3letá a plína na noc

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
198
3.4.15 21:52

Nakonec jsme to zvládli :lol: tatínek odboural plenku na kakání přes Vánoce :potlesk: syna lehkým násilím přidržel za ramena na nočníku. Bylo vidět jak je nervózní, jak poskakuje, ale nakonec se vykakal. Potom to držel i 3 dny, ale opět se vykakal. Trochu jsem se bála, ať nemá blok a zácpu. Ze začátku mu to smrdělo, teď se koukne a popíše co mu to tvarem připomíná :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.15 13:19

Omlouvám se za anonym, ale nechci to řešit veřejně.

Synovi je 3,5 let a stále má na noc plínku a vždy je ráno počůraná. Když jsem ji zkoušela odbourat, tak se v noci počůral a navíc ho to ani nevzbudilo. Omezovat pití před spaním jsem zkoušela. Poradíte, jak ho to naučit? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
20.4.15 13:24

Mozek, musí dozrát mozek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
20.4.15 13:25

Syn ji ma zatim na noc taky. zkousela jsem sebrat pred mesicem a pocural se. Ted to zkusim zase. Oni se to musi naucit sami, aby je to curani vzbudilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4682
20.4.15 13:26
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym, ale nechci to řešit veřejně.Synovi je 3,5 let a stále má na noc plínku a vždy je ráno počůraná. Když jsem ji zkoušela odbourat, tak se v noci počůral a navíc ho to ani nevzbudilo. Omezovat pití před spaním jsem zkoušela. Poradíte, jak ho to naučit? Děkuji

Mám doma úplně to samé. Už jsem naštvaná a pokaždé si říkám, že další plíny na noc už nekoupím a pak zase vyměknu.
Syn se vyčůrá před spaním, než jdeme spát my, tak ho dám znovu vyčůrat a stejně všechno na prd. Když se počůrá, tak se jednoduše zvedne a jde spát k nám do suché postele a stalo se, že dočůral i naši postel = úklid na půl dne, protože u nás jsem musela prát i potahy matrací :cert:

Jak na to neporadím. U nás nefunguje nic :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
20.4.15 13:26

Normalne ho podle potreby vzbudit - my budili jednou do pulnoci a jednou po pulnoci, probudit a jit (nejlepe potme - aby si na to pak sam zvykl - u nas na vypinac nedosahne) na wc. Nechat vycurat a zpet do postele. Po cca 14 dnech se uz vzbudil sam a sel, nebo to vydrzel do rana. Jeste doplnim - nedavat k posteli nocnik, pac by se musel cvicit 2× - nejdriv na nocnik a pak az na wc - je lepsi hned naucit na wc. Pak mu tam na noc nechavame stupatko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
20.4.15 13:30

Musi se prej zacit tvorit nejaky hormon co zahusti moč. Ja jsem taky zkousela budit a efekt to nemelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.15 13:38
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym, ale nechci to řešit veřejně.Synovi je 3,5 let a stále má na noc plínku a vždy je ráno počůraná. Když jsem ji zkoušela odbourat, tak se v noci počůral a navíc ho to ani nevzbudilo. Omezovat pití před spaním jsem zkoušela. Poradíte, jak ho to naučit? Děkuji

Tak jsme na tom naprosto stejně i s věkem syna. Syn přes den skoro nepije, večer nepije, ale stejně ráno plína durch. Když jsem zkoušela budit, tak se počůral při buzení. Nechávám to do 5 let, pokud se to nezlepší, nechám nás objednat na nefrologii. Nejvíc mě štve, že přes den to jde od 1,5 roku :roll:
 Inko2

• Citovat
  • Upravit
4455
20.4.15 13:39

Holky, také to řeším s dcerkou. Nemá ještě 3, ale bez pleny na den je už od 2 let a v noci se počůrá pokaždé i když už večer moc nepije. Budit jí moc nechci, prý by se to nemělo, jinak prý člověk vytvoří dítěti návyk buzení se v noci na celý život :nevim: Máte někdo zkušenost?

Příspěvek upraven 20.04.15 v 13:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
20.4.15 13:40

Do pěti let dítěte bych se tím vůbec nezabývala. Každému dítěti dozrává CNS jinak, každému to tedy jinak docvakne.

Starší se v noci počůrával dlouho (i jsme to pak museli řešit, protože byl starší než 5 let, nicméně stejně nevyřešili, nakonec dozrála CNS a ze dne na den nic), mladší se odplínkovala ve dne i v noci po druhých narozeninách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.15 13:41

Zakladatelka

S tím buzením jsme to zkoušeli taky, ale on spí většinou tak tvrdě, že se stejně neprobere úplně a málokdy se vyčůrá. :roll: Akorát ho musím přidržovat na záchodě a on usíná.

Ale díky za reakce, aspoň jste mě uklidnili, že nejsme jediní, kdo to tak má. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4984
20.4.15 13:44

Holky nestydte se za to. Neni proc. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.15 13:45

@cverunka náš nemá plínu přes den od necelých 19 měsíců. Bude to 2 roky a v noci plína pořád :zed: Měl asi 3 suché noci za celou dobu.
 Inko2

• Citovat
  • Upravit
4455
20.4.15 13:50

No já to zatím nijak výrazně neprožívám, spíš mě unavují poznámky babiček a pod. - taková velká holka a spí s plínkou… :roll: Se mi právě nechce budit dítě 3× za noc, aby se nepočůralo. Jsem ráda, že konečně spí celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
20.4.15 13:55

Můžu tě upokojit my téměř skoro 3 roky a taky stále plína na noc. Naštěstí je to opravdu za balík plenek na měsíc a pár dní, ale už mně to taky nebaví :-( Každopádně metodu budit na čůrání neuznávám. To by mně dítě hnalo svinským krokem.
Nechala bych to ještě být, každé dítě je jiné a každé dítě dozraje až když to tělíčko uzná za vhodné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze