3letá a plína na noc
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nakonec jsme to zvládli
tatínek odboural plenku na kakání přes Vánoce
syna lehkým násilím přidržel za ramena na nočníku. Bylo vidět jak je nervózní, jak poskakuje, ale nakonec se vykakal. Potom to držel i 3 dny, ale opět se vykakal. Trochu jsem se bála, ať nemá blok a zácpu. Ze začátku mu to smrdělo, teď se koukne a popíše co mu to tvarem připomíná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Omlouvám se za anonym, ale nechci to řešit veřejně.
Synovi je 3,5 let a stále má na noc plínku a vždy je ráno počůraná. Když jsem ji zkoušela odbourat, tak se v noci počůral a navíc ho to ani nevzbudilo. Omezovat pití před spaním jsem zkoušela. Poradíte, jak ho to naučit? Děkuji
- Citovat
- Upravit
Syn ji ma zatim na noc taky. zkousela jsem sebrat pred mesicem a pocural se. Ted to zkusim zase. Oni se to musi naucit sami, aby je to curani vzbudilo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym, ale nechci to řešit veřejně.Synovi je 3,5 let a stále má na noc plínku a vždy je ráno počůraná. Když jsem ji zkoušela odbourat, tak se v noci počůral a navíc ho to ani nevzbudilo. Omezovat pití před spaním jsem zkoušela. Poradíte, jak ho to naučit? Děkuji
Mám doma úplně to samé. Už jsem naštvaná a pokaždé si říkám, že další plíny na noc už nekoupím a pak zase vyměknu.
Syn se vyčůrá před spaním, než jdeme spát my, tak ho dám znovu vyčůrat a stejně všechno na prd. Když se počůrá, tak se jednoduše zvedne a jde spát k nám do suché postele a stalo se, že dočůral i naši postel = úklid na půl dne, protože u nás jsem musela prát i potahy matrací ![]()
Jak na to neporadím. U nás nefunguje nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Normalne ho podle potreby vzbudit - my budili jednou do pulnoci a jednou po pulnoci, probudit a jit (nejlepe potme - aby si na to pak sam zvykl - u nas na vypinac nedosahne) na wc. Nechat vycurat a zpet do postele. Po cca 14 dnech se uz vzbudil sam a sel, nebo to vydrzel do rana. Jeste doplnim - nedavat k posteli nocnik, pac by se musel cvicit 2× - nejdriv na nocnik a pak az na wc - je lepsi hned naucit na wc. Pak mu tam na noc nechavame stupatko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musi se prej zacit tvorit nejaky hormon co zahusti moč. Ja jsem taky zkousela budit a efekt to nemelo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym, ale nechci to řešit veřejně.Synovi je 3,5 let a stále má na noc plínku a vždy je ráno počůraná. Když jsem ji zkoušela odbourat, tak se v noci počůral a navíc ho to ani nevzbudilo. Omezovat pití před spaním jsem zkoušela. Poradíte, jak ho to naučit? Děkuji
Tak jsme na tom naprosto stejně i s věkem syna. Syn přes den skoro nepije, večer nepije, ale stejně ráno plína durch. Když jsem zkoušela budit, tak se počůral při buzení. Nechávám to do 5 let, pokud se to nezlepší, nechám nás objednat na nefrologii. Nejvíc mě štve, že přes den to jde od 1,5 roku ![]()
Inko2
- Citovat
- Upravit
Holky, také to řeším s dcerkou. Nemá ještě 3, ale bez pleny na den je už od 2 let a v noci se počůrá pokaždé i když už večer moc nepije. Budit jí moc nechci, prý by se to nemělo, jinak prý člověk vytvoří dítěti návyk buzení se v noci na celý život
Máte někdo zkušenost?
Příspěvek upraven 20.04.15 v 13:40
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do pěti let dítěte bych se tím vůbec nezabývala. Každému dítěti dozrává CNS jinak, každému to tedy jinak docvakne.
Starší se v noci počůrával dlouho (i jsme to pak museli řešit, protože byl starší než 5 let, nicméně stejně nevyřešili, nakonec dozrála CNS a ze dne na den nic), mladší se odplínkovala ve dne i v noci po druhých narozeninách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelka
S tím buzením jsme to zkoušeli taky, ale on spí většinou tak tvrdě, že se stejně neprobere úplně a málokdy se vyčůrá.
Akorát ho musím přidržovat na záchodě a on usíná.
Ale díky za reakce, aspoň jste mě uklidnili, že nejsme jediní, kdo to tak má. ![]()
- Citovat
- Upravit
@cverunka náš nemá plínu přes den od necelých 19 měsíců. Bude to 2 roky a v noci plína pořád
Měl asi 3 suché noci za celou dobu.
Inko2
- Citovat
- Upravit
No já to zatím nijak výrazně neprožívám, spíš mě unavují poznámky babiček a pod. - taková velká holka a spí s plínkou…
Se mi právě nechce budit dítě 3× za noc, aby se nepočůralo. Jsem ráda, že konečně spí celou noc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžu tě upokojit my téměř skoro 3 roky a taky stále plína na noc. Naštěstí je to opravdu za balík plenek na měsíc a pár dní, ale už mně to taky nebaví
Každopádně metodu budit na čůrání neuznávám. To by mně dítě hnalo svinským krokem.
Nechala bych to ještě být, každé dítě je jiné a každé dítě dozraje až když to tělíčko uzná za vhodné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit