Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
tak to jsem ráda , protože jich bych se vzdát nemínila
, tak jedna pozitivní věc je na světě ![]()
Na to ti nikdo asi neodpoví. Mě je 33 a čekám s přítelem o 10let starším první. A přijde mi to také akorát.
Já jsem chtěla nejdřív cestovat a podívat se do světa a trošku nás zajistit než se uvážu a povedlo se. Ono to prostě přijde, jak má. Naopak já ve svých 23 si vůbec nedovedu představit mít dítě. To jsem teprve dělala státnice a rozkoukávala se ![]()
Jenn23 píše:
On je stále pryč. od Pondělí do pátku chodí domů v 7 večer , a víkendy maká taky tedy občas si vezme volno když tedy usoudí že to tak nespěchá.Občas taky směr USA , Francie, apod.Má svou firmu dává to zabrat , takže nevím kdy bych mu ho dala na hlídaní
máme taky německou dogu ,, teď nám přibude druhá brzy , nevadí pejsek a mimino dohromady? ony sice jsou velké ale v žádném případě nebezpečné
Soudím, že by bylo vše na tobě - tím spíš bych se do toho nehrnula, pokud to tak necítím. Jinak pejska máme taky a je to v poho. ![]()
Jenn23 píše:
zdravím slečny, maminky
Až přijde čas kdy mít mimi poznáš to…
Já chtěla mimi kolem 25 roku.
Syna jsem porodila když mi bylo 23.
A jsem šťastná že ho mám…
Nechtěla jsme totiž aby mi bylo 60 a můmé prvnímu 20 to bych si pak přiapdala stará ![]()
Ale každý to má jinak…
Proto jak tady většina píše , že je času dost , takkproč ty holky z mého okolí co znám (nevídám se snimi) mají už dvoleté dítě..či mimčo , nemluvě o tom že s partnerem ani nejsou. Možná jedna z deseti co vím s partnerem je , ale ani jedna další ho nemá
co toto bude za život pro ně to opravdu nevím. ![]()
Jenn23 píše:
Proto jak tady většina píše , že je času dost , takkproč ty holky z mého okolí co znám (nevídám se snimi) mají už dvoleté dítě..či mimčo , nemluvě o tom že s partnerem ani nejsou. Možná jedna z deseti co vím s partnerem je , ale ani jedna další ho nemáco toto bude za život pro ně to opravdu nevím.
Pro dítě je hlavní aby jeho máma měla rozum a ten evidentně máš… neboj ono to časem přijde a hlavně ty sama musíš vědět že dítě chceš.
Třeba neplánovaně otěhotníš a bude vše ok a třeba otěhotníš po 30 a bude vše ok…
Každý to má jinak a nemá cenu se trápit okolím.
asi máš naprostou pravdu , nebudu se hrnout někam , kam se řadit ještě ani asi nechci
přeci jen je to jen a jen na mě a jen moje rozhodnutí je to nejdůležitějí
díky za rady ![]()
Já se přiznám že jsem ani nečetla celý tvůj příspěvek,ale bylo mi hned jasné na co se ptáš,tak sjem napsala co sjem si myslela a evidentně jsem se trefila.
Hlavně v tomto buď trochu sobec.
Mimčo bude hlavně u tebe na prvním pořadu dne a proto nemá cenu spěchat až bude správná doba … poznáš to
Jenn23 píše:
zdravím slečny, maminkychtěla jsem se zeptat jak jste poznaly , že je ta správná doba si pořídit miminko? Cítily jste to , že už přišel ten čas? Protože já nad tím sice uvažuji , ale že bych vyloženě věděla že se chci stát matkou to ještě asi ne . Kamarádky kolem mě už své první mají , a pořád se ty řady navyšují
tak mě to přivedlo na otázku .kdy je vlastně ta srávná doba? Nějak si sama sebe neumím představit být maminkou
Ani nevím co bych stím malým dělala nemám nejmenší zkušenosti.Myslíte si že nejsem mateřský typ? Můj život je zatím zábava a přítel
taky uvažuji o lepším zaměstnání
.Moje sestřenice měla své první když jí bylo 28 let a sama mi řekla, že kdyby mohla měla by jej dříve , že to bylo už celkem pozdě na první dítě
zázemí mám dobré , máme prostorný dům, přítel má svůj byznys, děti nemá ale je starší a dítě určitě chce . Spíše to nechává na mě až si budu já jistá , protože jsem přeci jen mladší. je mi 23 let . Jenže jak já to mám vědět kdy ? co když to ani nepříjde
.tak mě zajímají vaše názory jak jste to měly vy
![]()
mě je 23 a už má děti dvě, nepřijít to bez optání pak bych maminkou zřejmě ještě dlouho nebyla, cítila bych to dost podobně jako ty a asi bych to rozebírala z milionu stran jestli teď už ANO… jestli to za půl roku, rok, nebo deset let nebude lepší… nebude hele.. ono je uplně fuk kdy dítko máš, jestli mladá, stará, vše má své pro a proti…
s mladými rodiči si toho dítko užije mnohem víc, nevychovávají vedecky ale více instinktivně… tak jak to dle mého má být… čím si starší tím víc nad vším přemýšlíš a někdy to není ku prospěchu věci… ale zase co se ýče materiálního zabezpečení zřejmě na tom budou maminy po 30-35 lépe, budou mít život zařízený a jako třešínku na dort si pořídí mimčo… v mém věku to jde hold za pochodu… ![]()
v tomhle asi není platná nějaká rovnice co by platila… nevyplatí se ani moc pospíchat ale na druhou stranu rozhodně ani né moc vyčkávat… ![]()
No jasný já too chápu , jak to myslíš
já se nikam neženu , ale zajímalo mě jestli to ostatní ženy poznaly že už chtějí a neboo se rozhodovaly jako já , ať vím že nejsem divná ale že je to normalní ![]()
wow aha , no ale chápu to jak se na věc díváš . rozebírám to ze všech úhlů
zajištěná jsem . V tom není problém . já svému dítěti dám všechno , nebojím se že by se můj přítel nestaral
spíš to že jsem asi myšlenkama někde mezi zábavou a řešením které boty bych si měla pořídit na zimu
jako že zatím se starám ještě o sebe
ale to by bylo hloupé a neuvážené , raději si nechám poradit od těch co dítě mají nebo ho čekají . Zase nebudu tak stupidní že si za každou cenu pořídím děcko a tím to končí. jako slečny o kterých jsem psala. nikdy to nevidelo rozpis pracovní doby a už je to na mateřské.v 1 pokojovém pronajatém bytě bez chlapa. Neříkám ,že se o to malé nepostarají , ale ani z daleka mu asi nedají to co já míním dát svým dětem . Ale zase každý má své priority jinde. Já je mám asi výše než tohle
… ![]()
Je jasné, že nemá smysl se hnát do něčeho po hlavě, protože už bys měla
Nicméně ve svém zvažování ber ohledy na
Chci tím jen trošku zasýčkovat, abys byla připravená a i tvůj partner na to, že až si za pár let řekneš, tak to nemusí jít úplně hned, ne vždy je to odkládání nejlepší možná cesta.
Podle toho, že sem dáváš takový dotaz mám pocit, že nebudeš otálet dlouho, už se zorientováváš ![]()
Tak ať ti to klapne všechno v pohodě.
no vede mě k tomu zvědavost a to co jsi napsala ty dva důvody jsou správné je to pravda
, později už to nemusí jít
no ráda si poslechnu co mi tady napíšete ale asi anoo asi ještě vyčkám či se ve mě něco zlomí a půjdu do toho a nebo budu čekat dalších pár let . nemluvě o tom že mladým ženským se pop porodu kila shazují snadněji (prýýý)
![]()
jj lépe se shazují kila, všechno je pružnější, včetně dělohy…to víš, starý ztuhlý maso už je prostě míň funkční
no můžu ti za čas poreferovat, jak se rodí první dítě ve třiceti ![]()
no tak tedy dohoda že dáš vědět
snad to půjde pro tebe hladce a dobře ![]()