nocnik, dlouho to tu nebylo ![]()
Ale jsem uz silena. Male budou dva roky. Za hyterickeho revu ji tam posadim a ona si klidne vstane zacne se vztekat a utece, nasilim ji tam dzet nechci. Snazila jsem se ji to uz kolikrat vysvetlit, ale marne. Co si asi tak dvoulete dite mysli o matce co ji vysvetluje, ze plinky jsou spatne a musi byt dospela, protoze s plenkou neoblekne ty krasne kalhoty co jsem ji koupila. Ma me na haku
Kdyz, ale zaleze do koupelny za mnou nebo za tatou, tak vzdycky hrde opakuje ee, takze moc dobre vi, nac ta misa vlastne je ![]()
Zkousela jsem ji plenky vzit, tri dny jsem neustale drhnula koberec a nikam to stejne nevedlo ![]()
Uz nevim co sni. Hlavne bydlim na konci Prahy a uplne nesnasim:„kolik ji je a to jeste nosi pleny???“ Boze tohle me zabiji pripadam si jak neschopna matka co neumi naucit dite na nocnik
Muj prvni syn, tam to slo ten chodil od roka a pul, dcera nechce a nejmladsiho to teprve ceka
Radsi bych je kolikrat naucila francouzky, nez chodit na nocnik…
jsem zoufala, nebo neschopna??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak zarad zpatecku a nech dceru byt. Jeste na to evidentne neni zrala.Ja se synem bojovala od roka a trictvrte do skoro tri let a 2 mesice pred tretima narozeninama se nam to podarilo behem tydne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud hystericky rve uz pri posazeni, tak to nema smysl. Zkus to za mesic az dva znova. Me se starsi odplenkovala ve dvou a 3/4 a mladsi ve dvou a pul. Ten byl behem 14 dnu bez pliny i na noc. A nedrhla jsem nic, slo to uplne samo… A narazky okoli ignoruj. Kazde dite ma proste svuj cas… Ja proste tyhle ambice mit deti idealne od roka bez plen v zivote nepochopim…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ench ji být, má čas, mě ve 2 letecdh necchodil ani jeden, u maldšího budu ráda, když to zvládne do 3 let, a to ještě není jistý, pokroky dělá dost pomalu.OT: ty máš děti ani ne 11 měsíců od sebe, podle metříků? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje ma 20 mesicu, na nocnik posazuju od roku a pul, ale bylo to za hysterickeho revu, takze jsem s tim prestala a akorat nechala nocnik na viditelnem miste a opakovala ee a podobne
Ted si obcas sama na ten nocnik sedne a vi, co tam ma delat, ale jeste jsme nedospeli k uspechu…Kdyz jdu na zachod ja nebo manzel, automaticky si prinese svuj nocnik a posadi se s nim pred koupelnu ![]()
Taky se me mamka furt pta, jestli uz mala chodi na nocnik, ze ja uz jsem davno umela, ale ja to beru tak, ze jednou stejne bez tech plenek bude, tak tech par tydnu/mesicu navic nas nezabije
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle prostě nejde dítě naučit, musí na to přijít samo, musí k tomu dozrát. Vykašli se na pohoršené okolí. Pokud dcera nechce a je u vysazování vzteklá, tak ji nech být, může se to změnit ze dne na den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nuchka
jako bych to viděla u nás, malá měla v květnu 2r tak jsme si řekla začne v červenci to nemusíme pro nejstaršího ke škola tak super, chytrá je dost. Plenu jsme sundala, vysvětlovala že musí čůrat do nočníku a prd, zadržovala od probuzení i 5h což se mě nelíbilo pak řvala no nakonec začla čůrat na zem tak jsme jí čapla a posadila pak bonbonky a za půl hodiny počůrala čalouněnou židli
. Po pár dnech jsme vrátila pleny a byl klid pak jsme jednou za čas nedala plenu a stále nic, vždy hlásila těsně po čůrání do pleny a hned si jí sundavala tak jsem říkala že je to otázka chvíle
