Večerní usínání devítiměsíčního miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
444
16.10.11 21:35

Večerní usínání devítiměsíčního miminka

Ahojky holky. Prosím o radu či povzbuzení :-)
Synovi je 9 měsíců. Od narození jsme usínali tak, že jsem ho položila do postýlky, přečetla pohádku, zazpívala tři ukolébavky a malej usnul. Od té doby, co se přetáčí je to horší, ale i to se dalo.
Před týdnem si ale poprvé stoupnul a hrozně se mu to zalíbilo. Takže položím do postýlky, už ani tu pohádku nečteme, protože syn si hned stoupá v postýlce. Protože ještě neumí sedět a nestojí úplně stabilně, tak mám strach, aby nějak špatně neupadl nebo se nebouchl, takže ho hlídám. Po chvilce začne řvát, že je asi unavený. Položím ho tedy na záda, dám mu dudlíka, že mu tedy zazpívám. Ale on se zase postaví na nohy. A takhle to je min. hodinu. Párkrát jsem to už nevydržela a dala si ho k sobě do postele, to usnul hned. Co s tím? Zlepší se to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16.10.11 21:44

ahoj, já dávám malou spát v teplejším spacím pytli a sice se v něm postaví ale až ted když už se postaví s jistotou a umí si lehnout, do té doby se v tom neuměla postavit, jinak to chce asi jen trpělivost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
16.10.11 21:47

..a bude hur :mrgreen:
ne vazne, jak zjisti, ze si muze stoupnou, jen tak ho v leze neudrzis. memu bude 9m leze, sedi, obchazi nabytek. dat ho jen tak do postylky neni mozny, to by snad nikdy neusnul, vetsinou usina u kojeni, kojim v sede, dam dudlika, pohoupu a do postylky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
16.10.11 21:50

Dělej to jako dosud, v postýlce si snad pádem nemůže nijak ublížit, max. si namlátí o tyčky.
Za pár dní se naučí
a) slézat ze stoje a normálně zas spát
b) že když bude dost dlouho ječet, může spát u vás

Tak si vyber=)
Myslím, že to dělají skoro všechny děti, když se naučí stoupat/sedat/otáčet na břicho… a zas to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
16.10.11 22:01

Zlepší se to, neboj. Nejdřív zjistí, že si umí sám i lehnout a pak se nabaží a přestane to dělat úplně. Vydrž :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
16.10.11 22:15

odcházím od postýlky a čekám,až to dcerku přestane bavit,po chvíli ulehne a usne.A já ji jdu zakýt.
Nesmí mít obecenstvo,jinak by neusla ani v příští pětiletce. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3051
16.10.11 22:17

U nás je to tak že jakmile si zvykneme na něco jak malý usíná tak vymyslí něco jiného.
Ted třeba usíná u prsa-jak mimino.
Ale abych měla aspon večer chvilku pro sebe tak sem ráda když usne za jakýchkoliv podmínek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
16.10.11 22:18

Terko, u nás je to podobně - v postýlce se přetočí na břicho a ječí, v posteli usne do 5 ti minut :zed: je to na budku,ale prostě asi ho to usínání nenaučím a budu uspávat - jenže kdžy si vezmu,že ho budu muset nechat vyječet vždycky po nemoci nebo když se něoc naučí, nějak mě to odrazuju, jakmile mě uspávání přestane bavit a bude vysilovat, asi přejdu na tvrdší metody :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
16.10.11 22:35

Však do patnácti se normálně usínat naučí, ne?:-) Uspávám zpěvem a v poloze břicho na břicho. Pak přenesu. Trvá to pár minut a beru to tak, že později se to změní na čtení pohádky před spaním, ale to už bude doufám ležet na svý posteli:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
16.10.11 22:48

Ahojky. Tak u nás je to většinou podobné. Domík chodí spát zásadně v pytli, ale on v něm dělá uplně všechno jako jindy, leze v něm i po nábytky, takže jemu to v ničem nezabrání. My se teď pokusili odbourat večerní a noční kojení, museli jsme spát na zemi, protože jinak padal z postele, tak jsem mu utla kojení na noc a šup s nim do postýlky. Teď jsme vychytali systém, že po koupání si s nim lehnu do postele, položim ho na záda a začnu ho hladit (od hlavy až k patě, vím že se mu to líbí :) ) pak si lehnu vedle něj a zpívám mu, po chvíli co se zklidní ho opatrně vezmu a přenesu ho do postýlky, u toho mu furt zpívám, položim do postýlky, přikryju, sednu k postýlce a zpívám dokud neusne. Mě příjde nejdůležitější to dítě nějakým způsobem zklidnit než ho dám do postýlky, jinak mi tam furt stojí a řve a řve. Každý dítě je holt jiný, zkoušej, držím palečky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
17.10.11 09:25
Dita01 píše:
Terko, u nás je to podobně - v postýlce se přetočí na břicho a ječí, v posteli usne do 5 ti minut :zed: je to na budku,ale prostě asi ho to usínání nenaučím a budu uspávat - jenže kdžy si vezmu,že ho budu muset nechat vyječet vždycky po nemoci nebo když se něoc naučí, nějak mě to odrazuju, jakmile mě uspávání přestane bavit a bude vysilovat, asi přejdu na tvrdší metody :wink:
:palec: , presne takovyhle postoj mam ja, i kdyz casto okolim kritizovany :-), ale je to nase dite a moje ruce .., edit:nase ruce :-)

Příspěvek upraven 17.10.11 v 09:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
17.10.11 09:27

bylinko mě nikdo nekritizuje, byla jsme spíš kritizována za to „vyplakání“ :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barunka80
22.11.11 16:04

A mate jeste zavinovacku, ze bys ho na noc davala do zavinovacky?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure