Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
zdravím slečny, maminky
chtěla jsem se zeptat jak jste poznaly , že je ta správná doba si pořídit miminko? Cítily jste to , že už přišel ten čas? Protože já nad tím sice uvažuji , ale že bych vyloženě věděla že se chci stát matkou to ještě asi ne . Kamarádky kolem mě už své první mají , a pořád se ty řady navyšují
tak mě to přivedlo na otázku .kdy je vlastně ta srávná doba? Nějak si sama sebe neumím představit být maminkou
Ani nevím co bych stím malým dělala nemám nejmenší zkušenosti.Myslíte si že nejsem mateřský typ? Můj život je zatím zábava a přítel
taky uvažuji o lepším zaměstnání
.Moje sestřenice měla své první když jí bylo 28 let a sama mi řekla, že kdyby mohla měla by jej dříve , že to bylo už celkem pozdě na první dítě
zázemí mám dobré , máme prostorný dům, přítel má svůj byznys, děti nemá ale je starší a dítě určitě chce . Spíše to nechává na mě až si budu já jistá , protože jsem přeci jen mladší. je mi 23 let . Jenže jak já to mám vědět kdy ? co když to ani nepříjde
.tak mě zajímají vaše názory jak jste to měly vy
![]()
mám tři děti a je mi čerstvě 31, pokud můžu radit, POČKEJ. první děti jsem porodila v 29,5letech a i když pro někoho je to pozdě, stále si s manželem říáme, že pokud bychom věděli, že to půjde později počkali bychom…
jinak mě prostě v 28 chytly biologické hodiny, neustále jsem na na děti myslela a záviděla každé těhotné (já krává pitomá, nikdy mi nebylo hůř, prozvracela jsem obě těhotenství od začátku do konce)
Ahoj
Já jsem to prostě věděla. Chtěla jsem miminko.
Syn se narodil, když mi bylo 22.
Někdo ten pocit má, někdo ho získá až během těhotenství a někdo si je jistý až po porodu.
jizvíková píše:
mám tři děti a je mi čerstvě 31, pokud můžu radit, POČKEJ. první děti jsem porodila v 29,5letech a i když pro někoho je to pozdě, stále si s manželem říáme, že pokud bychom věděli, že to půjde později počkali bychom…jinak mě prostě v 28 chytly biologické hodiny, neustále jsem na na děti myslela a záviděla každé těhotné (já krává pitomá, nikdy mi nebylo hůř, prozvracela jsem obě těhotenství od začátku do konce)
Oni ti to vynahradí ![]()
a někdo nejvíc znejistí, když se nevyspí a je totálně unavený kojením, přebalovaním a je na hranici životaschopnosti ![]()
Ve 23 letech si mužeš klidně ještě počkat a netrápit se akovými myšlenkami. Jestli ještě necítíš přímo touhu po miminku, zřejmě se dostaví později
Ostatními se vubec neřiď.
Na mě to přišlo teda náhodou také ve 23 letech. Miminko jsem docela i chtěla, ale stejně sem se bála, abych to zvládla a a byla jsem na vážkách. Bavili jsme se o tom s přítelem - byli jsme spolu 8 let a ten vztah už i potřeboval nějaký „přelom“. Pořád sem si nebyla jistá, až jednou večer, když jsme se bavili s přítelem a já řekla, že dítě chci, ale pořád se bojím, vstal, symbolicky roztrhl recept na antikoncepci a bylo. a mě se ulevilo, protože ten hlavní krok udělal on a věděla jsem, že taky chce. A obavy budou pořád a jsou i teď. No a začali jsme plánovat, sehnali pořádné bydlení, do toho přišlo miminko. A máme se fajn.
No to je to když si nejsem jistá tak abych ho vůbec někdy měla. Přítel taky nemůže čekat dalších 5 let je mu 36 , takže u něj je asi už na čase , ale samozřejmě je to na mě. ![]()
Tak to jsi měla štěstí
když já se ho zetám řekne mi ano chci až bude správná doba
jenže co on si pod tím slovem ředstavuje nemám ponětí
máme všechno co potřebujeme dokonce i to co ne
myslím si že na mě asi nechce tlačit. a taky jsem přemýšlela.. prvně svatba pak dítě ?? Není to lepší???? ![]()
Souhlasím s tím počkat.Já měla první bylo mi čerstvě 20,druhý ve 32 a ted třetí ve 33
.Rozhodně to první jsem si neužila a jsem ráda,že ty další ksou až když jsem starší.Já už bych nikam nespěchala.
Jenn23 píše:
No to je to když si nejsem jistá tak abych ho vůbec někdy měla. Přítel taky nemůže čekat dalších 5 let je mu 36 , takže u něj je asi už na čase , ale samozřejmě je to na mě.
svagrovi je 40 a dite teprve planuji, zvlast muzi maji opravdu cas
jizvíková píše:Jenn23 píše:svagrovi je 40 a dite teprve planuji, zvlast muzi maji opravdu cas
No to je to když si nejsem jistá tak abych ho vůbec někdy měla. Přítel taky nemůže čekat dalších 5 let je mu 36 , takže u něj je asi už na čase , ale samozřejmě je to na mě.
Mi zas pak ale přijde divné, aby 15 let dítko mělo 55 let tatínka
ale to asi tím, že já se narodila, když měl můj taťka 18 ![]()
Jestli čekáš jen proto, že „nevím, jestli bych to zvládla“, pak nečekej, protože zvládla.
Když máš i pochybnosti o dostatečném „užití si“ bezdětného života, asi bych i chvíli počkala…
Já si také právěříkám , že chlapi mají čas , ale moje maminka se strachuje aby pak nebylo pro něj příliš pozdě
určitě vím , že sním chci svou budoucnost .Svatba , dítě
Jediné co ještě řeším je to že on není čech , nežijeme ani v Česku a já taková co ani neví jak přebalit budu učit dva jazyky ![]()
No právě . Ráda se chodím bavit to ano , která v mém věku ne
ale já jsem ten typ , že pokud by to šlo já byh se takhle bavila i do svých 50ti
Moji sestřenici to nepřešlo ani když už má to dítě . Stále by někam chodila , ale je šťastná že má zdravé dítě a říká že je to největší štěstí v životě ženy ![]()
kdybych já měla čekat na biologický hodiny, tak jsem asi do konce života bezdětná… prostě do 30ti netikly snad ani jednou
mám na mysli takovou tu intenzivní mateřskou touhu…
nicméně, v mých třiceti (manžel je o 10let starší) jsme oba cítili, že je čas dát životu „nový rozměr“ vzletně řečeno.
Hodně jsme cestovali, intenzivně pracovali, postavili dům, manžel má dobrou stabilní práci, takže teď s dítětem nemáme ani jeden pocit, že jsme něco nestihli… a hrozně si to užíváme ![]()