a začátkem listopadu se ráno probudila a suchá plena tak jsem si řekla že vyčkam a určitě musí čůrat, vydržela 2h a pak sjme jí nějak odchytla takže skoro vše šlo do nočníku, sama si tleskala a měla radost, odpoledne šlo vše na zem a večer se povedlo do nočníku a další den už bez jediné nehody, odpoledne už chodila v kalhotkách a ráno má většinou taky plenu suchou
. Dokud jí to v mozku nesepne tak se budete obě trápit, ted bych počkala do jara a možná začne ze dne a den sama
. Malou neposílam, chodí si sama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja tu take jednou zakladala diskuzi, jak na nocnik. A bylo to hlavne kvuli okoli, ktere me terorizovalo otazkami, proc ma mala jeste pliny. Kdyz ji bylo 2 roky + 3 mesice, tak jsem plinu vzala / cerven - cervenec/, nechala ji nahatou a za tri dny curala do nocniku. Teda slibila jsem za to prvni Barbie
No ale…Kadeni je problem dodnes / 2 roky + 8 mesicu/. Kdyz chce kakat, tak si rekne o plinku a schova se do kouta, kde potrebu vykona. Doktor mi vycinil, ze jsem ji na nocnik nutila a ted z toho ma blok. Pry jsem tomu mela nechat volnejsi prubeh
Takze pokud budu mit druhe, nebudu urcite na dite nijak tlacit, i kdyz do tri let by se to urcite melo naucit kazde
Jeste poznamenam, ze zijeme v zahranici, kde deti ve trech letech maji plenku bezne. Takze terorizujici okoli bylo ze strany ceskych pribuznych ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evelina31 to kakání nějakým tlakem být nemusí, já tohle nehrotila nikdy, sundala jsme plínu-nechápal, utřela jsem pár louží a hromad, a vrátila plínu, čůrat doma se naučil cca v říjnu, většinou si dojde, ale kakání vůbec, akorát on si ani plínu nevyžádá, on hromádku udělá kdekoliv, taky si někam zaleze, a vykaká se, na nočník se ještě nepodařilo. naštěstí často kaká hned po porobuzení, tak to chytne noční plína, a doma přes den je bez.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď jsem učila mladšího taky na nočník. Nejdřív jsem to zkoušela o prázdninách, nočník naprosto ignoroval, nevydržel sedět, utíkal. Tak jsem to zkusila teď v říjnu znovu a během 3 dnů pochopil, chodí si sám, v podstatě bez nehod (v říjnu měl 2 roky, starší byl ve stejném věku už bez plíny i venku). Ty první tři dny jsem teda nestíhala prát, prádlo nám nestačilo:-) Teď má plínu jen na spaní, venku si taky krásně říká. Za to má ale problém s kaděním
Do nočníku nekadí, občas mu to vyjde do slipů, ale hlavně málo pije, tak s tím má problém a brečí, že ho to bolí… (má tuhý hovínka) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jeden merik je spatne a nejde mi predelat
Dcerka je spravne a melej je 2 prosince ![]()
To je takovej ten prvni sex po 6 nedeli, hormony ![]()
Vis co bylo nej, doktor mi do 23 tydne tvrdil, ze tehotna nejsem a tak jsem jela do nemcnice a tvrdila jsem, ze mi doktor tvrdi, ze tehotna nejsem a ja vim, ze sem!!! Rekla mi, ze nema cas se zabyvat recmi a tehotenstvi a ze kdyby me nemusela vysetrit, tak to neudela. Pak se mi hluboce omlouvala
Ten doktor uz:-D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak holky dekuji vsem… necham ji byt a okoli zacnu tvrdit, ze jsme z Ameriky a tam se bezne pleny nosi
Zvedli jste mi naladu…dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nech ji být. Kdybych tohle četla před 2měsícema, tak bych si myslela, že to za mě někdo píše. Přijde to ze dne na den, sama si řekne. Pak to půjde rychle. U nás to taky takhle bylo. Teď už je přes den bez pleny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smudlik.esta já z ní rostla, věděla k čemu nočník je ale prostě nevěděla že se jí chce a musí si sednout a pak ze dne na den, kadění trvalo pak pár dní, to nechtěla no ale i to už zmákla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit