Dvouletá nechce na nočník

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Petunye
17.12.14 10:23

Dvouleta nechce na nocnik

Ahoj. Dcerce budou na vanoce 2 roky a odmita mi jit na nocnik. Zacla jsem ji tam davat asi pozde no. Zacli jsme asi v 18 mesicich a nechtela tak jsem to zkousela zas za mesic atd.Dam n zem nocnik a reknu at si tam sedne, sama se totiz posadit nenecha.Kdyz uz si sedne tak snad na vterinu pak vstava. Pokud ji necham bez pleny tak to zadrzuje a az je to akutni tak breci a diva se na me a je upne zoufala a ukazuje tam kde mame pleny.Jak ji dam plenu, tak je v pohode. Prosim poradte co jeste zkusit aby se nam to povedlo. Tchyne porad mele, ze jeji kluci byli v roce bez plen atd. A porad rika, ze dvoulete decka jsou uz davno bez plen, samozrejme vsechny.Jsem uz zoufala, dekuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
alli_li
17.12.14 10:25

Nechat ji, az na to. prijde sama. A hlavne nenutit.
Muze se to samo. zlomit ze dne na den a bude chodit sama.
Ani. jedno z deti jsem. nenutila, nechala jsem.je, aby si na to prisly sami.

• Citovat
  • Upravit
40966
17.12.14 10:25

@Petunye Co zkusit takovou tu redukci na záchod? Že vy chodila na dospělácký, stejně jako vy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2668
17.12.14 10:27

Syn ma 25 měsíců a porad ma pleny. S nocnikem stejný jako u vas, taky hned vstává. Jen teda nezadrzuje. Prostě se pocura.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
17.12.14 10:29

Neházet všecky do jednoho pytle, jsou děti šikovné, co to zvládnou brzo a pak ty, které to neřeší a mají své rituály co ještě měnit nechtějí.. zkoušet, nehrotit, mluvit, má ještě nárok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
17.12.14 10:31

Až se rozhodneš že jí odplenkuješ tak jí prostě plenku seber a nedej, a ať je ani nevidí aby se jich nemohla dožadovat. Ja se jí bude chtít, tak jí ekni, že se čůrá do nočníčku. když se počůrá tak, jí řekni, že kdyby se vyčůrala do nočníčku, tak by nebyla mokrá a převleč jí. Řekni jí aby příště čůrala do nočníčku a ukaž na něj a víc to nekomentuj. Do týdne by to měla zvládnout. Na noc plenku dávej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59360

@Petunye jo to samé dělala Vali. Já začla v létě, v květnu 2 roky a věděla co se tam dělíá jenže zadržovala i 5h, brečela pak když začla čůrat tak jsme jí chytla a posadila tak to dočůrala, měla radost dostala bonbon a za půl hodiny to pustila klidně na židli :jazyk:, po týdnu žádný posun tak jsem vrátila plenu a jednou za čas zkusila a nic, pak teda začala hlásit těsně po akci a a začátku listopadu měla po spaní suchou plenu tak jsem jí nedala plenu a čekala, vydržela ještě 2h a povedlo se chytit včas a vyčůrala se, opět chválení bonbonky, odpoledne to pustila na zem a večer se vyčůrala na nočník a další den začala od rána chodit sama, bez nehod a odpoledne už nosila kalhotky a ted už týden nechce plenu ani na noc :lol:, má plenu jen na ven, sice bez nehody ale kdyby se počůrala tak at nenastydne. ala bych čas, jak to dozraje v mozku tak to pochopí, Vali pak ze dne na den a bez nehod, to samé nejstarší syn ten začal ještě o pár m déle a taky ze dne na den :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974

Naše nejmladší dokonce bez problémů chodila a pak se rozhodla, že jí to neba :mrgreen: Takže má zase plenky. Ono s dvouleťákem toho moc nenaděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
17.12.14 10:38
@kotyk píše: … Ono s dvouleťákem toho moc nenaděláš.
:lol: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
17.12.14 10:41

Já koupila naši malé schody k záchodu byla nadšená na nočník už nechtěla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
17.12.14 10:48

Hlavne nenútiť, nekričať na ňu ak má nejakú nehodu… Príde na to sama. Naša staršia má tri roky a začala chodiť sama na nočník v dva a pol roku keď nastúpila do škôlky. Proste ju donútili okolnosti - sila kolektívu :-). A to sme sa doma mohli stavať na hlavu. A na záchod začala chodiť cca pred mesiacom a ide jej to super (síce občas má ešte momenty, keď sa zatne, ale tých je našťastie málo). Svokru prosím nepočúvaj - ony vedia vždy všetko najlepšie :? Mne moja vždy hovorila, že jej chlapci chodili už v roku na nočník, a že keď Karolínka vo dvoch rokoch nezačne, tak bude mať časté zápaly - klepala som si na čelo a myslela svoje :?: Proste každé dieťa je iné, neboj, v plienkach na výšku nepôjde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
17.12.14 10:50

Ve 2 letech to není ještě žádná tragédie, moje dvouletá také s plenou venku i na noc, někdy i doma, někdy se počůrá, někdy drží, sem tam si řekne, ale většinou pozdě. Tak už to je pár měsíců :nevim:
Takže ujišťuji, opravdu je dost dvouletých dětí s plenou, no a co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
17.12.14 11:01

Já se teda přidám k maminkám, co tě uklidní. Náš měl těžkou averzi na nočník asi skoro do 26-ti měsíců. Pak ze dne na den si začal říkat a chodil krásně. Venku mu to ale moc nešlo, vadí mu, jak mu na něj sáhnu a podržím, aby si nečůral na gatě. Sám to ale nezvládne, takže dostává na ven a na cesty plenu, jinak v jakémkoliv interiéru (doma, u babiček, na návštěvách) je bez plen. Na spaní mu ji dávám, někdy je po denním spaní suchá, ale v noci je durch. Fakt bych to zkoušela, já jsem z toho taky byla na nervy a dnes vím, že zbytečně. Ona se to naučí, jen to chce čas a nijak jí to nevyčítat, evidentně na to prostě ještě není zralá. A tchyni řekni, že v době látkových plen bylo vše jiné - dětem to mokro vadilo, proto byly rychlejší. A vůbec - je to tvoje dítě, není to žádná tragédie, ze svého okolí znám spoustu dětí, co byly na plenách pomalu do třech let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27005
17.12.14 11:11

Nenut jí, netlač na ní. Tak prostě není zralá. Tchýni neposlouchej…nočník nech ležet, ona na to přijde. Takhle bude mít akorát blok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
17.12.14 11:25

Ještě má čas. Nic jsi neprošvihla, naopak, ještě na to není připravená… máme to taky tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze