3letá a plína na noc
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
3 roky a 2 měsíce
Ahoj holky, potřebuji radu.
mám dceru 3 roky a 2 měsíce. výborně mluví, je chytrá, venku introvert a doma by rozcupovala celej byt. problém je - chce kakat jen do plíny. tu má na noc, protože pije večer před spaním ještě sunar a ráno má plínu nacucanou.
tak bych potřebovala poradit. řešila jsem s dr to kakání a říkala mi, že to nemám hrotit, abych jí třeba nezpůsobila zácpu. kaká doma ráno a večer, někdy 2× někdy 1× denně. ve školce ne. nepomáhá žádná motivace a já už nevím jak jí naučit kakat na nočník? čůrat chodí už na záchod, nočník jsme odebrali když začala chodit do školky. ale já jsem už bezradná. vím, že bych jí asi neměla dávat plínu na noc, ale když mi pije to mlíko před spaním?? to bych musela už od 17 hod omezovat jí pití když jde ve 20 hod spát? poradte mi, prosím, zkušenější. děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nehrotit. Psychogenni zacpa je strasliva vec a muzes ji to zpusobit i tim odebranim nocni pliny. Pokud kadi pravidelne, nekadi do kalhot, nech to byt, ono se to casem zlomi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vím, to mi říká i dr. nechci jí způsobit žádnou zácpu, ale na druhou stranu v tomto věku mi přijde „divný“ když si říká o plenu, že chce kakat. lítá tu po obýváku, kam by se schovala a kde by tlačila… jak nějakej pes.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ccudlik Taky bych to vyloženě nehrotila, ale můžeš vyzkoušet následující:
U nočního pomočování kamarádce u syna pomohlo ho budit a dát vyčurat, než šli ona a manžel spát. Někdo ti řekne, že je to blbost, někdo ti řekne, že to funguje, chce to vyzkoušet. Já osobní zkušenost nemám, ale kamarádka právě říkala, že je to jediný způsob, který u nich funguje, jejich syn má 4 roky. Jinak už je bez plen dávno.
S kakáním do pleny můžu napsat vlastní zkušenost, i když s mnohem mladším dítětem. Syn je v látkových plenách (klasické čtvercovky) a když přecházel na tuhou stravu a začal mít pevná hovínka, tak jsme ho začali dávat na nočník. Velmi rychle si zvykl kakat jen do něj, protože látková plína je tuhá, není v ní takový prostor jako v papírovce a kakat do ní je celkem fuška. Takže už pár měsíců do plínky nekakal a čeká si na nočník, je mu rok. Pokud se ti do toho chce, zkusila bych dát látkovku, aby holčička neměla tak jednoduché kakání do plenky a byla sama motivovaná jít na záchod. Pokud by ale nějak víc protestovala, tak je opravdu lepší to nelámat přes koleno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V tomhle veku uz jsou deti uplatne. Vysvetlila bych ji, ze bys mela moc velikou radost, kdyby se ji povedlo se vykakat do nocnicku (a ze je moc sikovna holcicka a urcite to zvladne), a kdyby to chtela zkusit a povedlo se ji to, tak bys ji koupila NECO. Dcera takhle mela slibeny destnik a po tydnu takhle sama zacala, proste se rozhodla (tedy u nas slo o curani)
Tedy nenutila jsem, jen slibila. A uplne stejne jsme uplaceli pri prechodu na zachod, mela z nej temer fobii a po mesici se sama rozhodla, ze ji to za odmenu stoji a zacala ze dne na den curat do zachodu
U kakani ji davam na vyber, muze i na nocnik (je ji necelych 5 a kdyz ma zacpu, jde ji to do nocniku lepe) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak na názory jsem zvědavá. Řešíme to samé. Vyčurat se chodí dcera rovnou na záchod, ale to kadění. Jedinně do plínky. Příjde mi, že to už dělá schválně. Tři dny teď už nemá plínku na odpolední spaní a večer je protivná, že ji bolí zadeček, chce kadit, ale na záchod ne a ne a nepůjde. Hodí to teda do plínky až před spaním. Na noc plínku ještě mít musí. Pije totiž tak dvakrát za noc a ráno je plínka jako vemeno… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
jsme na tom stejně. Syn od 2,5 roků bez plenky přes den, v pohodě čůrá do záchodu. Ale na kakání vyžaduje plenku. Nepomohla motivace (moc chce mašinku Tomáše), ani přidržení a trošku řev tatínka. Na noc má taky plenku, občas je suchý, občas ne. V lednu má jít do školky, tak jsem zvědavá.
Počkám s dovolením na rady. A jsem ráda, že v tom nejsme sami.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A taky chodí jako tygr po bytě a hledá, kde by se s plenkou zašil.
Nejraději za gauč ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tím jak mi kaká ráno a večer tak to školce nevadí. ona se vykaká ráno po probuzení a nebo ještě večer před spaním. to ví, že dostane po koupání plínku. takže i kdybych jí ráno plínu hned sebrala, tak bude fnukat celý den že jí bolí bříško a bude dělat scény a večer jí plínu stejně dám a hodí to do ní.. motivovala jsem jí žetonkama, kdy jsem jí slíbila, že za určitý počet půjdeme plavat. no, vydržela 2 dny pak už nic… říkáme, že mikuláš a ježíšek mají rádi děti co kakájí na záchod, vysvětlujeme a stejně nic… přijde mi, že jsem zkusila vše možné, počkala jsem s dr na prohlídku ve 3 letech a ta mi řekla, že to nemám hrotit.. mě to ale vadí, zas jí nechci způsobit nějakou zácpu. vím, že to má hodně dětí, jen se o tom moc nemluví, a většina na to přijde sama… ale
je schopná to držet do večera než dostane plenu a já celý den poslouchám jak jí bolí břicho. když jdu s ní na záchod tak tam sedí a nic… vím, že je to pro ni pohodlnější, je v jiné pozici než na záchodě, ale já už fakt nevím.. jinak nechce ani nočník ani záchod…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo jo. říká že chce kakat, lítá jak splašená po obýváku, hledá zda je lepší za stolem nebo za sedačkou… a já na ní civím jak blázen ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ccudlik píše:
Ahoj holky, potřebuji radu.
mám dceru 3 roky a 2 měsíce. výborně mluví, je chytrá, venku introvert a doma by rozcupovala celej byt. problém je - chce kakat jen do plíny. tu má na noc, protože pije večer před spaním ještě sunar a ráno má plínu nacucanou.
tak bych potřebovala poradit. řešila jsem s dr to kakání a říkala mi, že to nemám hrotit, abych jí třeba nezpůsobila zácpu. kaká doma ráno a večer, někdy 2× někdy 1× denně. ve školce ne. nepomáhá žádná motivace a já už nevím jak jí naučit kakat na nočník? čůrat chodí už na záchod, nočník jsme odebrali když začala chodit do školky. ale já jsem už bezradná. vím, že bych jí asi neměla dávat plínu na noc, ale když mi pije to mlíko před spaním?? to bych musela už od 17 hod omezovat jí pití když jde ve 20 hod spát? poradte mi, prosím, zkušenější. děkuji
Mám doma přesně to stejně, akorát že má přesně tři roky. Počkám si na rady s tebou jestli dovolíš.
Každej den se ho ptám jestli nechce kakat na záchod, uplně hystericky ječí že chce plínu. Čůrat na záchod teda chodí už dluho. Ve školce nekaká, nechává si to na doma. A v noci má taky plínu, protože hrozně moc pije, nedal by to ani náhodou, ale to je mi jedno, to neřeším, spíš bych chtěla vyřešit to kadění. Ve školce kupodivu spává bez plíny, ale tam se nedostane tolik k pití jako doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ccudlik Radu nemám, protože mám doma to stejné. Dcera má 3 roky a měsíc a kaká taky jenom do plínky. Několikrát se vykakala do nočníku když jsem jí odmítla tu plínku dát, ale plakala, že nechce, ale pak z toho měla radost, že se jí to povedlo. Občas řekne, že jí bolí bříško, tak říkám běž se vykakat na nočník a ona že ne. Takže většinou kaká při odpoledním spaní nebo večer až má plínu. Chodí do školky jenom na dopoledne, takže tam to vydrží, ale stalo se, že se jednou pokakala do kalhotek. Tak si říkám, že asi potřebuje čas, aby se to naučila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ccudlik Presne me dite pres kopirak, akorat ze ma „jen“ 2 roky 8 mesicu. Chodi jeste do jesli a tam se take nevykadi a doma si rekne o plinu a kaka jak pejsek v rohu za televizi
Kdyz jsme venku a chce se ji, tak dam plinu take, radeji jednu v kabelce nosim. Ale malokdy se ji to povede, ceka az domu
Kdyz jsem se ji snazila primet na nocnik, tak z toho byla silene zacpa, skoncili jsme u doktora a tyden na projimadlech. Je to hrozne, ale asi si na to musi prijit sama jako tvoje dcera. Kamaradka mela uplne stejny problem a vyresilo se to o prazdninach, kdy malou nechala na tyden u sestry, ktera ma 6 a 8 lete holcicky. Kdyz jeji dite videlo, ze chodi kakat na zachod, slo se opicit a od te doby to zvlada. Male bylo pres tri roky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ccudlik
Nápodobně
taky jsme Ježíškovi psali, že už bude kakat do záchodu a poprosil o hračky. Na Mikuláše přijde čert a ten všechno ví, i to že kaká do plenky.
Nočník má za gaučem, i když se mu chce a ukecám ho a sedne si, stejně nic ![]()
Teď ještě jak nosí plenku na noc, tak má asi agresivnější moč a měl červeného pytlíka, tak se začal škrábat (i do krve) a řvát, že ho bolí pindík (několikrát za noc). Tak zkoušíme různě mazat i dr. nám doporučila masti, snad už to bude lepší. Právě jsme mu i vysvětlovali, že to má z té plenky a když už ji nebude mít, že to přejde a nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když mě přijde, že ona si hraje na miminko. pořád říká že je miminko, že chce plínku a že miminka taky kakají do plínky.. no holky, vidím, že to nemám jediná, že jsou i ostatní. v mém okolí tedy nikdo…tak uvidíme kdy se to zlepší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit