Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak to moc nechápu, co máš za problém. Máma tu lžičku opláchla, co víc bys s ní chtěla dělat?
Snad není úplně slepá a nenechala by na té lžičce nějaké zaschlé zbytky.
Já teda běžně v kočárkové tašce plastovou lžičku nosím, když se nečekaně zdržím ve městě, tak stačí koupit příkrm, zalézt do restošky, lžičku opláchnout, jídlo nechat ohřát a nakrmit a věz, že moje děti žijí a jsou zdravé ![]()
Gina108 píše:
Tak to moc nechápu, co máš za problém. Máma tu lžičku opláchla, co víc bys s ní chtěla dělat?Snad není úplně slepá a nenechala by na té lžičce nějaké zaschlé zbytky.
Já teda běžně v kočárkové tašce plastovou lžičku nosím, když se nečekaně zdržím ve městě, tak stačí koupit příkrm, zalézt do restošky, lžičku opláchnout, jídlo nechat ohřát a nakrmit a věz, že moje děti žijí a jsou zdravé
souhlas myslím že máma není blbá a že by prckovi nedala do pusiny nic špinavého!
Přiznám se, že nechápu, co řešíš, já jídelní lžičku pouze oplachuju stále. Mám 2 a taky krmím zrovna tou, kterou najdu jako první, malý si s nima rád hraje, takže ji furt lovím někde po zemi a podobně.
děláš si starosti kvůli blbosti věř mi že až ti prcek začne strkat do pusinky cokoliv co mu přijde pod ruku to teprve přemýšlej co dělat!
ivaska píše:
děláš si starosti kvůli blbosti věř mi že až ti prcek začne strkat do pusinky cokoliv co mu přijde pod ruku to teprve přemýšlej co dělat!
Máma jí neopláchla, lžička byla měsíc v jídelní tašce zapadlá pod výstelkou, já jí ráno našla, nechala na kredenci a jela pryč a máma ji neopláchla a použila. O to mi jde, že byla možná i špinavá, přeci jen opláchnutá honem honem na výletě vodou z petky, nic víc, měsíc založená. Máma věci neprohlíží, bere je a použije, razí heslo, že každý ví prd po čem ztloustne.
no tak se hoď prosímtě do klidu protože pro jednou se opravdu noc nestane pokud nejsi nějaká špindíra co nemeje nádobí a kočárek máš špinavý jak čuně tak to mrňous zmákne a nestresuj se
I tak to neřeš, jak tu holky psaly, tak ti prcek potom strčí do pusy kdeco, tak co se stresovat jednou neumytou lžičkou. No stejně s tím teď nic neuděláš, přece nepoletíš na pohotovost ![]()
Tvoje starosti na mou hlavu…
![]()
Až Ti za pár měsíců někde na procházce začne ochutnávat vajgly a další, mnohem horší věci, tak si s tímto přístupem rovnou rezervuj místo v nervovém sanatoriu. Lžička byla kdysi opláchnutá vodou, tak co řešíš?
A i kdyby nebyla, nezabije ho to. Potká se s mnohem horšími věcmi.
Ja bych to neresila. Aspon si ziska nejakou tu imunitu. Kluk mi doma chodi na granule,hlinu od kytek a jine dalsi expertni veci. Venku zase prozmenu ochutnava klaciky, pisek a obcas i nejakou tu travu. A ja jsem pry zrala omytku
. Pockej az ti bude jist sam a co mu spadne na zem tak to zbasti. Kluk mi to obcas dela. ![]()
Zadny stres
nedavno jsem videla eok a pul starou holcicku, jak na hristi basti pisek jedna basen
. Dobre to neni, ale nekdy tomu hold nezabranis.
![]()
Přeháníš
Čistota půl zdraví, špína celé..
Dezinfikované děti s předezinfikovaných domácností jsou na tom daleko hůř co se týče imunity, než Ty, kterým je umožněno ochutnat i nějakou tu „špínu“..
Anonymní a to takhle vyvádíš kvůli všemu, co se dítěte týká, nebo jsi jen postižená fobií ze špíny/bakterií/nemocí? Že se dítěti nic nestalo, už ti napsaly holky přede mnou, ale možná ještě stojí za zmínku, že by nebylo od věci se trochu podívat na své prožívání světa - abys jednou neskončila na psychiatrii. A nemyslím to vůbec ve zlém (na tvém příběhu mi totiž přijde problematická právě tvá až hysterická reakce na naprosto banální, ničím nezajímavou historku z každodenního života, ne její samotný obsah - takových máme asi všechny spoustu a jen málokdo by se nad něčím takovým ve strachu a s „nervama v kýbli“ pozastavil.)
Já si myslim, že se nic nestalo. Mamce bych jen řekla, že příště ať veme lžičku z příborníku,ale určitě bych jí nenadávala. Buď ráda, že ti prcka pohlídala a špinavou lžičku vem čert. Počkej až ti pak dítko venku sní třeba písek nebo hovínko
. Některé děti si takhle rádi pošmáknou.
Dobrý večer,
nedá mi to a musím napsat, protože jsem z toho hotová. Dnes hlídala prcka moje máma, museli jsme jet zařizovat věci ohledně bytu a ve třech by to bylo o dost náročnější. Až doma jsem zjistila, že dnes krmila prcka lžičkou, kterou jsem zapomněla v tašce na jídlo asi před měsícem, dala jsem ji stranou ven, že ji vyhodím a mámu nenapadlo, než se místo po lžičkách v příborníku vrhnout po této. Jedla se z ní masozelenina, byla jen opláchnutá, ani nevím jestli pořádně nebo na ni zůstaly zbytky, nicméně na vyhození. Teď netuším, jestli se z toho prckovi nemůže něco stát. Nejradši bych si nafackovala, že jsem to ráno nevyhodila.Tak to dopadá, když na výletě zapadne lžička pod výstelku a já hloupá si ve spěchu při odjezdu řeknu, že nalezený „poklad“ vyhodím večer
MOc všem děkuji za odpověď.