3letá a plína na noc
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dcerka měla to samé, ale mozek musel uzrát. Teď 2 měsíce před pátými narozeninami se sama od sebe přestala počůrávat. Byla z toho sama nešťastná, tak jsem ji uklidňovala, že je to takhle v pořádku a že její hlavička to ještě nepochopila (že se má vzbudit), ale že to určitě brzy pochopí. A taky se tak stalo. Chce to jen trpělivost a dítko podpořit a nestresovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje dvojčata(necelé 3 roky) jsou půl roku bez plen na den, ale na odpolední spaní i na noc jim plínu dávám a nijak to neřeším. Budit nechci, podle mě musí dozrát mozek. Pro mě je důležité že ji nemáme přes den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cverunka píše:
No já to zatím nijak výrazně neprožívám, spíš mě unavují poznámky babiček a pod. - taková velká holka a spí s plínkou…Se mi právě nechce budit dítě 3× za noc, aby se nepočůralo. Jsem ráda, že konečně spí celou noc.
Tak muzes rict babickam: "tak ja ji tu plinku na noc vezmu a postele mi budete chodit prevlikat vy, ano?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ondrášovka.N No to je to, že převlékat pořád postele a sušit povlečení, deku, kolikrát i polštář. Práce na 2 dny. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme to samé, dcera 3,5 stále na noc plína, tak dvakrát do týdne je suchá, jinak ne, večer se mi zdá, že tolik nepije a stejně se nám to nedaří úplně odbourat. Ale nějak to neřeším, zatím na to mají ještě nárok. Jí to trvalo dlouho i přes den. Každý dítě je jiný a zas vyniká v něčem jiným no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cverunka píše:
@Ondrášovka.N No to je to, že převlékat pořád postele a sušit povlečení, deku, kolikrát i polštář. Práce na 2 dny.
Ja zkousela dat dokonce inkontinencni podlozky, nejvetsi co sem nasla a stejne to bylo na matraci a vsude. Uz to odmitam delat. A lidi at si rikaj co chtej
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ondrášovka.N jo, podložky jsem taky zkoušela. Uchráním sice matraci, ale stejně to chytne polštář a peřina ![]()
Ale díky za uklidnění holky. Koupím další balík plínek. Nebudu stresovat jeho ani sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ladie tak to mas dobry, u nas to schytala i matrace kolikrat. A ten smrad moci fakt nic moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ondrášovka.N píše:
Musi se prej zacit tvorit nejaky hormon co zahusti moč. Ja jsem taky zkousela budit a efekt to nemelo
Fakt? Tý jo, se tu vzdělávám!
U nás už jsou malýmu 4 pryč, a taky furt plína na spaní, i na poobědové…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vorvaň obrovský píše:
Fakt? Tý jo, se tu vzdělávám!
U nás už jsou malýmu 4 pryč, a taky furt plína na spaní, i na poobědové…
Vsak dite neni soutez
do 5let maji narok. Nas po obede nespi, ale kdyz treba na cestach usne v sedacce tak se nepocura, jen v noci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem ho posazovala na nočník, když jsem šla sama spát. Nevzbudil se, šeptala jsem mu do ucha, aby se vyčůral a šlo to. Do rána pak vydržel (až na pár výjimek)…
po čase se začalo stávat, že se nevyčůral a vydržel do rána nebo se pak na čůrání sám vzbudil a šel na nočník.
Ale kdyby to bývalo nešlo takhle hladce, tak bych to asi nějakou dobu neřešila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dceři jsou 3 a čtvrt a je to to samé. Přes den bez pleny od 2 let a každou noc plena počuraná… Dávat jí 2× za noc čurat je super. Chodím do práce na plný úvazek a to bych snad nedala ještě 2× čurat a 2× dceru ukládat, když se vzbudí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doporučím podpořit dozrávání mozku 1 lžičkou rybího tuku denně nebo jiným způsobem doplňovat omega 3. Známé to úplně zázračně pomohlo s malým. Z počůrávání několikrát za noc bylo za necelé 3 měsíce nula. A když potřebuje čůrat, vzbudí se a jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj jsem bezradná. Malý měl teď 3 roky, plenku na noc měl. POKAŽDÉ v noci se do ní pokakal. Počuraná je taky. Byli jsme u doktorky, ta řekla HNED plenku sebrat.tak jsem sebrala a… pokadí se do pyžama, počurá se taky. Přitom pije naposledy v 18 hodin a dnes se počural 5 krát!!! Jsem totálně nevyspaná. Kamošky radí, že mu plenku mám dát zpátky. Asi budu muset, protože jsem ko a on v noci plače, že je pořád vzbuzený.
Myslíte, že je lepší mu dát třeba látkové pleny, že ho to donutí? Ale stejně se mi bude budit na převlečení. Mně nevadí ani tak to čurání, ale to kakání. Je takhle zvyklý kakat v noci už půl roku.On si to ani neuvědomuje, že kaká. Má jít od září do školky. Poraďte prosím, jsem zoufalá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sazkarka ahoj,neporadim, ale naprosto Te chapu.Jsem také bezradna a kolikrát si rikam, že jsem někde totalne selhala.Syn za měsíc mu budou 3 roky, plenka na noc a to už tak nepije je vzdy pocurana. Někdy dokonce durch ráno. Co se tyče kakani chodi kakat doslova pouze do plenky. Přitom domlouvání, odměny, vypůjčení věci (např. foťák) nefunguje. Vykaka se jakmile dostane plenku. Většinou před spanim večer, někdy ráno, když má ještě plenu a než mu dam spodní prádlo udělá tuto potřebu.
Přitom chodi curat za záchod sám dokonce u toho stoji.
Příští měsíc se nám ma narodit druhatko a ja silne uvažuji o tom. Když už budu vstvat k mimcu, že budu budit i syna právě na to čůrání, abychom odbourali plenku.Ale to jsou zatím pouze „plány“.
Od září by měl syn také nastoupit do školky. A představa, že se tam někde pokadi a pláče že nemá plenu mně dohání k šílenství.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit