Kdy je ta správná doba?

35
16.10.11 11:12

Kdy je ta správná doba ?

zdravím slečny, maminky :kytka: chtěla jsem se zeptat jak jste poznaly , že je ta správná doba si pořídit miminko? Cítily jste to , že už přišel ten čas? Protože já nad tím sice uvažuji , ale že bych vyloženě věděla že se chci stát matkou to ještě asi ne . Kamarádky kolem mě už své první mají , a pořád se ty řady navyšují :-D tak mě to přivedlo na otázku .kdy je vlastně ta srávná doba? Nějak si sama sebe neumím představit být maminkou :nevim: Ani nevím co bych stím malým dělala nemám nejmenší zkušenosti.Myslíte si že nejsem mateřský typ? Můj život je zatím zábava a přítel :lol: taky uvažuji o lepším zaměstnání :think: .Moje sestřenice měla své první když jí bylo 28 let a sama mi řekla, že kdyby mohla měla by jej dříve , že to bylo už celkem pozdě na první dítě :think: zázemí mám dobré , máme prostorný dům, přítel má svůj byznys, děti nemá ale je starší a dítě určitě chce . Spíše to nechává na mě až si budu já jistá , protože jsem přeci jen mladší. je mi 23 let . Jenže jak já to mám vědět kdy ? co když to ani nepříjde :think: .tak mě zajímají vaše názory jak jste to měly vy :kytka: :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14047
16.10.11 11:18

mám tři děti a je mi čerstvě 31, pokud můžu radit, POČKEJ. první děti jsem porodila v 29,5letech a i když pro někoho je to pozdě, stále si s manželem říáme, že pokud bychom věděli, že to půjde později počkali bychom…

jinak mě prostě v 28 chytly biologické hodiny, neustále jsem na na děti myslela a záviděla každé těhotné (já krává pitomá, nikdy mi nebylo hůř, prozvracela jsem obě těhotenství od začátku do konce)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
16.10.11 11:21

Ahoj

Já jsem to prostě věděla. Chtěla jsem miminko.
Syn se narodil, když mi bylo 22.

Někdo ten pocit má, někdo ho získá až během těhotenství a někdo si je jistý až po porodu.

• Citovat
  • Upravit
kofola3
16.10.11 11:22
jizvíková píše:
mám tři děti a je mi čerstvě 31, pokud můžu radit, POČKEJ. první děti jsem porodila v 29,5letech a i když pro někoho je to pozdě, stále si s manželem říáme, že pokud bychom věděli, že to půjde později počkali bychom…jinak mě prostě v 28 chytly biologické hodiny, neustále jsem na na děti myslela a záviděla každé těhotné (já krává pitomá, nikdy mi nebylo hůř, prozvracela jsem obě těhotenství od začátku do konce)

Oni ti to vynahradí :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14047

a někdo nejvíc znejistí, když se nevyspí a je totálně unavený kojením, přebalovaním a je na hranici životaschopnosti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223

Ve 23 letech si mužeš klidně ještě počkat a netrápit se akovými myšlenkami. Jestli ještě necítíš přímo touhu po miminku, zřejmě se dostaví později :palec: Ostatními se vubec neřiď.
Na mě to přišlo teda náhodou také ve 23 letech. Miminko jsem docela i chtěla, ale stejně sem se bála, abych to zvládla a a byla jsem na vážkách. Bavili jsme se o tom s přítelem - byli jsme spolu 8 let a ten vztah už i potřeboval nějaký „přelom“. Pořád sem si nebyla jistá, až jednou večer, když jsme se bavili s přítelem a já řekla, že dítě chci, ale pořád se bojím, vstal, symbolicky roztrhl recept na antikoncepci a bylo. a mě se ulevilo, protože ten hlavní krok udělal on a věděla jsem, že taky chce. A obavy budou pořád a jsou i teď. No a začali jsme plánovat, sehnali pořádné bydlení, do toho přišlo miminko. A máme se fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
16.10.11 11:23

No to je to když si nejsem jistá tak abych ho vůbec někdy měla. Přítel taky nemůže čekat dalších 5 let je mu 36 , takže u něj je asi už na čase , ale samozřejmě je to na mě. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
16.10.11 11:26

Tak to jsi měla štěstí :palec: když já se ho zetám řekne mi ano chci až bude správná doba :lol: jenže co on si pod tím slovem ředstavuje nemám ponětí :lol: máme všechno co potřebujeme dokonce i to co ne :lol: myslím si že na mě asi nechce tlačit. a taky jsem přemýšlela.. prvně svatba pak dítě ?? Není to lepší???? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
16.10.11 11:26

Souhlasím s tím počkat.Já měla první bylo mi čerstvě 20,druhý ve 32 a ted třetí ve 33 :mrgreen: .Rozhodně to první jsem si neužila a jsem ráda,že ty další ksou až když jsem starší.Já už bych nikam nespěchala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
16.10.11 11:35
Jenn23 píše:
No to je to když si nejsem jistá tak abych ho vůbec někdy měla. Přítel taky nemůže čekat dalších 5 let je mu 36 , takže u něj je asi už na čase , ale samozřejmě je to na mě. :think:

svagrovi je 40 a dite teprve planuji, zvlast muzi maji opravdu cas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
16.10.11 11:38

Viz takový pan Karel Gott.

• Citovat
  • Upravit
24798
16.10.11 11:44
jizvíková píše:
Jenn23 píše:
No to je to když si nejsem jistá tak abych ho vůbec někdy měla. Přítel taky nemůže čekat dalších 5 let je mu 36 , takže u něj je asi už na čase , ale samozřejmě je to na mě. :think:
svagrovi je 40 a dite teprve planuji, zvlast muzi maji opravdu cas

Mi zas pak ale přijde divné, aby 15 let dítko mělo 55 let tatínka :think: ale to asi tím, že já se narodila, když měl můj taťka 18 :mrgreen:

Jestli čekáš jen proto, že „nevím, jestli bych to zvládla“, pak nečekej, protože zvládla.
Když máš i pochybnosti o dostatečném „užití si“ bezdětného života, asi bych i chvíli počkala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
16.10.11 11:45

Já si také právěříkám , že chlapi mají čas , ale moje maminka se strachuje aby pak nebylo pro něj příliš pozdě :think: určitě vím , že sním chci svou budoucnost .Svatba , dítě :-) Jediné co ještě řeším je to že on není čech , nežijeme ani v Česku a já taková co ani neví jak přebalit budu učit dva jazyky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
16.10.11 11:50

No právě . Ráda se chodím bavit to ano , která v mém věku ne :-) ale já jsem ten typ , že pokud by to šlo já byh se takhle bavila i do svých 50ti :lol: Moji sestřenici to nepřešlo ani když už má to dítě . Stále by někam chodila , ale je šťastná že má zdravé dítě a říká že je to největší štěstí v životě ženy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
16.10.11 11:52

kdybych já měla čekat na biologický hodiny, tak jsem asi do konce života bezdětná… prostě do 30ti netikly snad ani jednou :nevim: mám na mysli takovou tu intenzivní mateřskou touhu…

nicméně, v mých třiceti (manžel je o 10let starší) jsme oba cítili, že je čas dát životu „nový rozměr“ vzletně řečeno.
Hodně jsme cestovali, intenzivně pracovali, postavili dům, manžel má dobrou stabilní práci, takže teď s dítětem nemáme ani jeden pocit, že jsme něco nestihli… a hrozně si to užíváme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí